Προσοχή - Απώλεια οργανικής θέσης

Ξεκίνησε από katrina, 09 Ιουν 2011, 08:50:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pfan

@katrina
Όχι Κατερίνα δεν έχει σχέση με την περίπτωσή σου γιατί στην ουσία εσύ χάνεις την οργανική σου λόγω των ειδικών κατηγοριών.

  Απλώς εγώ παράθεσα ένα ακόμη πρόβλημα που δημιουργείται όταν βγάζουν οργανικά κενά <11 ωρών. Δηλαδή ενώ προσπαθούν να δώσουν όσες περισσότερες οργανικές θέσεις μπορούν και να λύσουν ένα πρόβλημα δημιουργούν άλλο.

  Το ένα πρόβλημα είναι ότι πρέπει όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ να τοποθετηθούν σε οργανικά κενά και να μην είναι περιφερόμενοι από σχολείο σε σχολείο για πολλά χρόνια γιατί αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους ίδιους τους καθηγητές, στα σχολεία, στη σύνθεση των συλλόγων που αλλάζει συνεχώς και σε τελευταία ανάλυση και στους ίδιους τους μαθητές.
 
  Το άλλο πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί που τοποθετούνται σε κενά < 11 την επόμενη χρονιά θα βγουν υπεράριθμοι και θα διαλέξουν πρώτοι σχολείο. Τώρα αυτοί που θα είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ μπορεί να έχουν έρθει από μετάθεση και να έχουν περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας και ίσως και περισσότερα μόρια. Αυτοί όμως δεν θα είναι στο ίδιο σακί με τους προηγούμενους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισονομία.

  Τώρα το ερώτημα είναι βάζοντας στην ζυγαριά αυτά τα προβλήματα προς τα πού γέρνει; Δεν ξέρω να το απαντήσω αυτό το ερώτημα!!
 
  Να σημειώσω πάντως ότι σε ορισμένα ΠΥΣΔΕ βγάζουν οργανικό κενό και με 0 ώρες. Ίσως αν τοποθετούν όλους όσους είναι στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ αμέσως σε εικονικό οργανικό κενό να μην υπήρχαν τόσα προβλήματα. Βέβαια υπάρχει και η νομοθεσία που λέει ότι δεν μπορούν να γίνουν μεταθέσεις αν δεν υπάρχει οργανικό κενό. (δεν θυμάμαι που, νομίζω στον 1566 νόμο).
Πύρζα Φανή
Καθηγήτρια Πληροφορικής

katrina

#16
@Φανή κατ'αρχήν ευχαριστώ που ασχολεισαι με το θέμα μου και χαλάς φαιά ουσία :)
Ολα αυτά που προανέφερες τα έχω ακούσει κάμποσες φορές και μάλιστα (χωρίς να σε ξέρω, πόσο μάλλον να σε προσβάλλω) μου θυμίζουν τη ξύλινη συνδυκαλιστική "τους" γλώσσα >:( .
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου (!!!!) τι θα γίνουν αυτοί που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
Ας το αντιμετωπίσουν όπως το αντιμετωπίσαμε όλοι  μας  (σαν πρωτοδιόριστοι) και ας περιμένουν με τη σειρά τους μερικες σχολικές χρονιές και όταν θα αρχίσουμε να φευγουμε οι παλαιότεροι να καταλάβουν τις οργανικές που θα αδειάζουν! Αυτά είναι τα σωστά και νοικοκυρεμένα πράγματα.
Η νοοτροπία και η λογική τους , που πηγαζει σε μεγάλο ποσοστό απο ρουσφετολογικές αλληλοεξυπηρετήσεις είναι για τα σκουπίδια (για να μη πώ τίποτα χειρότερο).
Αν τόσο δε πολύ κόπτονται για το καλό του κλάδου, ας δώσουν τη δική τους  οργανική θέση.
Τη δικη μου ΔΕ ΤΗ ΔΙΝΩ.
Είμαι ήδη 54 ετών. Ταλαιπωρήθηκα πολλά χρόνια στην επαρχία και πήγαινα (έγκυος) Χανια-Σφακια (!!)καθημερινά και μάλιστα με επιδημία ερυθράς στο σχολειο μου. Ταλαιπωρία α φ ά ν τ α σ τ η!!!
Ερχομαι στην Αθήνα και πάλι ταλαιπωρούμαι απο δω και απο κεί μεχρι να βρώ τη συγκεκριμένη θέση και να ησυχάσω και γω (όπως όλοι μας θέλουμε άλλωστε). Και σε ρωτώ κάτι:
ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που θα ισχυριστεί ότι είμαι υπερβολική-απαιτητική-αναλληλέγγυη ;;;;;;
ΠΟΙΟΣ;;;;;;;

Και τι σημαίνει τελικά ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΕ ΜΗ ΚΕΝΟ;;;  Τι αηδία είναι αυτή;;; Που στέλνετε βρε ανόητοι άνθρωποι τον άλλο να δουλέψει, αφου έχει ωράριο 21 ωρες ---> υπάρχουν 6 ώρες διδασκαλίας και ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΚΕΝΟ;;;;;
Μέχρι τώρα λούφαρε πολύύύύύς κόσμος. Τώρα τιιιιιιιιιι γίνεται; Ποιός μου εγγυάται ότι με τη νεοδιαμορφωθείσα κατάσταση, όποιος χάνει τη οργανική θέση και δεν υπάρχει άλλη, δε πάει σπίτι του;;;
Γι΄αυτό λέω πλέον ευθαρσώς : Οποιοι μας (με) φτάσανε σε αυτό το σημείο, πρέπει να πάνε μέσα και να κοιτάνε απέξω.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑAραγε, το end  θά είναι happy;

Γεώργιος Μαυρομμάτης

"Σε μερικά ΠΥΣΔΕ βγάζουν οργανικό κενό με 0 ώρες"!!!!! Με άλλα λόγια, σε μερικά ΠΥΣΔΕ -κατά παράβαση όλων των νόμων που υπάρχουν, αλλά και κάθε λογικής- εμφανίζουν μια θέση δημοσίου υπαλληλου χωρίς να υπάρχει καμμία απολύτως ανάγκη, ούτε μιά ώρα εργασίας την εβδομάδα. Δεν θα το σχολιάσω περισσότερο. ΔΝΤ και λίγο είναι.