Επαγγελματικό Λύκειο > Προγραμματισμός Υπολογιστών

Python moodle

<< < (2/3) > >>

fr33k3r:
Καλημέρα,

υπάρχει ένα θεματάκι με το captcha και δεν μπορεί να το φορτώσει.

polikarpos:

--- Παράθεση ---υπάρχει ένα θεματάκι με το captcha και δεν μπορεί να το φορτώσει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δε φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ξαναδοκιμάστε.
Ευχαριστώ.

polikarpos:
Καλή σχολική χρονιά!
Το μάθημα “Προγραμματισμός Υπολογιστών Python 2019-2020” είναι πλέον ελεύθερα διαθέσιμο στην Πλατφόρμα εκπαίδευσης του ΣΕΠ Χίου
Το μάθημα αυτό δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους μαθητές της τρίτης τάξης  των ειδικοτήτων πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Χίου στην προετοιμασία τους για το μάθημα Προγραμματισμός Υπολογιστών.
Στο μάθημα περιλαμβάνει παρουσιάσεις,  φυλλάδια ασκήσεων με τις λύσεις τους, γλωσσάρια των ορισμών κάθε κεφαλαίου, βιντεομαθήματα διαθέσιμα στο Dimopoulos Informatics Tutorials  και 600+ online ασκήσεις, διαφόρων τύπων με ανατροφοδότηση και σχόλια, που καλύπτουν το σύνολο της εξεταζόμενης ύλης.
Οι εγγραφές είναι ανοιχτές και το μάθημα παρέχεται ελεύθερα και δωρεάν από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου για όσο καιρό τουλάχιστον αντέχει ο server που το φιλοξενεί. :)
Καλό διάβασμα!
https://www.sepchiou.gr/moodle-course-python-epal/

polikarpos:
Τα 7 και 8 κεφάλαια είναι διαθέσιμα, νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο.

Σε αυτά τα κεφάλαια που ασχολούνται με πιο προχωρημένα θέματα θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν σύνδεσμοι που οδηγούν στο Pythontutor  όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα τρέξει τα αντίστοιχα τμήματα κώδικα Η δυνατότητα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την κατανόηση δύσκολων θεμάτων όπως οι τοπικές και καθολικές μεταβλητές, τις λίστες ως ορίσματα συναρτήσεων κτλ.

Επίσης  χρησιμοποιείται  το πρόσθετο CodeRunner το οποίο δίνει τη δυνατότητα να γράφεται online o κώδικας Python  μιας άσκησης και να γίνεται αμέσως έλεγχος και βαθμολόγηση.

Για να μπορέσω να διαχειριστώ καλύτερα το πλήθος των εγγραφών θα με εξυπηρετούσε  να εισαχθούν οι μαθητές σε ομάδες ανάλογα με το σχολείο τους. Με αυτή τη διαδικασία ο καθηγητής κάθε σχολείου  θα έχει τη δυνατότητα να  παρακολουθεί τη πορεία/βαθμολογία των μαθητών του. Ήδη έχουν εγγραφεί μερικά σχολεία.

Ενημερώστε τους μαθητές σας ότι οι εγγραφές είναι ακόμα ανοιχτές.

happiness:
Πολύκαρπε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προσφορά σου. Η τάξη μου το χρησιμοποιεί το course συνέχεια και είναι πολύ βολικό και μας καλύπτει σε πολύ μεγάλο μέρος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση