Αποστολέας Θέμα: Μηχανολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών vs Πληροφορική (Α.Π.Θ)  (Αναγνώστηκε 1773 φορές)

Littlefinger

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 1
Καλησπέρα σας,είμαι 2α λυκείου και ονομάζομαι Βασίλης. Σε αυτήν την φάση της ζωής μου παιρνάω ενα εξαιρετικά αγχωτίκο και ψυχολογίκα <βαρύ> στάδιο.Το όλο άγχως πηγάζει κυρίως απο τους συμμαθητές μου και απο τους γονείς μου. Είμαι διχασμένος.

Καταρχάς,μου αρέσει πολύ ο προγραμματίσμος,η πληροφορική γενικά,ότι έχει να κάνει σε σχέση με την τεχνολογία είτε αυτο είναι software,hardware,ρομποτικη,τεχνιτή νοημοσύνη(το αγαπημένο μου) Το πρόβλημα είναι οτί με <βομβαρδίζουν> συνεχώς με πληροφορίες που δεν ξέρω αν ισχύουν. Για αρχή λένε πως το ΗΜΜΥ είναι ανώτερο της πληροφορικής είτε λόγο μορίων είτε επείδη "είναι μεσο θετίκης κατεύθυνσης που ειναι πολύ πιο ζόρικη απο οικονομικά,άρα και καλύτερη" "Έχεις καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση" "Μέσα στην σχολη ΗΜΜΥ κάνεις και πληροφορίκη αλλά και άλλα πράγματα,άρα έχεις στην κατοχή σου περισσότερες γνώσεις" "Μήπως δεν θες να πας εκει επειδή ειναι πιο απαιτητικά και φοβάσαι" και γενικώς τέτοια σχόλια...

Τώρα να λέμε την αληθεία αν ισχύει κάτι απο αύτα και όντως αξίζει περισσότερο ΗΜΜΥ απο Πληροφορικής,καλύτερα να το ξεκαθαρίσω απο νώρις,έτσι ωστε να αρχίσω ιδιαίτερα φυσική και μπορει χημείας.Το θέμα μου δεν ειναι το διάβασμα,αν πιεστώ πιστεύω θα τα βγάλω πέρα,αλλά δεν είμαι σίγουρος...I would appreciate any kind of input,really.

pgrontas

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2016
  • *
  • Μηνύματα: 1463
  • There are always possibilities...
Γεια σου, από την εμπειρία μου η οποία προέρχεται από τα αντίστοιχα τμήματα της Αθήνας (ΕΚΠΑ - ΕΜΠ) μπορώ να σου πω τα εξής:

Για κάποιον που είναι σίγουρος ότι θέλει να σπουδάσει πληροφορική, οι ηλεκτρολόγοι δεν του παρέχουν περισσότερες γνώσεις στην πληροφορική. Το αντίθετο θα έλεγα. Κρίνοντας από τα προγράμματα σπουδών θα δεις ότι οι ηλεκτρολόγοι έχουν αρκετά λιγότερα μαθήματα πληροφορικής, γιατί αφιερώνουν αρκετά σε ενεργειακά, μηχανές κ.ά. που δεν γνωρίζω, αλλά είναι άσχετα. Αντίθετα σε ένα τμήμα πληροφορικής θα δεις πιο εξειδικευμένα μαθήματα καθαρής πληροφορικής όπως  πχ. υπολογιστική γεωμετρία, τα οποία μόνο μέσω πτυχιακής μπορείς να γνωρίσεις στους ηλεκτρολόγους και αυτό αν βρεις κάποιον.

Από την άλλη το παραπάνω μπορεί να είναι καλό αν δεν θες να επικεντρωθείς στην πληροφορική, αλλά θες να έχεις πιο ανοικτούς ορίζοντες. Επίσης οι ΗΜΜΥ έχουν όντως καλύτερη φήμη λόγω
α) του ότι βγαίνεις μηχανικός κάτι που σημαίνει ότι μπαίνεις στο κλειστό κύκλωμα του ΤΕΕ (στην Ελλάδα έχει σημασία δυστυχώς, στο εξωτερικό όχι).
β) επειδή παραδοσιακά τραβά καλύτερους μαθητές λόγω παράδοσης του πολυτεχνείου και του (α) (-όχι λόγω θετικής: το αντίστροφο ισχύει δηλ. η θετική τραβάει καλύτερους λόγω πολυτεχνείου)

Από αυτά που λες ότι σου αρέσουν, μόνο στη ρομποτική νομίζω ότι θα έχουν κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα οι ΗΜΜΥ (αλλά πάλι με αυτό ασχολούνται ακόμα και οι μηχανολόγοι). Επίσης καλό θα ήταν να πάρεις γνώμη και για τα αντίστοιχα τμήματα στη Θεσσαλονίκη αν θες να πας εκεί.

Δεν ξέρω αν βοήθησα καθώς το θέμα είναι όντως μπλεγμένο.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

dpa2006

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 850
Καλύτερα να προτιμήσεις τμήμα Πληροφορικής ακόμη και ΤΕΙ.
Αυτό κάνουν και οι περισσότεροι μαθητές στατιστικά πλέον.

ps:Ήθελες να πεις Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών δεν υπάρχει ως τμήμα,δεν υπήρξε ποτέ.
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science