Αποστολέας Θέμα: 8η ώρα σε εργαστήριο  (Αναγνώστηκε 1460 φορές)

gimnasio

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 152
8η ώρα σε εργαστήριο
« στις: 16 Οκτ 2013, 03:55:22 μμ »
σε κάποιο σχολείο (ΓΕΛ) έχουν βάλει σε συνάδερφο 8η ώρα το εργαστηριο εφαρμ.ΗΥ και εχει από 1η εως 8η με μια ώρα κενό. Δε δέχεται αλλά σε εκείνη την πόλη γίνεται και σε άλλο σχολείο, οι άλλοι συνάδερφοι είναι παλιοί και ο δ/ντής συμφωνεί για 8η.

Μπορεί να κάνει κάτι; Υπάρχει κάποιος νόμος;

evry

 • Γενικός διαχειριστής
 • *****
 • Μηνύματα: 3609
 • to Iterate is human to Recurse divine
Απ: 8η ώρα σε εργαστήριο
« Απάντηση #1 στις: 16 Οκτ 2013, 08:18:32 μμ »
Μάλιστα,
πρόκειται για κλασική περίπτωση βολέματος κάποιου παλαίουρα "εκπαιδευτικού" που τον βαραίνουν οι μέρες και δεν μπορεί να ξυπνήσει πρωί να πάει στο σχολείο του που είναι 3 λεπτά από το σπίτι του η δεν μπορεί να κάνει τελευταία ώρα επειδή δεν θα προλάβει τη λαϊκή.
Σε αυτές τις περιπτώσεις επειδή αυτή η 8η ώρα τους βολεύει στο πρόγραμμα επειδή έχουν τα επιλογής σε ζώνη ακολουθούν αυτή την πρακτική και χώνουν τον πληροφορικάριο-λεγεωνάριο.
Μου έχει τύχει και μένα, με τη διαφορά ότι ο τότε διευθυντής ήξερε τους νόμους ή είχε καποια ευθιξία και με είχε από 3η και όχι από 1η ώρα.
Βάσει του παρακάτω οι υποχρεωτικές ώρες παραμονής σου στο σχολείο δεν μπορεί να υπερβαίνουν ημερησίως τις 6.
Του φίλου σου είναι 7. Καλό θα ήταν να κάνει φασαρία.

http://www.essos.gr/article/anakoinoseis-foreon/ypoyrgeio-ypoxreotiki-paramoni-ekpaiudeytikon-sxoleia
απο όπου αντιγράφω  :


Mε βάση την παρ 8 του άρθρου 13 του Νόμου 1566/85:

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τις εργάσιμες ημέρες , πέραν από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που τους έχει ανατεθεί   από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα.


Πιστεύω οτι ισχύει αλλά διατηρω μια μικρή επιφύλαξη, για την ερμηνεια του.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

Crazy_Waters

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 87
Απ: 8η ώρα σε εργαστήριο
« Απάντηση #2 στις: 18 Οκτ 2013, 08:36:55 μμ »
Συνάδελφοι εγώ το έβαλα σαν ερώτηση σε άλλο φόρουμ (pde) οπότε υποθέτω ότι ο συνάδελφος gimnasio ρωτάει για τη δική μου περίπτωση, εκτός αν υπάρχει και άλλος γκαντέμης ομοιοπαθής. Λοιπόν εννοείται ότι είπα πολύ απλά ότι δεν το δέχομαι και το θέμα έμεινε εκεί. Από ότι κατάλαβα η 8η ώρα είναι κοινό μυστικό σε πολλά σχολεία, είναι παράτυπη αλλά βολεύει. Στη δικιά μου περίπτωση, που κάθε άλλο παρά βολεύει, αφού είναι παράτυπο δεν μπορούν να με υποχρεώσουν να το κάνω. Καλύπτομαι σίγουρα και από τον 1566/1985 που λέει για 6 ώρες το πολύ παραμονή στο σχολείο, άρα και να το πάνε στην κόντρα 14.05 θα σχολάω.
Την επόμενη μέρα (προχτές) στο πρόγραμμα που ήταν αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων (επίτηδες δεν ρώτησα κανέναν) δεν υπήρχε η μουτζούρα και το "κυκλάκι" που είχαν μπει με το χέρι και σηματοδοτούσαν την 8η μου ώρα. Τη μέρα που θα είχα την 8η ώρα (χτες) σχόλασε όλο το σχολείο νωρίτερα, οπότε δεν χρειάστηκε να το συζητήσω. Από ότι άκουσα (γιατί δεν θέλω να ανοίξω κουβέντα με διευθυντή ή αυτή που βγάζει το πρόγραμμα γιατί μπορεί να μην κρατήσω την ψυχραιμία μου) το πρόγραμμα θα αλλάξει και από ότι πήρε το μάτι μου από ένα πρόχειρο θα είναι μια χαρά.
Όλα ξεκινάνε από την (αυθαίρετη) επιδίωξη τα επιλογής να είναι τελευταίες ώρες, κάτι το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό από το υπουργείο. Το θέμα είναι να μην αφήνουμε να μας @#%& κιόλας.
Θα δω από Δευτέρα αν κατάλαβα σωστά.

gimnasio

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 152
Απ: 8η ώρα σε εργαστήριο
« Απάντηση #3 στις: 19 Οκτ 2013, 09:30:50 πμ »
δε νομίζω να υπάρχει άλλος γκαντέμης σαν εσένα αλλά μάλλον θα πάνε όλα καλά!

Crazy_Waters

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 87
Απ: 8η ώρα σε εργαστήριο
« Απάντηση #4 στις: 21 Οκτ 2013, 08:58:31 μμ »
Λοιπόν το πρόγραμμα άλλαξε αλλά όχι για την επίμαχη ημέρα! Παρέμεινε το 8ωρο με 1 κενό. Γίναμε μπίλιες με το Διευθυντή, μας άκουσε όλο το σχολείο. Έφτασε να μου πει ότι "εντάξει επιλογής εργαστηριακό μάθημα είναι 7η - 8η, δεν χρειάζεται να μιλάς πολύ στο μάθημα"! Ανένδοτοι και αυτός και αυτή που βγάζει το πρόγραμμα. Εγώ του είπα ότι είναι και παράτυπο και απάνθρωπο να έχεις 8ωρο και με καλύπτει ο νόμος 1566/85, βέβαια όταν υψώθηκαν οι τόνοι και με τις @!@$ που άκουγα σταμάτησα να μιλάω ήρεμα και με επιχειρήματα. Ο Υποδ/ντής που είναι πιο ψύχραιμος είπε ότι θα προσπαθήσει να βγουν οι πρώτες ώρες μου από το πρόγραμμα εκείνης της μέρας, ώστε να πηγαίνω 4η - 8η. Αν δεν γίνει αυτό θα κάνω έγγραφο στη Δ/νση και θα ζητήσω υποστήριξη από την ΕΛΜΕ. Όπως του είπα όταν έλεγε ότι κάθε χρόνο έχει 8η ώρα το ΒΥΠ "ακόμα και αν προηγούμενοι συνάδελφοι μου παίζαν το ρόλο του θύματος εγώ δεν πρόκειται να παίξω αυτό το ρόλο".