Επαγγελματικό Λύκειο > Γενικά

Συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα ειδικότητας

(1/3) > >>

Λαμπράκης Μανώλης:
καλημέρα σε όλους

έχετε ακούσει κάτι σχετικά με το αν αλλάξουν οι συντελεστές βαρύτητας και από τα μαθήματα ειδικότητας πάνε στα μαθήματα γενικής παιδείας ?? ένας μαθητής μου το άκουσε στο σχολείο του και με ρώτησε ... γνωρίζει κάποιος ??

Μανώλης

Σακαλής Αναστάσιος:
Παραθέτω από το site του Υπουργείου:
https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/epal-m/anakoinwseis-epala/33930-05-04-18-sxetika-me-tous-syntelestes-varytitas-mathimaton-panelladikon-eksetaseon-apofoiton-epal-3


--- Παράθεση ---Σχετικά με τους συντελεστές βαρύτητας  μαθημάτων  πανελλαδικών εξετάσεων αποφοίτων  ΕΠΑΛ

Με την ΚΥΑ Φ.151/43612/Α5 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, (ΦΕΚ 983/Β΄/20-03-2018) που αφορά την πρόσβαση αποφοίτων ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις στρατιωτικές σχολές κ.λπ., ορίστηκαν διαφορετικά οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για τις σχολές που ανήκουν σε κοινή ομάδα (σχολές δηλ. στις οποίες έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ από όλους τους τομείς) από συντελεστές που ισχύουν για τις σχολές που έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι του κάθε τομέα χωριστά.

Αυτό είναι αναγκαίο να γίνει, εξ αιτίας του γεγονότος ότι στην κοινή ομάδα σχολών όλοι οι απόφοιτοι διεκδικούν από κοινού τα ίδια τμήματα. Έτσι οι συντελεστές βαρύτητας των 2 κοινών μαθημάτων θα έχουν αυξημένη βαρύτητα σε σχέση με τα 2 μαθήματα ειδικότητας που είναι διαφορετικά για κάθε τομέα.

Συγκεκριμένα,

Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ: οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων θα είναι: για τα Μαθηματικά και την Ελληνική Γλώσσα συντελεστής 1,5  και για τα δύο μαθήματα ειδικότητας συντελεστής 3,5.

Β. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ: οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων θα είναι: για τα Μαθηματικά και την Ελληνική Γλώσσα συντελεστής 3,5  και για τα δύο μαθήματα ειδικότητας συντελεστής 1,5.

--- Τέλος παράθεσης ---

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση Φ. 153/69691/Α5/3-5-2018 (ΦΕΚ 1610/Β/9-5-2018, ΑΔΑ:6Η8Φ4653ΠΣ-3ΙΞ) του Υπουργείου Παιδείας,  οι ρυθμίσεις των συντελεστών βαρύτητας των μαθημάτων θα ισχύσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Λαμπράκης Μανώλης:
Ωραία ευχαριστώ.. Οπότε μόνο για τις κοινές στρατιωτικες σχολες αλλάζουν οι συντελεστες...


Σακαλής Αναστάσιος:
Όχι μόνο για τις στρατιωτικές σχολές. Το μηχανογραφικό ΕΠΑΛ του 2018 είχε επίσης:

* ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
* ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
* ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
* ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (Γυμναστική ακαδημία, Θεατρικών σπουδών, Μουσικών σπουδών κ.α.)
* ΤΕΙ (Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής)
Δες εδώ (σελίδα 11):
https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ_ΕΠΑΛ_ΝΕΟ_2018.pdf

Λαμπράκης Μανώλης:
Εγώ το είπα λάθος γενικευμένα 'στρατιωτικες σχολες'.. Το είδα το λινκ... Ευχαριστώ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση