Γενικό Λύκειο > Δομή ακολουθίας

ΤΜΗΜΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

<< < (3/3)

George Eco:

--- Παράθεση από: bugman στις 12 Ιουλ 2020, 12:47:22 πμ ---Ως έχει τώρα το ερώτημα
Όλα τα προγράμματα σε ΓΛΩΣΣΑ έχουν υποχρεωτικά Τμήμα Δηλώσεων. Σωστό ή Λάθος;

Η απάντηση ΣΩΣΤΟ είναι σωστή αν έχουμε τουλάχιστον μια μεταβλητή, και αυτό τεκμηριώνεται. Η απάντηση ΛΑΘΟΣ, δεν τεκμηριώνεται (μπορεί να συμβαίνει ή όχι). Δηλαδή η μη χρήση μεταβλητών δεν συνδέεται με την μη χρήση του τμήματος δήλωσης, τεκμηριωμένα.

Δεν έχει σημασία αν δει κάποιος κάποιο πρόγραμμα χωρίς μεταβλητές και χωρίς τμήμα δηλώσεων. Μπορεί να είναι λάθος μεταγραφής! Αν δεν το λέει κάπου ρητώς, ότι η δήλωση μπαίνει αφού υπάρχει τουλάχιστον μια μεταβλητή, σημαίνει ότι μπαίνει υποχρεωτικά. Η υλοποίηση του Αλκη δεν δημιουργεί νέα συμφωνία για το πώς τρέχει η ΓΛΩΣΣΑ,

--- Τέλος παράθεσης ---

Είπα εγώ κάτι για νέες συμφωνίες για την υλοποίηση του Άλκη;

Επίσης ο τρόπος που το ερμηνεύεις, ακολουθεί μία λογική, που αν την εστιάσω αλλού λειτουργεί αντίστροφα. Αν δε το λέει ρητώς πως είναι υποχρεωτικό το τμήμα δηλώσεων, σημαίνει πως είναι προαιρετικό. Ορίστε. Μη κάνουμε άλματα λογικής. Όπως το λέει το βιβλίο, πιο κοντά είναι στο ΛΑΘΟΣ παρά στο ΣΩΣΤΟ. Συμφωνείτε βλέπω όμως όλοι πως είναι πολύ εξηζητημένο για τα πλαίσια του μαθήματος το ερώτημα κι έχει χάσει το στόχο του.

Δεν έχει σημασία αν δει κάποιος κάποιο πρόγραμμα χωρίς μεταβλητές και χωρίς τμήμα δηλώσεων;
Γιατί δεν έχει σημασία, δε το καταλαβαίνω αυτό;
Τέλος πάντων, το ερώτημα έχει όντως χάσει το στόχο του, πού να περίμενα πως θα έβγαινε τόσο ασαφές; Αλλά ναι. Από τη στιγμή που δεν είναι 100% σίγουρο, κι 99.99999% να είναι, δε μου κάνει.


Γιαννούλης Γιώργος:
Θα συμφωνήσω και εγώ με όσα είπε ο George Eco. Και εγώ το ίδιο παράδειγμα χρησιμοποιώ με ενα πρόγραμμα με ένα απλό ΓΡΑΨΕ για να εξηγήσω ότι δεν είναι υποχρεωτικό, όπως το καταλαβαίνω από το βιβλίο.

Ελπίζω επίσης να μην πέσει ποτέ τέτοιο ερώτημα σαν θέμα γιατί όντως θα έχει χάσει το δρόμο του...

George Eco:

--- Παράθεση από: Γιαννούλης Γιώργος στις 14 Ιουλ 2020, 08:14:59 μμ ---Θα συμφωνήσω και εγώ με όσα είπε ο George Eco. Και εγώ το ίδιο παράδειγμα χρησιμοποιώ με ενα πρόγραμμα με ένα απλό ΓΡΑΨΕ για να εξηγήσω ότι δεν είναι υποχρεωτικό, όπως το καταλαβαίνω από το βιβλίο.

Ελπίζω επίσης να μην πέσει ποτέ τέτοιο ερώτημα σαν θέμα γιατί όντως θα έχει χάσει το δρόμο του...

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλά ναι δε το συζητάμε για Πανελλήνιες αυτό. Ούτε καν. Αλλά είναι ένα θέμα που με προβληματίζει τόσο, όσο και του παρακάτω thread.
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=8397.0

George Eco:
Σελ 7 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α (ναι ξέρω εκτός εξεταστέας ύλης)υποστηρίζει πως είναι πλήρως προαιρετικά τα πάντα.
Το ζητούμενο βέβαια παραμένει. :P
Υπάρχει ως κενό το Τμήμα Δηλώσεων ή όχι;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση