O evry όπως και εγώ διαπιστώνει ότι πέφτει τρελή αντιγραφή στο πρώτο θέμα, και προφανώς όχι μόνο στον ΑΕΠΠ. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να μας προβληματίσει πολύ περισσότερο από τον αν το -32,0 είναι ακέραιος ή πραγματικός.
Παίρνω γραπτό που ότι αντιγράφεται, το έχει αντιγράψει, και μάλιστα διαπιστώνω ότι προσπαθεί να αντιγράψει μάλλον στο ψιθυριστό και το 3ο θέμα, διότι έχει κομματια κώδικα σωστά, και σε άλλα χάνεις τη μπάλα. πχ γεμίζει σωστά τον επιβ και αποβ[1] που είναι το πιο δύσκολο απτο να γεμίσει τα υπόλοιπα κουτιά πίνακα, και στη συνέχεια κάτι θα έγινε με επιτήρηση, ή δεν άκουγε καλά και έχει σωστά τμήματα κώδικα ανακατεμένα..μπάχαλο
Επιτήρηση κάνουμε εμείς.
Θυμάμαι όταν έδινα πανελλαδικές (δεκαετία 90), ξεκίναγα από το σπίτι μου, να πάω στην πρωτεύοσα του νομού, σε μια τάξη που μπορεί να μην υπήρχε συμμαθητης, διότι ήταν ο μισός νομός αλφαβητικά σε αυτό το σχολείο και δίναμε θρανίο παρά θρανίο. Δεν σου πέρναγε καν από το μυαλό ότι υπάρχει περίπτωση να αντιγράψεις ( και εννοείται ότι στο σχολείο όλο και κάτι αντιγάφαμε από πίσω, δίπλα ή και από το βιβλίο..) και εννοώ δεν ήταν ότι δεν υπήρχε εμπειρία, αλλά όπως ήταν τα πράγματα δεν σου έδινε το περιθώριο να το σκεφτείς. Πλέον πηγαίνεις στο σχολείο σου, σε όλη την τάξη όλοι γνωστοί, και πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις πολλοί μαθητές λένε δεν διαβάζω θεωρία, κάθομαι κοντά στον Ξ, θα μου τα πει όλα. Πχ πέρυσι μαθήτρια καθόταν κοντά στον Ξ, και ενώ ήταν άσχετη διαπιστωμένο σε όλα τα μαθήματα, αλλά πολύ καλή στην αντιγραφή έβγαλε 12.000 μόρια ( Τα 10000 από αντιγραφή από τον Ξ χωρίς υπερβολές, το έχουν και οι δύο καμάρι και κάθε φορά που τους συναντάω πετάνε και μια ατάκα.. τι με πρήζατε να διαβάζω.. ήξερα που θα κάθομαι..) και εννοείται η αντιγραφή συνεχίζεται γιατί όπως έχω ξαναγράψει το σλογκαν στο πανεπιστήμιο είναι τα πτυχία copies κτώνται !!
Και επειδή επιτήρηση κάνουμε εμείς, παρότι οι συνθήκες από πλευράς χώρου δεν είναι πάντα τέλειες, το ποιός αντιγράφει προφανώς φαίνεται, και από ποιόν.. Δενχρειάζεται να νιώθουμε κακοί, αν ψιθυρίσεις στο αυτί του καλού μαθητή από τον οποίο αντιγράφουν αν κουνηθείς δεν θα συνεχίσεις.. δεν θα τολμήσει πάλι. Και πρέπει να είμαστε αξιοκρατικοί και να διασφαλίσουμε το θεσμό των εξετάσεων.. ΔΕΝ αντιγράφουν σε όλα τα σχολεία, άρα αν κάνουμε τα στραβά μάτια αλλοιώνουμε το αποτέλεσμα