Αποστολέας Θέμα: Σίσυφος  (Αναγνώστηκε 10396 φορές)

Δημήτρης Κανάς

 • Εκπαιδευτικός
 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 218
  • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Σίσυφος
« Απάντηση #30 στις: 27 Νοε 2019, 09:09:30 πμ »
Ο Σίσυφος διατίθεται και πάλι ελεύθερα από το αποθετήριο του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών - EEΛΛΑΚ στη διεύθυνση https://github.com/eellak/sisyphos

Ενημερώσεις για την αναβάθμιση από παλαιότερες εκδόσεις μπορείτε να κατεβάσατε από εδω

Μπράβο Νεκτάριε!!!

nekpap

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 25
  • Σίσυφος
Απ: Σίσυφος
« Απάντηση #31 στις: 31 Αυγ 2020, 10:44:58 πμ »
Αγαπητοί φίλοι,

Η νέα έκδοση (2021.1.0) του Σίσυφου διατίθεται τώρα για λήψη από το αποθετήριο του ΕΕΛΛΑΚ :
https://github.com/eellak/sisyphos

Ενημερώσεις για παλαιότερες εκδόσεις και οδηγίες εγκατάστασης μπορείτε να λάβετε από τη διεύθυνση :
https://www.sisyphos.gr/index.php?page=download.html

Στη νέα αυτή έκδοση πέρα από τις διάφορες μικρές προσθήκες και διορθώσεις που έγιναν, προστέθηκε και μια νέα σημαντική δυνατότητα, η διασύνδεση του Σίσυφου με την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Open eClass.

Το  Open eClass είναι μια ελεύθερη, ανοιχτού κώδικα, ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης γνωστή σε όλους σας αφού και η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) έχει υλοποιηθεί με αυτήν.

Ο Σίσυφος στη νέα έκδοση μπορεί να αποστείλει δεδομένα (μαθητές, καθηγητές και διδασκαλίες) στο Open eClass. Το Open eClass με τη σειρά του μπορεί να πιστοποιεί τους χρήστες του χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια (όνομα χρήστη και κωδικό) του Σίσυφου.

Με τις λειτουργίες αυτές το σχολείο, μαζί με το Σίσυφο, μπορεί πολύ εύκολα να διαθέτει και μια πλατφόρμα ασύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης έτοιμη προς χρήση και χωρίς περιορισμούς, πλήρως διαχειρίσιμη από το ίδιο το σχολείο.
Δεν απαιτείται καμία απολύτως αρχική ενεργεία από τους μαθητές και τους καθηγητές (εγγραφή χρηστών, δημιουργία μαθημάτων, εγγραφή σε μαθήματα κλπ) για την έναρξη των μαθημάτων.
Προσφέρεται έτσι ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό περιβάλλον οργάνωσης-διοίκησης-επικοινωνίας-ενημέρωσης-μάθησης.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση :
https://www.sisyphos.gr/index.php?page=openeclass.html

Να πω επίσης για όσους δεν το γνωρίζουν ότι ο Σίσυφος παρουσιάστηκε την Κυριακή 31-05-2020 στη διημερίδα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Περισσότερες πληροφορίες (παρουσίαση, βίντεο παρουσίασης, σύντομη περιγραφή) μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση :
https://www.sisyphos.gr/index.php?page=eellakconf.html


Καλή νέα σχολική χρονιά
Νεκτάριος
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Αυγ 2020, 08:37:34 μμ από nekpap »
Νεκτάριος

nekpap

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 25
  • Σίσυφος
Απ: Σίσυφος
« Απάντηση #32 στις: 27 Σεπ 2020, 06:10:23 μμ »
Αγαπητοί φίλοι,

Ολοκληρώθηκε και δόθηκε προς δοκιμή στα συνεργαζόμενα σχολεία, μια νέα λειτουργία του Σίσυφου, τα ηλεκτρονικά ραντεβού γονέων – καθηγητών.

Εν ολίγοις, ο καθηγητής δηλώνει στο σύστημα αν δέχεται ηλεκτρονικά ραντεβού, ποιες ημέρες και ώρες της εβδομάδας και σε ποιο “χώρο” (φυσικό π.χ. στο σχολείο, εικονικό π.χ. σε δωμάτιο του webex ή ακόμα και τηλεφωνικά). Δηλώνει επίσης τη διάρκεια που θα έχουν τα ραντεβού.

Ο γονέας αναζητά διαθέσιμα ραντεβού με τους καθηγητές που σχετίζονται με το παιδί του ή με το Διευθυντή του Σχολείου. Από τη λίστα που εμφανίζεται επιλέγει και “κλείνει” αυτά που τον βολεύουν.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και χρήσιμη νέα λειτουργία ειδικά τώρα με τα μέτρα περιορισμού για τον κορονοϊό. Σκεφτείτε πόσο κόπο θα χρειαζόταν για να πραγματοποιηθεί αυτό μέσω τηλεφώνου κεντρικά από το Σχολείο.

Η νέα αυτή λειτουργία θα δοκιμαστεί τον επόμενο μήνα στα συνεργαζόμενα σχολεία θα αξιολογηθεί, θα διορθωθεί και στην συνέχεια θα ενσωματωθεί στην έκδοση διανομής.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Νεκτάριος

« Τελευταία τροποποίηση: 27 Σεπ 2020, 06:52:03 μμ από nekpap »
Νεκτάριος