Έρευνα για το σχολικό εκφοβισμό

Ξεκίνησε από Λάμπρος Μπουκουβάλας, 15 Φεβ 2016, 06:44:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Καλησπέρα.
Η κα Καμιναρίδη επιθυμεί να διεξάγει μια έρευνα σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Αν έχετε κάποια προσωπική εμπειρία, ή αν γνωρίζετε κάποιον συνάδελφο με σχετική εμπειρία, ας της δώσουμε λίγα λεπτά για τηλεφωνική επικοινωνία. Μπορείτε να της στείλετε με email το τηλέφωνό σας και ποιες ώρες δέχεστε τηλεφωνήματα, κι εκείνη θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς της ίσως φανούν χρήσιμα και σε εμάς.

Ήδη έχει αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση και στο site του ΠΣΔ (http://www.sch.gr/96-announces/3380-2016-02-15-14-31-56) και πιθανώς να ανέβει και στο stop-bullying.sch.gr .

Αυτό είναι το μήνυμά της:

Ονομάζομαι Βασιλική Καμιναρίδη και είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής. Στα πλαίσια της διπλωματικής μου εργασίας πραγματοποιώ κοινωνική έρευνα με θέμα: 'Σχολικός εκφοβισμός σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες'. Δείγμα της έρευνας θα αποτελέσουν εκπαιδευτικοί β'βάθμιας εκπαίδευσης Γενικής Αγωγής (ανεξαρτήτως ειδικότητας), οι οποίοι έχουν βιώσει κάποιο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού σε μαθητή με ε.ε.α. Ως ερευνητικό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί η τηλεφωνική συνέντευξη. Εάν υπάρχει κάποιος εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει βιώσει τέτοιο περιστατικό και θα ήθελε να συμμετάσχει στην έρευνα, παρακαλείται όπως επικοινωνήσει μαζί μου είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (bkaminaridi@hotmail.com)  είτε τηλεφωνικώς (6987775005).

Η βοήθειά σας θα αποβεί ιδιαζόντως πολύτιμη.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
Βασιλική
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...