Οι καθηγητές των ΓΕΛ έχουν κάνει παιδική χαρά τα μαθήματα Επιλογής ή το υπουργείο; Είμαστε σοβαροί;
Σας προσκαλώ να έλθετε στην τάξη μου να με βοηθήσετε (μιας και είμαι από τους Πληροφορικούς των ΓΕΛ) στη διδακτική των μαθημάτων επιλογής.
Γράφετε για το Αναλυτικό πρόγραμμα Σπουδών που έχετε εφαρμόσει στον προγραμματισμό της ύλης!
Πρακτικά μπορείτε να μου πείτε πως ένας καθηγητής μπορεί να πείσει έναν μαθητή να ασχοληθεί με ένα μάθημα που επέλεξε
με μοναδικό κριτήριο ότι ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ;
Εάν έχετε τη λύση περιγράψτε τη μου σας παρακαλώ!
Προκαλώ και παρακαλώ όποιον συνάδελφο οποιασδήποτε ειδικότητας μπορεί, να μου προτείνει τρόπο να διδάξεις μάθημα χωρίς ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αξιολόγηση! (χωρίς βαθμό)
Υπάρχει μάθημα χωρίς αξιολόγηση;
Η διαφορετική αντιμετώπιση από το υπουργείο τι εξυπηρετεί; Το ίδιο περίπου συμβαίνει εδώ και 3 χρόνια με το μάθημα Γενικής παιδείας της Φυσικής και Ιστορίας Γ Λυκείου (που ελάχιστοι πλέον επιλέγουν να δώσουν στις εξετάσεις). Ρωτήστε τους συναδέλφους να σας πουν τι γίνεται μέσα στην τάξη.
Ποιος συνάδελφος σε εργαστηριακό μάθημα έχει την «πολυτέλεια» να «αγνοήσει» αφηρημένο μαθητή ;
Ποιος συνάδελφος ανεξαρτήτου ειδικότητας στην τάξη δεν το κάνει ;
"Όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι προβληματιστήκαμε και οδηγηθήκαμε σε μια λύση εκμεταλεύομενοι των προγραμματισμό της ύλης, όχι για να έλνξουμε όπως πολλοί μπορεί να σκεφθούν, για να σώσουμε τις 6 ώρες που αν χαθούν σκεφθήτε τις συνέπειες." Τι πάει να πει να σώσουμε τις 6 ώρες !!! Ναι να τις σώσουμε και να είμαστε ( ο εκπαιδευτικός της τάξης) ο τελευταίος τροχός της άμαξας που θα καλείται να σηκώσει όλο αυτό το βάρος της απαξίωσης του ρόλου μας στην τάξη.
Εγώ πάντως μπορώ να σώσω περισσότερες ώρες!
Ξέρετε πως ;
Προτείνω ένα καθηγητή Πληροφορικής σε κάθε σχολείο να εκτελεί χρέη γραμματέα.
Μα είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο;
Τελικά μας ενδιαφέρει περισσότερο
το συνδικαλιστικό ή το παιδαγωγικό όφελος; (ρητορικό ερώτημα)
Για τα παιδιά μας, το αύριο της χώρας μας ποιες είναι οι προτάσεις μας;
Τι εφόδια θέλουμε/μπορούμε να τους προσφέρουμε;
Κάτω από ποιες συνθήκες;
Μίλησε κανείς για ένα Κρατικό πιστοποιητικό γνώσεων χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο θα μπορεί να αποκτήσει απόφοιτος λυκείου ή / γυμνασίου;Εάν τα μαθήματα γίνουν Γενικής παιδείας λύθηκε και το πρόβλημα;
Όπως με το μάθημα των Αγγλικών , το οποίο ένας μαθητής διδάσκεται 6 και πλέον χρόνια στο δημόσιο σχολείο και από την άλλη 1000δες ευρώ κατατίθενται στα φροντιστήρια από την τσέπη των γονέων εκεί όπου καθένας με ένα Proficiency αποκτά επάρκεια για διδασκαλία (γιατί άραγε δεν υπάρχει ακόμη επίπεδο Γ2 (proficiency) και στο κρατικό;
Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας δημιουργήθηκε όμως δεν σχεδιάστηκε παράλληλα τρόπος να στηριχθεί και να αναδειχθεί από το δημόσιο σχολείο.
Γιατί άραγε;Αποτέλεσμα; Ένας καθηγητής μαριονέττα, απαξιωμένος, χωρίς κύρος (οι γονείς τον βλέπουν σαν εξωγήινο ας είναι καλά τα φροντιστήρια σιγοψιθυρίζουν) που προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί με αυτές τις συνθήκες να προσφέρει.
Πως αλλιώς μπορεί να αναγνωριστεί ο ρόλος μας και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αναγνώριση στην ελληνική κοινωνία;
Μας ενδιαφέρει αυτό ή όχι;
Έχουμε κάτι άλλο να προτείνουμε;
veni