Πρόβλημα με Chrome browser

Ξεκίνησε από gerana, 08 Ιαν 2024, 06:01:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gerana

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Στην εγκατάσταση του σχολείου μου (LTSP 22.04) μετά από update, o Chrome δεν εκκινεί. Το πρόβλημα δεν είναι γενικό, δεν εμφανίζεται σε συγκεκριμένους χρήστες ή συγκεκριμένους υπολογιστές. Έκανα πλήρη απεγκατάσταση του chrome, εγκατάσταση ξανά και των εκδόσεων beta και unstable, με τα ίδια δυστυχώς αποτελέσματα. Καμιά ιδέα;

alkisg

Καλησπέρα gerana,
το πρόβλημα αυτό οφείλεται στη νέα έκδοση του Google Chrome, αλλά δυστυχώς...:

https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?msg=100087

gerana

Εγκατέστησα και προηγούμενες εκδόσεις του chrome (Νοέμβρη 2024) αλλά το πρόβλημα παραμένει.... Μπορώ να κάνω κάτι άλλο ώστε οι 38 υπολογιστές του σχολείου να λειτουργήσουν?

thegoul

Αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τον chrome δοκίμασε να εγκαταστήσεις τον firefox ή τον opera. Εγώ τους έχω και στα δύο εργαστήρια και δουλεύουν μια χαρά.

gerana

Ευτυχώς ή δυστυχώς χρησιμοποιούμε Google Workspace for Education accounts, οπότε η χρήση chrome  είναι σχεδόν επιβεβλημένη για την πλήρη αξιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτός ειναι και ο λόγος για την επίμονη αναζήτηση λύσης.

vovos

Δοκίμασε στους χρήστες που έχουν πρόβλημα να σβήσεις το profile τους στο chrome δίνοντας την εντολή (χωρίς εκείνη την στιγμή να τρέχει το chrome):
rm -R ~/.config/google-chrome/

Αφού εκτελεστεί η εντολή δες αν ανοίγει πλέον το Chrome.

gerana

Παράθεση από: vovos στις 12 Ιαν 2024, 11:05:24 ΠΜΔοκίμασε στους χρήστες που έχουν πρόβλημα να σβήσεις το profile τους στο chrome δίνοντας την εντολή (χωρίς εκείνη την στιγμή να τρέχει το chrome):
rm -R ~/.config/google-chrome/

Αφού εκτελεστεί η εντολή δες αν ανοίγει πλέον το Chrome.
οκ λειτούργησε. ευχαριστώ. Αλλα μόνο αν το εκτελέσει κάθε χρήστης. Το έκανα στον server σαν admin, έκανα δημοσίευση και επανεκκίνηση αλλά στους υπόλοιπους χρήστες θα πρέπει να το κάνω σε καθένα ξεχωριστά.... 

Kermit, ο Βάτραχος

Αφού λειτούργησε η παραπάνω εντολή, εκτέλεσέ την μαζικά για κάθε λογαριασμό που επηρεάζεται μέσω της Διαχείρισης ΣΕΠΕΗΥ και την Εκτέλεση εντολών as_user:

as_user rm -R ~/.config/google-chrome/

gerana

Παράθεση από: Kermit, ο Βάτραχος στις 12 Ιαν 2024, 06:31:45 ΜΜΑφού λειτούργησε η παραπάνω εντολή, εκτέλεσέ την μαζικά για κάθε λογαριασμό που επηρεάζεται μέσω της Διαχείρισης ΣΕΠΕΗΥ και την Εκτέλεση εντολών as_user:

as_user rm -R ~/.config/google-chrome/
το έκανα, άλλα θα πρέπει να το κάνω σε χρήστες οι οποιοι έχουν κάνει login την στιγμή που θα εκτελέσω την εντολή, μάλλον πολύ φιλόδοξο για την υπομονή μου καθώς οι χρήστες ειναι περίπου 180.... τουλάχιστον βρέθηκε μια λύση έστω! :)

markakis

Εναλλακτικά για να διαγραφούν όλοι οι φάκελοι .config/google-chrome των χρηστών, άσχετα αν οι χρήστες είναι συνδεδεμένοι ή όχι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό script όπως το παρακάτω:

#!/bin/bash
cd /home
for f in *-*; do sudo rm -rf $f/.config/google-chrome; done

gerana

Παράθεση από: markakis στις 14 Ιαν 2024, 06:13:44 ΜΜΕναλλακτικά για να διαγραφούν όλοι οι φάκελοι .config/google-chrome των χρηστών, άσχετα αν οι χρήστες είναι συνδεδεμένοι ή όχι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό script όπως το παρακάτω:

#!/bin/bash
cd /home
for f in *-*; do sudo rm -rf $f/.config/google-chrome; done

η εκτέλεση μου επιστρέφει μήνυμα λάθους με κωδικό σφάλματος 1.


Kermit, ο Βάτραχος

Παράθεση από: gerana στις 13 Ιαν 2024, 06:04:26 ΜΜτο έκανα, άλλα θα πρέπει να το κάνω σε χρήστες οι οποιοι έχουν κάνει login την στιγμή που θα εκτελέσω την εντολή, μάλλον πολύ φιλόδοξο για την υπομονή μου καθώς οι χρήστες ειναι περίπου 180.... τουλάχιστον βρέθηκε μια λύση έστω! :)
Εκτός και αν δεν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα να έχουν συνδεθεί ήδη οι χρήστες πριν προβείς στην διαγραφή, μπορείς να τρέξεις την εντολή as_user και στους 180 λογαριασμούς ταυτόχρονα, χωρίς να είναι συνδεδεμένοι.

Απλά επιλέγεις και τους 180 από την Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ.

gerana

Παράθεση από: Kermit, ο Βάτραχος στις 15 Ιαν 2024, 10:25:33 ΠΜΕκτός και αν δεν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα να έχουν συνδεθεί ήδη οι χρήστες πριν προβείς στην διαγραφή, μπορείς να τρέξεις την εντολή as_user και στους 180 λογαριασμούς ταυτόχρονα, χωρίς να είναι συνδεδεμένοι.

Απλά επιλέγεις και τους 180 από την Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ.


προφανώς από συνδυασμό ασχετοσύνης και πανικού, κάτι μετέφερα λάθος (εδώ στο forum).... αλλά τελικά μετά την τελευταία συμβουλή σου, δούλεψαν όλα! έστω και αν το μήνυμα λάθους με κωδικό σφάλματος 1 εμφανίσθηκε ξανά.... ευχαριστώ

gerana

δυστυχώς το πρόβλημα επανήλθε......