Μ'αυτά και με αυτά θυμήθηκα μια ιστορία. Κάποιος καθηγητής δίδαξε την Επίλεξε στους μαθητές του και στη συνέχεια αυτοί τον ενημέρωσαν εκ των υστέρων ότι η Επίλεξε είναι εκτός ύλης. Τότε αυτός αντί να παραδεχτεί το λάθος του έψαξε όλο το βιβλίο να βρει μήπως κάπου αναφέρεται η εντολή αυτή ώστε να μπορέσει να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Ως γνωστόν πολλοί καθηγητές έχουν το αλάθητο.
Αναρωτιέμαι όμως, αν οι μαθητές λύσουν ένα θέμα στις εξετάσεις με τη χρήση της Επίλεξε (το οποίο προφανώς δεν μπορεί να γίνει δεκτό) τι θα πει στους μαθητές του μετά?
Σχετικά τώρα με το επιχείρημα ότι κάπου στο βιβλίο αναφέρεται η Επίλεξε οπότε δεν είναι εντελώς εκτός ύλης. (είναι δηλαδή με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω) θα έλεγα ότι και η αναδρομή αναφέρεται στο ευρετήριο του βιβλίου στο τέλος, το οποίο δεν νομίζω να έχει βγει εκτός ύλης. Οπότε αν σκεφτόμαστε έτσι να κάνουμε και αναδρομή.
Επίσης στη σελίδα 110 του τετραδίου μαθητή υπάρχει η άσκηση ΔΕ4 που ζητάει αναδρομή.
Παρατηρώ ότι αυτή η άσκηση βρίσκεται μεταξύ δύο ασκήσεων που είναι εντός ύλης ===> άρα είναι και αυτή εντός. Μάλλον πρέπει να κάνουμε και αναδρομή.
Παρεπιπτόντως η άσκηση που πρότεινα σε άλλο θέμα με τη μαγική ακολουθία πρέπει να βγαίνει εύκολα με αναδρομή (νομίζω

)