Μερικές ερωτήσεις...

Ξεκίνησε από tommy, 28 Φεβ 2004, 02:01:12 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

tommy

χαιρετε,
έχω παρακολουθήσει αρκετές από τις συζητήσεις σας και είναι η πρώτη φορά που στέλνω μήνυμα στο forum. Θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω:

α) τελικά υπάρχει καμια τελευταία οδηγία σχετικά με το πέρασμα πινάκων σε διαδικασίες και συναρτήσεις? στο βιβλίο δεν υπάρχει αναφορά κανενός είδους. Είχα διαβάσει παρόμοια ερώτηση σε πάλιότερο thread αλλα δεν υπήρξε από ότι θυμάμαι συγκεκριμένη απάντηση.

β) η "αντιμετάθεσε" ενώ παρουσιάζεται ως εντολή είναι ουσιαστικά διαδικασία και ως τέτοια πιστεύω θα έπρεπε να καλείται, όμως δεν γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο και πολύ περισσότερο 1) χαρακτηρίζεται ως εντολή, 2) στα υποπρογράμματα δεν εξηγείται περισσότερο 3) στη σελίδα 189 στο παράδειγμα δεν χρησιμοποιείται η αντιμετάθεσε αλλα χρησιμοποιούνται οι εντολές που εκτελεί η διαδικασία "αντιμετάθεσε". Μπορει αυτό να συμβαίνει επειδη θέλουν να αποφύγουν να ασχοληθούν με το πέρασμα πινάκων σε διαδικασίες και συναρτήσεις?
Τα παιδιά μπορούν σε πρόγραμμα γραμμένο στη "ΓΛΩΣΣΑ" να χρησιμοποιουν την "αντιμετάθεσε" ή θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της σελίδας 189 χρησιμοποιώντας βοηθητική temp μεταβλητή?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο και το χώρο που μου διαθέσατε, προσβλέπω σε απάντησή σας.

P.Tsiotakis

Η εντολή αντιμετάθεσε είναι μέρος των εντολών σε έναν αλγόριθμο, όχι σε ένα πρόγραμμα. Για αυτό και υλοποιείται με διαδικασία σε πρόγραμμα. Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε διαδικασία σε ΓΛΩΣΣΑ που να την υλοποιεί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι κλασσικές 3 εντολές.

Για τις παραμέτρους σε υποπρογράμματα θα γράψω στην αντίστοιχη ενότητα. Μπορείς να δημιουργήσεις account στο forum ώστε να ενημερώνεσαι για απαντήσεις στις ερωτήσεις σου με mail

Με εκτίμηση,