Γενικό Λύκειο > Γ΄ Λυκείου

Επιλογή σχολής πληροφορικής (part1)

(1/1)

Apostkef:
Καλησπέρα σας, τελείωσα τις πανελλήνιες και πλέον βρίσκομαι αντιμέτωπος με την βάναυση διαδικασία επιλογής σχολής.
Γενικότερα, έχω πιάσει αρκετά μόρια (18710) και μου αρέσει και ο προγραμματισμός αλλά και το hardware (βέβαια, δεν έχω πολλά ερεθίσματα πάνω σε αυτό το κομμάτι, παρά μόνο τα βασικά, χτίσιμο pc,πύλες κ.α).
Να επισημάνω πως δεν έχω ασχοληθεί με την φυσική τα τελευταία 3 χρόνια, και μου αρέσουν πολύ τα δίκτυα (έγραψα 20 στις πανελλήνιες), συναιπως, έγκειται το ερώτημα, ποια σχολή μπορεί να προσφέρει ισόποσος ερεθίσματα και από προγραμματισμό αλλά και από hardware(δυστυχώς ακόμη δεν έχω βρει ποιο προτιμώ περισσότερο).

Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ:Το γνωρίζω οτι το thread είναι για Γελ, ωστόσο το ποστάρω και εδώ ώστε να συγκεντρώσω το μέγιστο δυνατό αριθμό απαντήσεων, άλλωστε, από επαλ, έχω πρόσβαση σε όλες τις σχολές πληροφορικής (και τις πολυτεχνικές). :)

dpa2006:
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την επιτυχία.
Δεν είναι ίδιο το επίπεδο των Δικτύων σε επίπεδο πανεπιστημίου
Υπάρχουν ασκήσεις στα δίκτυα και υπάρχει διαφορετική προσέγγιση όχι μόνο μεταξύ Ομοειδώς τμημάτων αλλά και τμημάτων με διαφορετικό προσανατολισμό.


Αν σε ενδδιαφέρει το Hardware περισσότερο ακολούθησε το,αλλά πιστεύω πως στην Ελλάδα δεν θα βρεις πολλές ευκαιρίες για Hardware (αναφέρομαι σε Design) όπως στο εξωτερικό...
Στο Software είναι κάπως καλύτερα η κατάσταση.
Αν έχεις απορίες μπορείς να ρωτήσεις ελεύθερα.

Επίσης μην ξεχνάς τα Μαθηματικά που χρειάζονται παντού και η Πληροφορική έχει τα δικά της Μαθηματικά (Διακριτά Μαθηματικά- Discrete Mathematics)


Για παράδειγμα τα Συστήματα Αναμονής και η στατιστική-Πιθνότητες  είναι από τα βασικά μαθηματικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα Δικτυα Υπολογιστών (γενικότερα στα συστήματα επικοινωνίας)
Για παράδειγμα

Οι μεταβλήτές σου δηλαδή είναι Τυχαίες Μεταβλητές

Φυσική στα τμήματα Πληροφορικής θα βρεις λίγα πράγματα ίσως και καθόλου...
Για παράδειγμα


Περισσότερη Φυσική στα τμήματα Μηχανικών


Για παράδειγμα
Outline of discrete mathematics
Subjects in discrete mathematics[edit]Logic – a study of reasoning
[/font][/font]
* Set theory – a study of collections of elements[/color][/font]
* Number theory –[/color][/font]
* Combinatorics – a study of Counting[/color][/font]
* Finite mathematics – a course title[/color][/font]
* Graph theory –[/color][/font]
* Digital geometry and digital topology[/color][/font]
* Algorithmics – a study of methods of calculation[/color][/font]
* Information theory –[/color][/font]
* Computability and complexity theories – dealing with theoretical and practical limitations of algorithms[/color][/font]
* Elementary probability theory and Markov chains[/color][/font]
* Linear algebra – a study of related linear equations[/color][/font]
* Functions –[/color][/font]
* Partially ordered set –[/color][/font]
* Probability –[/color][/font]
* Proofs –[/color][/font]
* Relation –[/color][/font]
* [/size]Discrete mathematical disciplines[edit][/size]For further reading in discrete mathematics, beyond a basic level, see these pages. Many of these disciplines are closely related to computer science.[/color][/font][/size]Automata theory –[/font]
* Coding theory –[/font]
* Combinatorics –[/font]
* Computational geometry –[/font]
* Digital geometry –[/font]
* Discrete geometry –[/font]
* Graph theory –[/font]
* Mathematical logic –[/font]
* Discrete optimization –[/font]
* Set theory –[/font]
* Combinatorial topology –[/font]
* Number theory –[/font]
* Information theory –[/font]
* Game theory –[/font]
* [/size]

Apostkef:
Από όσο κοίταξα, το απθ έχει 2 τμήματα, ένα που ειδικεύεται περισσότερο στο software και ένα στο hardware,αλλά κανένα που να παρέχει ισομερώς και τα 2.Μια από τις σχολές που βρήκα που μάλλον το πετυχαίνει είναι στα Ιωάννινα.. αλλά είναι 5 χρόνια και με προβληματίζει το γεγονός για το αμα αξίζει, καθώς μπορώ εναλλακτικά να παω σε μια σχολή 4 χρόνων και να κανω ενα μεταπτυχιακο, και να θεωρούμε "ανώτερος"από εναν με σκέτο ένα πτυχίο πολυτεχνικής σχολής. Γενικότερα, έχετε να προτείνετε κάποιο τμήμα που να παρέχει το "λίγο από όλα", και με υψηλό επίπεδο? (η σχολή του απθ "πληροφορικη" μπορεί να μου το παρέχει αυτό ?) Γενικότερα, με τα ερεθίσματα που έχω λάβει μέχρι στιγμής, τείνω προς το software,αλλα και παλι, δεν θελω να περιορίσω ακομα τον εαυτό μου, μιας και δεν έχω ανακαλύψει τον κόσμο της πληροφορικής πλήρως. Συγνώμη που απάντησα με καθυστέρηση.. Μπορώ βέβαια να φοιτήσω και στο πανεπιστήμιο της Καβάλας, αλλά θέλω κατι το ""καλύτερο""..

Όσον αφορά το software/hardware, ο προγραμματισμός από οσο γνωρίζω έχει πολλά παρακλάδια, τα περισσότερα εκ των οποίων, δεν έχω εξερευνήσει..Από hardware, μου άρεσαν πολύ τα δίκτυα που έγραψα πανελλήνιες, αλλά όπως είπατε και σεις, διαφέρουν από του πανεπιστήμιου (εννοείται οτι με αρέσει το χτίσιμο pc,επιλογή κομματιών κ.α αλλά τα θεωρώ πολύ basic για να πω οτι μου αρεσει το hardware, έχω πολύ μικρή εμπειρία με πύλες και κυκλώματα από το επαλ, αλλά δεν εμβαθύναμε σχεδόν καθόλου.. )

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση