Κατάρτιση ωρολογίων προγραμμάτων με την εφαρμογή FET

Ξεκίνησε από vkarafil, 02 Σεπ 2023, 02:20:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

vkarafil

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε η έκδοση 6.9.5 του FET. Το FET είναι μία εφαρμογή ανοιχτού κώδικα με την οποία μπορούμε να καταρτίσουμε αυτοματοποιημένα ωρολόγια προγράμματα. Στην τρέχουσα έκδοση του FET ενσωματώθηκε και η πλήρης ελληνική μετάφραση, την οποία είχα ολοκληρώσει στις αρχές Αυγούστου.
Το FET μέχρι και τις αρχές Απριλίου του 2021 κυκλοφορούσε με την μορφή επιμέρους εφαρμογών, οι οποίες ήταν προσαρμοσμένες στις ανάγκες διαφορετικών εκπαιδευτικών συστημάτων. Ο προγραμματιστής του FET Liviu Lalescu τελικά ενσωμάτωσε αυτές τις επιμέρους προσαρμοσμένες εφαρμογές σε μία ενιαία εφαρμογή στην έκδοση 6.0.0, η οποία είχε κυκλοφορήσει στις 17 Απριλίου 2021. Από την έκδοση αυτή και μετά, μέσα από μία ενιαία εφαρμογή ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον τρόπο λειτουργίας που ταιριάζει στον τύπο του σχολείου του. Έτσι, π.χ. υπάρχει τρόπος λειτουργίας για πρωινά-απογεύματα, ο οποίος προορίζεται για χώρες όπως το Μαρόκο και η Αλγερία, ενδεχομένως όμως, αυτός ο τρόπος λειτουργίας να είναι κατάλληλος και για κάποια ελληνικά σχολεία (π.χ. ολοήμερα). Στην παρούσα έκδοση (6.9.5) έχω μεταφράσει πλήρως το FET ως προς όλους τους τρόπους λειτουργίας του, με το κύριο σκεπτικό ότι ενδεχομένως να φανούν χρήσιμοι και σε κάποιους Έλληνες χρήστες.
Το FET υποστηρίζει πληθώρα περιορισμών για εκπαιδευτικούς, μαθητές (π.χ. μέγιστες ώρες ημερησίως, μη διαθέσιμοι χρόνοι), αίθουσες, κτίρια, κ.λπ. Το link της εφαρμογής:
https://lalescu.ro/liviu/fet/

Βαγγέλης Καραφυλλίδης
sakis_ser

Έχεις φτιάξει κανένα ενδεικτικό πρόγραμμα να πάρουμε μάτι; Είχα προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσω παλιότερα αλλά μου φάνηκε παλούκι! (προφανώς χρειαζόμουν απλά τον χρυσό κανόνα RTFM :P )