Ηλεκτρ. Απουσιολόγος & Προγρ. Διαγωνισμάτων & Καταχώριση Βαθμολογίας

Ξεκίνησε από Γεώργιος Θεοδώρου, 05 Οκτ 2020, 09:30:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

cpp

Οκ λοιπόν...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αλλά και για την συνεχή υποστήριξη και βελτίωση....

Ελπίζω να μη σε ταλαιπωρούμε  συνεχώς...  ::) 

Ευχαριστώ

Χρήστος

Γιώργος Κολόμβος

#31
Γιώργο καλησπέρα. Φέτος έχουμε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή σου με μεγάλη επιτυχία για τον προγραμματισμό των διαγωνισμάτων του Α' τετραμήνου. Έχεις τα συγχαρητήρια όλων των συναδέλφων!!!
Μόλις πριν λίγο ανέβασα την νέα έκδοση της εφαρμογής (της 28-11-2021) και μετέφερα εκεί το αρχείο storage/app/apousiologos.sqlite από την παλιά εγκατάσταση.

Φαίνεται να λειτουργεί μια χαρά αλλά όταν συνδεθεί κάποιος με λογαριασμό καθηγητή και επιλέξει από το μενού "Απουσιολόγος" τότε εμφανίζεται "500 Server Error". Αν συνδεθώ ως Διαχειριστής όμως δεν εμφανίζεται αυτό το λάθος. Η έκδοση της PHP που έχω είναι 8.0.3. Παρατήρησα επίσης ότι με την έκδοση 8.0.3 της PHP εμφανίζεται το ίδιο σφάλμα και στην παλιά έκδοση της εφαρμογής (της 21-06-2021).
Τι μπορεί να φταίει;

Γεώργιος Θεοδώρου

Η php 8 κάνει πιο αυστηρούς ελέγχους.


Μου έτυχε και μένα να μην αρχικοποιείται μια μεταβλητή και να κρεμάει...


Μπορεί να είναι και ο συνδυασμός των ρυθμίσεων από τον διαχειριστή... (μου έτυχε)


Μπορεί να έχει προστεθεί κάποια μεταβλητή για έλεγχο που να μην υπάρχει στην παλιά ΒΔ

Μπορείς να συγκρίνεις το table configs να δείς αν υπάρχει κάποια νέα μεταβλητή...


Βήματα για debug:


Βήμα 1:

Στο αρχείο .env κάνε τη μεταβλητή APP_DEBUG=true

Έτσι θα μας δώσει στην οθόνη περιγραφή του σφάλματοςΒήμα 2:

Αν συνεχίσει να βγάζει μόνο error 500 κάτι που είναι γενικό

Καθάρισε το /storage/logs/laravel.log από προηγούμενα logs.

Τρέξε την εφαρμογή να δούμε τι μας βγάζει.Βήμα 3:

Να το δούμε μαζί...Η απομάκρυνση κάποιου "εντόμου"  από τα κοινώς επονομαζόμενα BUG θα ωφελήσει όλους μας.


Γεώργιος Θεοδώρου

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ

Διορθώθηκε

Η μή αρχικοποίηση της μεταβλητής $hoursUnlocked κρέμαγε την εφαρμογή.

ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΣΤΕ το τελευταίο zip


Ευχαριστώ πολύ Γιώργο Κολόμβο

Γιώργος Κολόμβος

#34
Γιώργο, σ' ευχαριστούμε για την άμεση επέμβαση. Ανέβασα την νέα έκδοση και λειτουργεί πλέον άψογα με PHP 8.0.3

Έχω μια μικροδιόρθωση για αποφυγή παρανοήσεων: αν θέλεις να διορθώσεις την ημερομηνία στη φράση
Τελευταία ενημέρωση 28/11/2021
σε 31/12/2021 (το ίδιο και στο όνομα του zip αρχείου στο DRIVE) γιατί μέχρι να καταλάβω τι έχει συμβεί έψαχνα να βρω που είναι το νέο zip αρχείο...


Nikosn

Καλημέρα και καλή χρονιά.
Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά!
Τοπικά με xampp με php 8.03 τρέχει κανονικά η εφαρμογή, όμως online στο ΠΣΔ δεν παίζει λόγω χρήσης PHP 8.1.1 πως μπορώ να το κάνω να παίξει στο site του ΠΣΔ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Γεώργιος Θεοδώρου


Nikosn

Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει στη διαδικασία με το Composer, μου βγάζει λάθη και ζητάει update
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Γεώργιος Θεοδώρου

Πιθανότατα χρειάζεται ενημέρωση των libraries του framework Symfony πάνω στο οποίο χτίστηκε η laravel πάνω στο οποίο χτίστηκε ο Ηλ.Απουσιολόγος, κλπ, κλπ...

Ο απουσιολόγος φτιάχτηκε με την έκδοση 7 του framework laravel πέρυσι τον Σεπτέμβριο και κοινοποιήθηκε αρχές Οκτωβρίου.

Χρησιμοποιεί το css framework Bulma που είναι για την Lar7. Γιατί το Bulma? Ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο... εκτός του Bootstrap3 που ήδη είχε περάσει στο 4 και τώρα είναι στο 5.1.3!!!


Σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσω το project στη Laravel 8 βρήκα δυσκολίες στις εξαρτήσεις με το Bulma και υπαναχώρησα.


Υπάρχει μια καλώς εννοούμενη "κούρσα" στο λογισμικό που ελεύθερα μας προσφέρουν. Δεν ξέρω αν είναι σκόπιμη, σίγουρα όμως δεν μπορώ να την ακολουθήσω επιμελώς ...

Αυτή η κούρσα προφανώς θα σπρώξει στην εφεδρεία τα Project που δεν μπορούν να ανανεώνονται με το ρυθμό που ανανεώνονται οι βιβλιοθήκες.Τώρα ποια λύση προτείνω:

ΣΣ: Δεν είμαι ειδικός απλά μου αρέσει να δημιουργώ


Α

Ρυθμίζουμε την php στην 8.0.3 που όπως είπες δουλεύει ή ακόμη και στην 7.xx. Σίγουρα θα έχουμε υποστήριξη για κάποια χρόνια ακόμη.

Με εκπλήσσει η σπουδή της ανανέωσης στην php 8.1 στον server του ΠΣΔ που σας φιλοξενεί. Ζητήστε από τους συναδέλφους στο ΠΣΔ να έχουν και την 8.0.3


Β

Στήνουμε ένα server στο σχολείο.

Τον τελευταίο μήνα τρέχω στο σχολείο τον Ηλ. Απουσιολόγο σε win10-xampp και σκέφτομαι να στήσω ένα debian server με το μηχάνημα που έμεινε μετά την απόσυρση του BOCOM. Έχει και RAID !!!!

Αυτό έγινε γιατί το ΠΣΔ έπεφτε τακτικά. Επίσης ένας συνάδελφος έχει αγοράσει cloud και τρέχει και το site του σχολείου και την εφαρμογή.

Γ

Μπορεί να κάνουμε μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τις βιβλιοθήκες

composer update --no-dev

Αυτό όμως χρειάζεται πρόσβαση στην console του server του ΠΣΔ που δεν μας τη δίνουν!!!

Απομένει λοιπόν να γίνει προσπάθεια στον τοπικό Η/Υ ( προσωπικά δουλεύω Manjaro Linux) για να ενημερωθούν οι βιβλιοθήκες με win-xampp ή linux και μετά να ανεβάσουμε το ενημερωμένο project στον server.

Με αυτό τον τρόπο φτιάχνονται τα zipακια που σας προσφέρονται έτοιμα να παίξουν με μια αποσυμπίεση στον server του ΠΣΔ.

Με την ευκαιρία

Θέλω να σας ενημερώσω και για το εξής:

Είναι σχεδόν έτοιμη η version2 του Ηλ.Απουσιολόγου

Μόλις σήμερα την τελείωσα! (Ιαν 2022)

Χρησιμοποιεί την Laravel8 και το tailwindcss Θέλει όμως testing πριν δοθεί στην παραγωγή...

Φυσικά τίποτε δεν εγγυάται ότι θα παίζει με την php8.1.1 καθώς και η laravel θα προχωρήσει οσονούπω στην έκδοση 9....


Συγχωρέστε με για την πολυλογία!

Nikosn

Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά, όλα τα παραπάνω είναι πολύ χρήσιμα σαν οδηγίες και θα βοηθήσουν.
Τώρα παρατηρώ δοκιμάζοντας το zip αρχείο κατευθειαν στο xampp με php 8.0.3 παίζει αλλά μόλις προσπαθω να κάνω εγγραφή βγάζει 500 server error και όταν πάω στην αρχική σελίδα εμφανίζει ως μοναδικό κουμπι το αρχική (όχι είσοδος) και όταν το πατήσω γράφει πάλι "500 server error", αν σβήσω το log ξανά από την αρχή...
Τι μπορεί να φταίει?
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Γεώργιος Θεοδώρου

#40
Λοιπόν

Δοκίμασα την έκδοση 1 στο xampp με php 8.1.1

Δεν δουλεύει και
Δεν κάνει composer update

προφανώς για τους λόγους που ανέφερα στην προηγούμενη απάντηση.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τη δουλεύουμε με php 8.0 και μικρότερη.Για τα προβλήματα που αναφέρεις

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ZIP 31-12-2021

Διορθώθηκε πρόσφατα μετά από υπόδειξη του Γιώργου ΚολόμβουΠληροφοριακά η version 2 έπαιξε κανονικά! Αναμείνατε ...Nikosn

Καλησπέρα και πάλι, με το XAMPP PHP8.014 ή και 8.03 και το φάκελο apousiologos (από το zip 31-12-2021) τοποθετημένο μέσα στο htdocs εμφανίζεται η αρχική οθόνη, κάνω εγγραφή με τα στοιχεία μου και βάζω κωδικο(πχ 9 ψηφιο) και μετά μου  εμφανίζει 500 server error. Το lavarel.log μου γραφει:
[2022-01-09 14:55:37] local.ERROR: Undefined array key "pastDaysInsertApousies" {"userId":1,"exception":"[object] (ErrorException(code: 0): Undefined array key \"pastDaysInsertApousies\" at C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\app\\Http\\Controllers\\HomeController.php:238)
[stacktrace]
#0 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\app\\Http\\Controllers\\HomeController.php(238): Illuminate\\Foundation\\Bootstrap\\HandleExceptions->handleError(2, 'Undefined array...', 'C:\\\\xampp\\\\htdocs...', 238)
#1 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Routing\\Controller.php(54): App\\Http\\Controllers\\HomeController->index('0', '09/01/22')
#2 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Routing\\ControllerDispatcher.php(45): Illuminate\\Routing\\Controller->callAction('index', Array)
#3 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Routing\\Route.php(239): Illuminate\\Routing\\ControllerDispatcher->dispatch(Object(Illuminate\\Routing\\Route), Object(App\\Http\\Controllers\\HomeController), 'index')
#4 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Routing\\Route.php(196): Illuminate\\Routing\\Route->runController()
#5 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Routing\\Router.php(685): Illuminate\\Routing\\Route->run()
#6 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(128): Illuminate\\Routing\\Router->Illuminate\\Routing\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#7 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Routing\\Middleware\\SubstituteBindings.php(41): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#8 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\Routing\\Middleware\\SubstituteBindings->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#9 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Auth\\Middleware\\Authenticate.php(44): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#10 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\Auth\\Middleware\\Authenticate->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#11 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Foundation\\Http\\Middleware\\VerifyCsrfToken.php(78): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#12 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\Foundation\\Http\\Middleware\\VerifyCsrfToken->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#13 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\View\\Middleware\\ShareErrorsFromSession.php(49): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#14 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\View\\Middleware\\ShareErrorsFromSession->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#15 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Session\\Middleware\\StartSession.php(116): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#16 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Session\\Middleware\\StartSession.php(62): Illuminate\\Session\\Middleware\\StartSession->handleStatefulRequest(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Illuminate\\Session\\Store), Object(Closure))
#17 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\Session\\Middleware\\StartSession->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#18 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Cookie\\Middleware\\AddQueuedCookiesToResponse.php(37): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#19 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\Cookie\\Middleware\\AddQueuedCookiesToResponse->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#20 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Cookie\\Middleware\\EncryptCookies.php(67): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#21 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\Cookie\\Middleware\\EncryptCookies->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#22 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(103): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#23 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Routing\\Router.php(687): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->then(Object(Closure))
#24 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Routing\\Router.php(662): Illuminate\\Routing\\Router->runRouteWithinStack(Object(Illuminate\\Routing\\Route), Object(Illuminate\\Http\\Request))
#25 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Routing\\Router.php(628): Illuminate\\Routing\\Router->runRoute(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Illuminate\\Routing\\Route))
#26 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Routing\\Router.php(617): Illuminate\\Routing\\Router->dispatchToRoute(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#27 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Foundation\\Http\\Kernel.php(165): Illuminate\\Routing\\Router->dispatch(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#28 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(128): Illuminate\\Foundation\\Http\\Kernel->Illuminate\\Foundation\\Http\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#29 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Foundation\\Http\\Middleware\\TransformsRequest.php(21): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#30 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\Foundation\\Http\\Middleware\\TransformsRequest->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#31 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Foundation\\Http\\Middleware\\TransformsRequest.php(21): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#32 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\Foundation\\Http\\Middleware\\TransformsRequest->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#33 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Foundation\\Http\\Middleware\\ValidatePostSize.php(27): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#34 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\Foundation\\Http\\Middleware\\ValidatePostSize->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#35 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Foundation\\Http\\Middleware\\CheckForMaintenanceMode.php(63): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#36 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Illuminate\\Foundation\\Http\\Middleware\\CheckForMaintenanceMode->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#37 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\fruitcake\\laravel-cors\\src\\HandleCors.php(38): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#38 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Fruitcake\\Cors\\HandleCors->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#39 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\fideloper\\proxy\\src\\TrustProxies.php(57): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#40 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(167): Fideloper\\Proxy\\TrustProxies->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request), Object(Closure))
#41 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Pipeline\\Pipeline.php(103): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->Illuminate\\Pipeline\\{closure}(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#42 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Foundation\\Http\\Kernel.php(140): Illuminate\\Pipeline\\Pipeline->then(Object(Closure))
#43 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\vendor\\laravel\\framework\\src\\Illuminate\\Foundation\\Http\\Kernel.php(109): Illuminate\\Foundation\\Http\\Kernel->sendRequestThroughRouter(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#44 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\public\\index.php(55): Illuminate\\Foundation\\Http\\Kernel->handle(Object(Illuminate\\Http\\Request))
#45 C:\\xampp\\htdocs\\apousiologos\\server.php(21): require_once('C:\\\\xampp\\\\htdocs...')
#46 {main}
"}
Τώρα θα δοκιμάσω και με PHP 7.14.27 που έχω κατεβασμένη
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Nikosn

Τελικά μου δούλεψε o apousiologos-27-11-2021.
Ερώτηση τα xls ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ και ΤΜΗΜΑΤΑ τα φτιάχνουμε χειροκίνητα με copy paste απο τα xls του myschool στα πρότυπα που υπάρχουν στο πρόγραμμα???
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Γεώργιος Θεοδώρου

#43
Διορθώθηκε

Κατέβασε το τελειταίο zip (31-12-21) πάλι παρακαλώ.

Όπως λέει στο laravel.log λείπει το key "pastDaysInsertApousies" το οποίο ζητάμε από τον πίνακα $settings στον HomeController.php στη γραμμή 238

238: if ($settings['pastDaysInsertApousies'] && $date !== $today)
Aν θές να το διορθώσεις μόνος σου πρόσθεσε στην ΒΔ storage/app/apousiologos.sqlite και στον πίνακα configs μια νέα γραμμή όπου

στη στήλη key βάζεις pastDaysInsertApousies

στη στήλη value αφήνεις nullΕυχαριστώ για το debug

Γεώργιος Θεοδώρου

Τα xls

Υπάρχουν οδηγίες στο "Οδηγίες ρύθμισης κ χρήσης του Ηλ.απουσιολόγου pdf"

Πήγαινε στη σελίδα "Περί..." και στον σύνδεσμο "Περισσοτερες πληροφορίες για τη ρύθμιση και χρήση.".

Η ιδέα σου είναι πολύ σωστή.