MYSCHOOL:Εφαρμογή για "μαζικό upload" καταστάσεων με βαθμολογίες τριμήνου

Ξεκίνησε από Δημήτρης Γκίνης, 26 Ιαν 2015, 02:43:25 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Δημήτρης Γκίνης

Να υποθέσω ότι ξανακατεβάζεις πάλι τα σχετικά αρχεία πό το Myschool μιας και έχεις αλλαγές από ότι μου γράφεις, σωστα;
Αν ναι δοκίμασε τα παρακάτω:
1. Δοκίμασε να ξανακατεβάσεις την εφαρμογή για την περίπτωση που έχεις έκδοσή της στη οποία μου έχει ξεφύγει κάποιο λαθάκι (πάλι....)
2. Αν και πάλι δεν δουλέυει στείλε μου τα σχετικά αρχεία να το δω.
Δημήτρης

exanemou

αν και κατέβασα και την τελευταία έκδοση για γυμνάσιο ,το πρόβλημα παραμένει εκτός και αν επειδη το εγχειρίδιο του γυμνασίου αναφέρεται σε δημοτικό, μήπως και η εφαρμογή του γυμνασίου αντιστοιχεί σε δημοτικό;(δεν νομίζω όμως να οφείλεται εκεί το λάθος)

Δημήτρης Γκίνης

Θες να μου στείλεις τα αρχεία στο dimginis στο τζιμεϊλ τελεία com;

Δημήτρης Γκίνης

Από ότι φαίνεται η ομάδα διαχείρισης του myschool άλλαξε ελαφρώς την μορφή των αρχείων *186.xls *187.xls  :D με αποτέλεσμα η εφαρμογή να μην δουλέυει σωστά.
Οι αλλαγές που έκαναν είναι επουσιώδεις, δεν αλλάζουν κάτι στην χρησιμότητα των αρχείων αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Αν προλάβω σήμερα θα κάνω τις απαίτητες αλλαγές και θα ανεβάσω τις καινούριες εκδόσεις.
Καλού-κακού θα αφήσω και τις προηγούμενες.

Δημήτρης

Δημήτρης Γκίνης

UPDATE: Από τον Φεβρουάριο του 2016 η ομάδα διαχείρησης του Myschool άλλαξε την μορφή των αρχείων *186.xls και *187.xls που κατεβάζουμε από το Myschool για το Γυμνάσιο (πολύ πιθανό το ίδιο να συμβαίνει και για τους άλλους τύπους σχολείων) με αποτέλεσμα η εφαρμογή να εμφανίζει μηνύματα λάθους της μορφής " Δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις" ή κάτι τέτοιο. Για την περίπτωση αυτή κατεβάστε από το αρχικό post την αντίστοιχη έκδοση version 5.2 modified.

giannisvel

Η εφαρμογή εμφανίζει μήνυμα μήνυμα λάθους "Δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις" ενώ είναι ανοιχτό στο background το αρχείο ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ_rptList.xls. Το αρχείο excel που τρέχω είναι το v_5_2_modified.xls.

Στο Α' Τρίμηνο με το παλιότερο αρχείο excel, είχαν δουλέψει όλα μια χαρά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Δημήτρης Γκίνης

1. Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι σε Γυμνάσιο, σωστά;
2. Ξανακατέβασε την εφαρμογή καθώς και ΟΛΑ (αναθέσεις ,*186.xls, *187.xls) τα αρχεία-αναφορές από το myschool και ξαναδοκίμασε.
3. Αν και πάλι σου εμφανίζει το ίδιο, στείλε μου τα αρχεία να τους ρίξω μια ματιά.

Δημήτρης

aspd

Γυμνάσιο: version 5.2 modified
Σήμερα ανέβηκαν οι βαθμοί χωρίς πρόβλημα.

Αν στο myschool όταν επιλέγετε το αρχείο excel (187) εμφανιστεί μήνυμα παρόμοιο με "Object reference not set to an instance of an object" δοκιμάστε το ξανά. Σε κάποια τάξη επιλέξαμε το αρχείο 187 2-3 φορές μέχρι να το φορτώσει και μετά ήταν όλα εντάξει.

Δημήτρη ευχαριστούμε!


Δημήτρης Γκίνης

Γενικώς το myschool μπορεί να προυσιάσει μικροπροβλήματα στη φάση του upload των βαθμών από τα αρχεία 187.xls (πχ σε εμένα μια-δυο φορές δεν πήρε τον βαθμό του τελευταίου μαθητή μιας τάξης στο τελευταίο στη σειρά μάθημα, ας πούμε στη Γ τάξη, ο Ωραιόπουλος στα Αγγλικά  ;D, δεν ασχολήθηκα περισσότερο όμως και πέρασαν το βαθμό αυτό με το χέρι στο myschool). Τα προβλήματα όμως αυτά συνήθως εξαφανίζονται αν επαναλάβεις το upload.

@aspd: παρακαλούμε...

gba

 Σε ευχαριστουμε για την προσφορα σου .
Να΄σαι καλα , μας γλυτωσες απο πολυ κοπο  .

Μεχρι τωρα περνουσαμε εναν εναν τους βαθμους ανα καθηγητη , απο εγγραφες καταχωρησεις βαθμολογιων των καθηγητων.
Ειχα ξεκινησει απο χθες με ενα συναδελφο της πληροφορικης , να ετοιμαζουμε κατι αντιστοιχο , αλλα πολυ κατωτερο.
Ο συναδελφος της πληροφορικης κατεβασε ολα τα τμηματα απο το my school σε excel και μου τα εστειλε σε mail για να αποσταλλουν σε ολους και καθενας να επιλεγει τα τμηματα του . Με δικη μου επεξεργασια ( ειδικοτητα ΠΕ0401) , αντεγραψα τα φυλλα εργασιας σε ενα βιβλιο εργασιας του varlamis , εβαλα την εντολη =textnumber(κελι) για αυτοματη αναγραφη ολογραφως των βαθμων  και κλειδωσα τα φυλλα εργασιας εχοντας ξεκλειδωτα μονο τα κελια για την βαθμολογια αριθμητικως , ονομα καθηγητη και μαθημα . Πανω που ειχα τελειωσει την Α λυκειου , με πηρε ο αλλος συναδελφος της πληροφορικης και με ενημερωσε για την υπαρξη του προγραμματος σου .Το ετρεξε και μου εστειλε ολες τις κενες βαθμολογιες ανα καθηγητη και  πριν λιγο τελειωσα την αποστολη στους συναδελφους , ως υποδιευθυντης με το καταλληλο συνοδευτικο μηνυμα για την αποφυγη αντιδρασεων απο μερικους συντηρητικους ή αντιπολιτευομενους συναδελφους  .  8)

Επισυναπτω ενα δειγμα χωρις ονοματα , απο αυτο που ειχαμε ξεκινησει , πριν ανακαλυψουμε το δικο σου.
Αχρειαστο να΄ναι , ο κωδικος ξεκλειδωματος ειναι igx!1234$  .


Δημήτρης Γκίνης

Κάτι σαν και αυτό που περιγράφεις ήταν και η αφορμή να φτιάξω αυτή την εφαρμογούλα, να γλιτώσω χρόνο και κόπο. Από τη στιγμή που το κατάφερα θα ήταν κρίμα να μην το μοιραστώ από τη στιγμή μάλιστα που και εγώ έχω οφεληθεί από την προσφορά άλλων- και πολύ πιο άξιων συναδέλφων- σε τούτο εδώ το φόρουμ.
Χαίρομαι πολύ που βοήθησαν
Δημήτρης

gba

Γεια σας
Μια σχετικη ερωτηση , αλλα για αλλο θεμα.
Μηπως υπαρχει και κανενα προγραμμα για μαζικο upload του ωρολογιου προγραμματος στο my school ;
Αν δεν εχει καλο θα ηταν να γινει και αυτο γιατι αρχιζουν και το ζητανε .

Δημήτρης Γκίνης

Με αυτό δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Το πρώτο που πρέπει να δεις είναι αν το myschool υποστηρίζει το upload του προγράμματος και σε ποια μορφή πχ excel. Σίγουρα πάντως δεν μπορείς να ανεβάσεις πχ πρόγραμμα που έχεις φτιάξει με το Timetables: ένας από τους λόγους είναι ότι myschool "περιμένει" για κάθε μάθημα συγκεκριμένη ονομασία και όχι τις συντμήσεις που βάζουμε συνήθως στις εφαρμογές τύπου timetables. Το ίδιο ισχύει και για τις ονομασίες των τμημάτων και των εκπαιδευτικών.
Παλιότερα είχα ασχοληθεί με την αντίστροφη διαδικασία στο survey: προκειμένου να μπορούν να ελεγχθούν τα ωρολόγια από την Διεύθυνση αυτοματοποιημένα, είχα βρει ένα τρόπο να αντιγράφω ( με το imacros για όποιον ενδιαφέρεται) για κάθε σχολείο το ωρολόγιο, να το σώζω σαν xls( από το survey μπορούσες μόνο να δεις το ωρολόγιο του κάθε σχολείου με τους κωδικούς της Διεύθυνσης αλλά όχι να τα κατεβάσεις) , μετά τα xls αυτά με άλλο πρόγραμμα τα έκανα parsing και πέρναγα την πληροφορία σε μία βάση και από εκεί μετά το ωρολόγιο αναδημιουργούνταν σε μια user friendly μορφή (γιατί στην μορφή που εμφανιζόταν στο survey ήταν μία βλακεία) και ελεγχόταν με βάση κάποια κριτήρια ώστε να βγαίνει μία αναφορά ελέγχου. Πάνω που το ολοκλήρωσα και το δοκίμασα, καταργήθηκε το survey... Χα χα.

gba

Οκ, ευχαριστω .

Μια τελευταια ερωτηση για να μην  δοκιμαζω κατι που δεν ισχυει ,
με την παραπανω εφαρμογη μπορω αν χρειαστω να κατεβασω την βαθμολογια Α τετραμηνου ανα εκπαιδευτικο ;
Υπεθεσα πως γινεται και το δοκιμασα.
Σε μια δοκιμη , που εκανα μου εβγαζε το μηνυμα , δεν βρεθηκαν ολες οι ταξεις . Θα το ξανακατεβασω και θα το ξανατρεξω.
Το ξαναδοκιμασα , δεν γινεται ,  :D 
κακως υπεθεσα οτι γινεται , αφου δημιουργει κενα βαθμολογια  ;D

gba

Παράθεση από: gba στις 12 Απρ 2016, 12:34:33 ΠΜ
Τωρα που απαιτουν να συμπληρωσουμε το ωρολογιο προγραμμα  στο my school θα ηταν χρησιμο κατι αντιστοιχο .
Μου πηρε πανω απο 4 ωρες να συμπληρωσω το ωρολογιο προγραμμα για 37 καθηγητες στο my school :D