Γενικό Λύκειο > Μονοδιάστατοι πίνακες

Προτεινόμενη λύση

(1/3) > >>

oratios:
Στο παιχνίδι Darts (βελάκια) τα επιτρεπτά σκορ με ένα βέλος είναι: 7, 15, 19, 23, 29 και 37. Στόχος του παιχνιδιού είναι να συγκεντρωθούν 100 βαθμοί ακριβώς με 6 βολές. Ποιοι είναι οι δυνατοί συνδυασμοί για να επιτευχθεί αυτό;
(Θεωρήστε ότι τα 6 διαφορετικά επιτρεπτά σκορ βρίσκονται σε πίνακα ακεραίων Ρ[6]).

Λύση 6 εμφωλευμένες επαναλήψεις για να παρεις ολους τους διακριτούς συνδυασμούς. Καποια αλλη?

petrosp13:
Από ότι καταλαβαίνω, επιτρέπεται να ρίξει 2 φορές το ίδιο σκορ;
Μια ιδέα που μειώνει τις απαιτούμενες επαναλήψεις είναι ότι αν το άθροισμα φτάνει πάνω από ένα επιτρεπτό όριο, δεν χρειάζεται να ελεγχθούν και οι 6 πιθανοί βαθμοί
Πχ, πάνω από 73 δεν χρειάζεται η τελευταία, πάνω από 81, οι 4 τελευταίες

oratios:
Φυσικά και επιτρέπεται να ριξεις 2 φορες το ιδιο αφου εαν ηταν διακτιτες οι ριψεις θα επρεπε: 7+15+19+23+29+37(=130) να κανει 100!

Οποτε λες 6 εμφωλευμενες με ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ και να σπαω τα 2 τελευταια με τις συνθηκες που ειπες. Μου φαινεται πολυ μανουρα και μικρο το κερδος απο το να τα κανεις απλα με 6 εμφωλευμενα ΓΙΑ. Οι επαναληψεις που θα κανουμε θα ειναι 6!

evry:
Και με εξαπλή επανάληψη πάλι δεν είναι σωστό, διότι θα εμφανίσεις κάποιους συνδυασμούς πολλές φορές, αφού η σειρά δεν έχει σημασία.
Σκέψου ότι οι διαφορετικές μεταθέσεις 6 διαφορετικών αριθμών είναι 6! = 720. Εσύ φυσικά θα έχεις κάποιους ίδιους.

oratios:
Μα ναι, θεωρω διαφορετικη παιξιά την 1,2,3 απο την 1,3,2. Δεν ξερω εαν ειναι σωστο! Στην περιπτωση μου δεν μας ενδιαφερει η σειρα ειναι πιο δυσκολο!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση