Γενικό Λύκειο > Γενικές εξετάσεις

νέο σύστημα πρόσβασης

(1/4) > >>

nikosx:
Καλημέρα σε όλους,

η Κα Γιαννάκου σε δηλώσεις που έκανε προ ημερών, όπως οι περισσότεροι ίσως γνωρίζεται, υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο, και αν συνεχίσουμε με την ίδια κυβέρνηση, θα συζητηθεί η αλλαγή του συστήματος πρόσβασης. Ένα από τα 'σίγουρα' νέα μέτρα θα είναι και η επαναφορά των κύκλων, ιατρικός, πολυτεχνικός κτλ. Είναι βέβαια λίγο νωρίς για τέτοιες συζητήσεις, αλλά ποια είναι η γνώμη σας για το μέλλον της πληροφορικής, τεχνολογίας και τελικά τη θέση της ΑΕΠΠ σε ένα τέτοιο νέο σύστημα εξετάσεων; Εγώ δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ ιδιαίτερα.
Με συγχωρείτε για τον προβληματισμό καλοκαιριάτικα και από τόσο νωρίς :)

Νίκος Ξ.

pgrontas:
Αν είμασταν σε μια φυσιολογική χώρα με ένα φυσιολογικό εκπαιδευτικό σύστημα θα έλεγα ότι τα πράγματα μόνο προς καλύτερο μπορούν να πάνε για την Πληροφορική.
Δυστυχώς δεν είμαστε και αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι οι κλίκες των κλάδων με επιρροή (μαθηματικών, φιλολόγων κτλ.) κάποιοι από τις οποίες έχουν παρισφρήσει μασκαρεμένοι και στην δική μας ειδικότητα και οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την προώθηση των μαθημάτων μας.
Άποψη μου, αν και μη αντικειμενική λόγω θέσεως είναι ότι ένα μάθημα τύπου ΑΕΠΠ χρειάζεται τόσο για τις 'τεχνολογικές' σχολές, όσο και ως γενικότερη καλλιέργεια. Εδώ τα παιδιά μαθαίνουν τόσα κουφά σε άλλα μαθήματα, που δεν θα τους χρειαστούν στην ζωή τους, γιατί να τους πειράξει η αλγοριθμική, που προωθεί έναν τρόπο σκέψης χρήσιμο για την επίλυση προβλημάτων;
Ίδωμεν...

P.Tsiotakis:
Το στόχο που έχει το μάθημά μας τον είχαν και τα μαθηματικά...αλλά απέτυχαν παταγωδώς, όλα τα μαθήματα κατάντησαν τυπολόγιο και πράξεις.

Γι αυτό και θέλουν να βάλουν πόδι στη δική μας προσπάθεια.

Τι θα λέγατε να δημιουργηθεί ένας δικτυακός κόμβος συλλογής υπογραφών για το μάθημά μας στην Τεχνολογική κατεύθυνση;

andreas_p:
Παναγιώτη, γιατί όχι.

Αν είναι να βγει κάτι, ας γίνει.

Ανδρέας

pgrontas:
Δεν είναι λίγο υπερβολικό? Εκτός αν κάποιοι ξέρετε κάτι παραπάνω από μένα.

Πιστεύω ότι ένα καλό πρώτο βήμα θα ήταν οι διάφορες ενώσεις μας (αντί να τρώγονται μεταξύ τους) να αρχίσουν να ξεκινούν πίεση για αναβάθμιση της Πληροφορικής γενικότερα στην Βθμια, ώστε να προλάβουμε όποιες εξελίξεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση