Σύνδεση βιντεοπροβολεαΣε σε

Ξεκίνησε από maria123, 18 Οκτ 2021, 09:16:58 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

maria123

Δε μπορώ να συνδεσω τον προτζεκτορα...

maria123

Δεν έχει hdmi από πίσω ο σταθερός...τι χρειάζεται;

maria123

επισυναπτω την εικονα...

mandarinos

#3
Αν ο σταθερός ΗΥ σου είναι παλιός, τότε χρειάζεσαι διακλαδωτή vga, διότι θα έχει μόνο vga γιά βύσμα οθόνης. Δηλ. χρειάζεσαι ένα "κουτάκι " / μιά συσκευή που δέχεται μία είσοδο vga (ο γαλάζιος ακροδέκτης που φαίνεται στη φωτογραφία που επισυνάπτεις - τραπεζοειδής, d-type, 15 ακίδων), και βγάζει 2 εξόδους. Αυτή η συσκευή μπορεί να είναι είτε ενεργητική (δηλ. να χρειάζεται τροφοδοσία ρεύματος μ' έναν μετασχηματιστάκο), είτε παθητική. Κόστος μέχρι 30 ευρώ το πολύ, θα έλεγα. Καλώδια, βέβαια (δύο συνολικώς), μόνο vga.
Δες πώς είναι: https://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors.html?keyphrase=%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82+vga . Όπως εμφανίζονται, από αριστερά ο 1ος, ο 3ος, και ο 4ος. Αυτοί είναι παθητικοί, δηλ. δεν χρειάζονται ξεχωριστή τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα. Οι -πιό ακριβοί- ενεργητικοί είναι πιό καλοί, αλλά συνήθως χρειάζονται γιά (πολλές) οθόνες σε εμπορικές εκθέσεις. Στο σχολείο μας αρκεί ένας από τους φτηνούς.

Αν ο ΗΥ σου είναι (πολύ) καινούργιος και δεν έχει hdmi, τότε ως έξοδο εικόνας θα έχει display port. Δεν πάει το μυαλό μου στο να έχει κάποιο άλλο πρότυπο γιά έξοδο εικόνας. (Δες εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort , αν και το βύσμα η Wiki το παρουσιάζει σε μεγέθυνση.) Μου φαίνεται λίγο περίεργο να έχει μονάχα αυτό, αλλά με τους διάφορους κατασκευαστές ποτέ δεν ξέρεις!
Σ' αυτή την περίπτωση, κι επειδή είδα ότι ο προβολέας έχει είσοδο hdmi, αγοράζεις έναν μετατροπέα από display port σε hdmi, και καθαρίζεις. (Κόστος περίπου 5 ευρώ, μαζί με τα ταχυδρομικά - και λιγώτερο.) Δες εδώ πώς είναι αυτός: https://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors.html?from=catspan&keyphrase=display+port+to+hdmi

Αν βρείς τη λύση, πες μας τί ήταν, ώστε να τη δουν κι άλλοι συνάδελφοι, που τυχόν είχαν το ίδιο πρόβλημα.

Ελπίζω να βοήθησα!

sarakiniotis

Θα βάλεις ενα καλωδιο USB A στην πλευρά του υπολογιστή που θα καταλήγει σε USB B στην πλευρά του. προβολέα
Το εχω κάνει σε laptop που δεν εχει vga