> ας προταθεί επίσημα μια άλλη λύση για τα εργαστήρια Πληροφορικής (π.χ. Ubuntu LTSP)
Φώτη εκεί τι εννοείς; Αφού έχει ήδη προταθεί επίσημα το Ubuntu/LTSP από το Υπουργείο, μάλιστα π.χ. στα Γιάννενα οι servers μας ήρθαν με Linux χωρίς καθόλου Windows, ούτε client ούτε server.
Απαγορεύεται όμως το vendor lock in, δηλαδή δεν πρόκειται ποτέ το Υπουργείο να πει πάρτε μόνο Ubuntu ή πάρτε μόνο Microsoft.
Τώρα όσον αφορά την αυτοματοποίηση των Windows server εγκαταστάσεων, εγώ προσωπικά δεν θέλω να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι ανοικτή λύση, θα πρέπει να παρανομήσουμε μόνο και μόνο για να βάλουμε πειρατικά Windows server στο σπίτι να την αναπτύξουμε. Αν ποτέ η Microsoft ή το Υπουργείο εξασφαλίσουν δωρεάν Windows server για όλα τα σχολεία ΚΑΙ τους καθηγητές, τότε θα συμφωνήσω! Στο μεταξύ, δεν θα είχα αντίρρηση για αυτοματοποίηση με Samba Active Directory server, όπως κάνει και το Amazon AWS. Έτσι, οι Windows clients κάνουν join στο domain χωρίς να εμπλέκονται πουθενά Windows server. Προσωπικά θεωρώ την αγορά Windows server πολύ κακή επένδυση του Υπουργείου, όσες λίγες άδειες κι αν πήραν.
Φυσικά το Στέκι είναι διαθέσιμο ως χώρος συνεργασίας οποιωνδήποτε θελήσουν να εμπλακούν, την προσωπική μου άποψη έγραψα...