Αποστολέας Θέμα: MYSCHOOL:Εφαρμογή για "μαζικό upload" καταστάσεων με βαθμολογίες τριμήνου  (Αναγνώστηκε 24140 φορές)

iraklisb

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 2
Συγχαρητήρια για τον κόπο σας. Δούλεψε μια χαρά στο ΓΕΛ που βρίσκομαι. Μια ερώτηση μόνο για ένα "πρόβλημα". Στα κενά βαθμολόγια εκπαιδευτικών που μου έδωσε η εφαρμογή δεν δουλεύει το ολογράφως. Μετά από λίγο ψάξιμο ανακάλυψα ότι στη συνάρτηση =IF( ISNUMBER(E9);VLOOKUP(E9;AA1:AB21;2;FALSE);"") η περιοχή κελιών AA1:AB21 είναι κενή. Έκανα κάποιο λάθος ή παράληψη; Ευχαριστώ.

Δημήτρης Γκίνης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 423
Μήπως στη βαθμολογική περίοδο είχες επιλέξει "Γραπτά" (στη βαθμολογία των γραπτών μπορεί να έχεις και δεκαδικά ψηφία και βαρέθηκα να βάλω και γι'αυτά το ολογράφως);
Αν δεν είναι αυτό η αιτία του προβλήματος, τότε για να το αναδημιουργήσω θα πρέπει να μου στείλεις τα αρχεία *187.xls, το αρχείο με τις αναθέσεις και το αρχείο με τα τμήματα.
Δημήτρης

iraklisb

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 2
Μήπως στη βαθμολογική περίοδο είχες επιλέξει "Γραπτά" (στη βαθμολογία των γραπτών μπορεί να έχεις και δεκαδικά ψηφία και βαρέθηκα να βάλω και γι'αυτά το ολογράφως);
Αν δεν είναι αυτό η αιτία του προβλήματος, τότε για να το αναδημιουργήσω θα πρέπει να μου στείλεις τα αρχεία *187.xls, το αρχείο με τις αναθέσεις και το αρχείο με τα τμήματα.
Δημήτρης
ΝΑΙ όντως επρόκειτο για γραπτά. Αν μπορούσα να τα ξεκλειδώσω θα τα διόρθωνα με το συννημένο.

Δημήτρης Γκίνης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 423
Αν θέλεις να ξεκλειδώσει τα παραγόμενα φύλλα, ρίξε μία ματιά στον κώδικα για την κλήση της συνάρτησης που τα κλειδώνει, παίρνει σαν όρισμα τον κωδικό.

Nikosn

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 84
Δημήτρη πολύ καλή δουλειά συγχαρητήρια, μας ελαχιστοποίησες τη γραφειοκρατία.
Όλα μου δούλεψαν σωστά: βαθμολόγια καθηγητών κλπ, εκτός του τελευταίου σταδίου γεμιςματος Του αρχείου Α187.xls. Σε 2 μαθητές της Α  ΓΕΛ δεν περάστηκαν καθόλου οι βαθμοί τους στο A187.xls και δε χτύπησε και σφάλμα.Τα βαθμολόγια ήταν κανονικά με ΑΜ σε όλους τους μαθητές, και στους 2 με το πρόβλημα-Οι μαθητές ήταν από μεταγραφή και έχουν τους 2 τελευταίους ΑΜ των μαθητών της Α Λυκείου.
Υποψιάζεσαι τι μπορεί να φταίει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
« Τελευταία τροποποίηση: 06 Μάι 2016, 06:43:37 μμ από Nikosn »
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Δημήτρης Γκίνης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 423
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Αν θέλεις στείλε μου τα σχετικά αρχεία να το κοιτάξω (dimginis στο τζιμειλ).

Nikosn

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 84
Καλησπέρα, βρήκα το πρόβλημα, τελικά ο συνάδελφος στο myschool είχε δώσει 2 αριθμούς μητρώου 2 φορές-υπήρχαν λάθη σε 4 μαθητές, ευτυχώς που έμειναν κενά στους 2 και εντοπίστηκε το πρόβλημα. Πάντως δε μπορώ να καταλάβω πως το myschool επέτρεψε 2 ΑΜ ταυτόχρονα!
Τώρα όμως έχω τα Βαθμολόγια ήδη συμπληρωμένα και θέλω να αλλάξω τον ΑΜ στους 2 μαθητές αλλά τα βαθμολόγια είναι κλειδωμένα, ποιός είναι ο κωδικός?
Ψάχνω να βρω το κώδικα δημιουργίας των κενών βαθμολογίων ώστε να βρω το κωδικό αλλά δε το βρίσκω, που πρέπει να κοιτάξω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
« Τελευταία τροποποίηση: 06 Μάι 2016, 10:33:49 μμ από Nikosn »
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

exanemou

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 85
Δημήτρη επειδή ξεκίνησε η καταχώρηση γραπτών στο λύκειο, υπάρχει περίπτωση να διορθώσεις το πρόβλημα του λεκτικού με τους δεκαδικούς αριθμούς  στο οποίο αναφέρθηκε και ο iraklisb;

Δημήτρης Γκίνης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 423
Sorry , παιδιά δεν προλαβαίνω αυτές τις ημέρες.
Αργότερα ίσως. ..

Nikosn

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 84
Δημήτρη έχω προσθέσει το λεκτικό για τα γραπτά(πήρα και τις 100 περιπτώσεις), έχω ένα μικρό πρόβλημα -που δεν το λες και πρόβλημα- με το φορμάτ απεικόνισης των αριθμών κάτω τις μονάδας. Επίσης αν μπορεί να μπει validation για ζυγούς μόνο αριθμούς στα γραπτά θα ήταν πολύ χρήσιμο.
Σου έστειλα λεπτομέρειες στο mail.Όποτε βρεις χρόνο δες το λίγο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μάι 2016, 05:42:24 μμ από Nikosn »
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Δημήτρης Γκίνης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 423
Για αυτό με το validation για να ξεχωρίσεις αν ο βαθμός του γραπτού είναι ζυγός στο δεκαδικό του μέρος, δοκίμασε το result=vathmos*10 mod 2.  Αν  result=0 τότε ΟΚ, αλλιώς το δεκαδικό του μέρος είναι μονός (εννοείται ότι στο δεκαδικό μέρος επιτρέπει μόνο ένα ψηφίοο).
Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό εννούσες στο mail σου.
Περισσότερα το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι.
Δημήτρης

Nikosn

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 84
Το τροπο τον καταλαβαίνω, το προβλημα μου είναι πως και που να το γράψω σε vba ώστε να αναφερθώ στα κατάλληλα κελιά. Μήπως πρέπει να το γράψω μεσα στο With selection.validation?
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 67
    • Διαχείριση απουσιών
Μια μικρή πρόταση για το ολογράφως

στην Public Sub FormatVathmos
και στη γραμμή 555

-------------------------------------------------------------------------------
If vathm_period <> "Γραπτά" Then
For i = 9 To lastlinenum + 4
     tempcell = "F" & CStr(i)
     cell2read = "E" & CStr(i)
     olografoslist = "AA1:AB21"
     Range(tempcell).Formula = "=IF( ISNUMBER(" & cell2read & "),PROPER(IF(ROUND(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & "),1)=1,VLOOKUP(" & cell2read & "+1," & olografoslist & ",2),VLOOKUP(" & cell2read & "," & olografoslist & ",2))) & IF(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & ")=0,"""","" & "" & VLOOKUP(ROUND(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & "),1)*10 , " & olografoslist & " , 2) & "" δεκ.""),"""")"
     Range(tempcell).Formula = "=IF( ISNUMBER(" & cell2read & "),PROPER(VLOOKUP(INT(ROUND(" & cell2read & ",1))," & olografoslist & ",2)) & IF(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & ")=0,"""","" & "" & VLOOKUP(ROUND(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & "),1)*10 , " & olografoslist & " , 2) & "" δεκ.""),"""")"
Next i
 End If
-------------------------------------------------------------------------------

Επεξήγηση φόρμουλας

PROPER(
     IF(ROUND(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & "),1)=1,
          VLOOKUP(" & cell2read & "+1," & olografoslist & ",2),
          VLOOKUP(" & cell2read & "," & olografoslist & ",2)
     )
)

πρώτο γράμμα κεφαλαίο
      Αν η στρογγυλοποίηση του βαθμού στο 1ο δεκ ψηφίο - ακέραιο μέρος (βαθμού) = 1 
            τότε προσθέτω +1 στο βαθμό και γράφω τη λέξη (ανταποκρίνεται στη στρογγυλοποίηση του 10,95 που γίνεται 11)
            αλλιώς  γράφω τη λέξη


ΠΙΟ ΑΠΛΑ


PROPER(
     VLOOKUP(INT(ROUND(" & cell2read & ",1))," & olografoslist & ",2)
)

πρώτο γράμμα κεφαλαίο
      γράψε τη λέξη του ακέραιου μέρους (στρογγυλοποίηση στο 1 δεκ ψηφίο(βαθμός))


&
IF(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & ")=0,
      """",
      "" & "" & VLOOKUP(ROUND(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & "),1)*10 , " & olografoslist & " , 2) & "" δεκ."")

και
Αν ο βαθμός είναι ακέραιος (βαθμός - ΙΝΤ(βαθμός) = 0
     τότε κενό
     αλλιώς (παίρνω το δεκαδικό μέρος στρογγυλοποιημενο σε 1 δεκ. ψηφίο) * 10 και γράφω      & λέξη  & δεκ.



ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΛΑ;

Μπορούμε να παραλείψουμε την εξαγωγή του ακέραιου μέρους INT(...)
PROPER(VLOOKUP(ROUND(" & cell2read & ",1)," & olografoslist & ",2))


Έτσι γίνεται η δουλειά με μια λίστα 0-20 στην περιοχή olografoslist = "AA1:AB21"
    ΑΑ1 = 0      ΑΒ1 = "μηδέν"
    ΑΑ2 = 1      ΑΒ2 = "ένα"
    ΑΑ3 = 2      ΑΒ3 = "δύο"
    ...
    ΑΑ21=20      ΑΒ21="είκοσι"

Καλό θα είναι  οι πίνακες MyNumberList και  olografos_string (γραμμή 461 και 484) να τροποποιηθούν ως εξής ώστε να συμπεριλάβουν και την τιμή "0" "μηδεν"
-------------------------------------------------------------------------------
Dim MyNumberList(21) As String
MyNumberList(0) = "0"
MyNumberList(1) = "1"
...
MyNumberList(20) = "20"
-------------------------------------------------------------------------------
και
-------------------------------------------------------------------------------
Dim olografos_string(21) As String
olografos_string(0) = "μηδέν"
olografos_string(1) = "ένα"
...
olografos_string(20) = "είκοσι"
-------------------------------------------------------------------------------

για να είναι ωραίο το ολογράφως και να χωράει στο κελί
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μάι 2016, 09:14:17 πμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

gba

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 25
Καλημερα , σε ολους .

Ας το φτιαξει καποιος και ας το ανεβασει , να το κατεβασουμε ετοιμο , μη γινουν λαθη.

Μην γυρισουμε παλι στα χειρογραφα .


Λαθος .Ειχα την εντυπωση , οτι δεν παιρνει καθολου δεκαδικα ψηφια .

Και ετσι χωρις το ολογραφως στα γραπτα , αφου παιρνει δεκαδικα , καλα ειναι

 και μελλοντικα ας γινει και ολογραφως .

Ευχαριστω.
 
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μάι 2016, 12:08:15 μμ από gba »

Γιώργος Κολόμβος

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 7
Για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ:
Οδηγίες: https://goo.gl/7qbDxv
Η εφαρμογή: http://goo.gl/1zceV1, update v4.1.3: https://goo.gl/LCcwdi
version 5.2: https://goo.gl/MIuir3

version 5.2 modified: https://goo.gl/QUQjAG

Οι σύνδεσμοι στο dropbox σήμερα δεν λειτουργούν:
Error (429)
This account's links are generating too much traffic and have been temporarily disabled!