Επιλογη Σχολης , Τι να κανω

Ξεκίνησε από Mavrid7s, Χθες στις 09:54:55 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Mavrid7s

Ειμαι μαθητης της Γ λυκειου , μωλης τελειωσα της πανελληνιες και σκεφτομαι για την σχολη Πληροφορικης στην Κερκυρα . Απλα εχω καποιες σκεψεις οι οποιες ισως με κανουν να αλλαξω γνωμη . Γενικα μου αρεσει παρα παρα παρα πολυ η πληροφορικη , μου αρεσει ο προγραματισμος αφανταστα (οχι μονο του σχολειου , εχω καποια επαφη και με γλωσσες ωπος Python και Lua) . Περα απο τον προγραματισμο ωμος ξερω οτι στο πανεπηστιμιο θα εχω σαν μαθημα να αντιμετοπισω και τα μαθηματικα . Τα οποια στην τριτη λυκειου ηταν τεραστιο εμποδιο για εμενα . Σκεφτομαι γενικα κυριως 2 σχολες , Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στην Σαμο . Και την Πληροφορικη στην Κερκυρα . Τι μου πρωτινεται ? Τι να κανω ? Τι θα ηταν καλητερο για εμενα ? 

Edit :  Ο αδερφος μου εχει περασει πληροφορικη ( στην Σαμο) Και μου λεει οτι πλεον δεν προσλαμβανονται νεοι στο τομεα αυτον . Και ειναι κατι που με ανησιχει για το εργασιακο μου μελλον . Δεν ειναι τοσο θεμα μου βασικα η σχολη σαν σχολη . Αλλα το μελλον . Συγνωμη αν κουραζω αλλα γενικα ειμαι παραπολυ ανυσηχως με αυτο το θεμα 

evry

στη θέση σου θα πήγαινα Σάμο.
Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερο τμήμα. Μη σε ξεγελάει η χαμηλή βάση.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

evry

Ωστόσο την απόφαση θα την πάρεις εσύ όπως και τις συνέπειες της απόφασης, οπότε καλό θα είναι να δεις τα μαθήματα κάθε σχολής και να δεις τι σου ταιριάζει. Ότι και να σου πει κάποιος άλλος θα είναι η απόφαση του άλλου όχι η δική σου. Εκτός αν βρεις κάποιον που να έχει φοιτήσει ή εργαστεί και στα δυο τμήματα.
Εγώ προσωπικά το τμήμα της Σάμου το ξέρω και το θεωρώ πολύ καλό σε σχέση με την πολύ χαμηλή βάση του. Το τμήμα της Κέρκυρας δεν το ξέρω καλά, οπότε δεν μπορώ να έχω σίγουρη άποψη για αυτό, αλλά και πάλι όπως έγραψα παραπάνω τη Σάμο θα επέλεγα.

Mavrid7s

Στο τμημα της Σαμου εχει φητησει ο αδερφος μου (αρκετα χρονια πριν , ειχε περασει εκει με 17.000 μορια , εχουμε περιπου 30 χρονια διαφορα υλικιακα  ;D ) . Και μου λεει οτι πλεον δεν προσλαμβανονται νεοι στο τομεα αυτον . Και ειναι κατι που με ανησιχει για το εργασιακο μου μελλον . Δεν ειναι τοσο θεμα μου βασικα η σχολη σαν σχολη . Αλλα το μελλον . Συγνωμη αν κουραζω αλλα γενικα ειμαι παραπολυ ανυσηχως με αυτο το θεμα 

evry

Παράθεση από: Mavrid7s στις Σήμερα στις 12:26:21 ΜΜΣτο τμημα της Σαμου εχει φητησει ο αδερφος μου (αρκετα χρονια πριν , ειχε περασει εκει με 17.000 μορια , εχουμε περιπου 30 χρονια διαφορα υλικιακα  ;D ) . Και μου λεει οτι πλεον δεν προσλαμβανονται νεοι στο τομεα αυτον . Και ειναι κατι που με ανησιχει για το εργασιακο μου μελλον . Δεν ειναι τοσο θεμα μου βασικα η σχολη σαν σχολη . Αλλα το μελλον . Συγνωμη αν κουραζω αλλα γενικα ειμαι παραπολυ ανυσηχως με αυτο το θεμα
Το πρόβλημα αυτό που λες ισχύει με όλα τα τμήματα πληροφορικής όχι μόνο με αυτό της Σάμου. Όσοι/ες αποφοιτήσουν και δεν είναι πολύ καλοί/ες σε κάτι και δεν εξελιχθούν θα έχουν πρόβλημα. Τα πτυχία πλέον από μόνα τους δεν σου εξασφαλίζουν τίποτα. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί από τώρα κάτι για το μέλλον. Άρα αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να επιλέξεις κάτι που σου αρέσει να ασχολείσαι και στο οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνεις πολύ καλός. Αν επιλέξεις ένα πτυχίο μόνο και μόνο για το χαρτί όσο καλή σχολή και να είναι θα έχεις θέμα στο μέλλον.