Άλλες ταξινομήσεις

Ξεκίνησε από Kost_kp, 06 Μαΐου 2026, 02:42:12 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Kost_kp

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, κατά τη γνώμη σας αρκεί να ξέρουμε την ταξινόμηση της φυσαλίδας και της επιλογής; Ή πρέπει να ξέρουμε και την ταξινόμηση ευθείας εισαγωγής ή παρεμβολής;

pgrontas

Εγώ την κάνω μια φορά στα παιδιά ως άσκηση.
Δεν μπορεί να ζητηθεί με το όνομα της αλλά θα μπορούσε να περιγραφεί ο αλγόριθμος της με φυσική γλώσσα και να ζητηθεί κωδικοποίηση.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

Kost_kp

Σε φυσική γλώσσα κατά βήματα; Ή επίσης και σαν συμπλήρωση κενών;

Λαμπράκης Μανώλης

Καλησπέρα σε όλους 

Εγώ νομίζω ""απ έξω"" που λέμε μόνο την ταξινόμηση ευθείας ανταλλαγής ( την φυσαλίδα που λέμε ), η ταξινόμηση "" με επιλογή "" σαν παράδειγμα την έχει όχι σαν "" θεωρία να την ξέρουν ""...όπως και πολλαπλασιαμό αλά ρώσικα  , δυαδική αναζήτηση...χεχεχε...τα έχουμε συζητήσει ξανά, υπάρχει ένα γκρίζο σημείο εδώ ίσως 

akalest0s

Πέρα από "ελαφρά" θεωρία (Σ-Λ κλπ), μπορεί να ζητηθούν ως Β θέμα, τόσο ο επιλογής όσο ο παρεμβολής. Οπότε τουλάχιστον την λογική τους πρέπει να την ξέρεις, δηλαδή πως δουλεύουν στην πράξη. Το να έχεις δει τον κώδικά τους, ακόμη και αν δεν τον ξέρεις «απ' έξω και ανακατωτά» όπως του μπουμπλεσόρτη, είναι πολύ βοηθητικό για συμπλήρωση κενών σε κώδικα. Έχει ήδη πέσει έτσι. 

Λογικά ο Μανώλης αναφέρεται σε αυτή εδώ την παλιότερη κουβέντα:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=9124.0
"Abstraction is not the first stage, but the last stage, in a mathematical development." MK
"I don't want to write about a high level thing, unless I fully understand about a low level thing" DK