Μεθοδολογίες θεμάτων Γ και Δ

Ξεκίνησε από Akis73, Χθες στις 10:52:21 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Akis73

Καλησπέρα σας,

Το τελευταίο διάστημα έχω δει πολλές προσπάθειες δημιουργίας παρουσιάσεων για το μάθημα μας με την βοήθεια του ΑΙ. Έτσι σκέφτηκα ότι ήταν μια καλή ιδέα να αξιοποιήσω το notebookLM για να δημιουργήσω μια παρουσίαση που να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανές μεθοδολογίες που μπορεί να ζητηθούν σε θέματα Γ και Δ.Όπως θα δείτε πάντως και στην τελευταία διαφάνεια ούτε το ΑΙ δεν συμφωνεί με την ιδέα της αποστήθισης του κώδικα αλλά το κάνω πιο πολύ για να βοηθηθούν οι μαθητές στην τελική τους επανάληψη.

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο και είμαι ανοιχτός στο ενδεχόμενο αν θα ήθελε κάποιος να το διορθώσουμε για τυχόν λάθη και να το βελτιώσουμε και να προσθέσουμε επιπλέον μεθολογίες που διαφεύγουν από το επισυναπτόμενο αρχείο.

Ευχαριστώ! 8)

epsilonXi

1. μακάρι στην ουρά την εισαγωγή και την εξαγωγή να την κάναμε κάπως έτσι, αλλά τα βιβλία δείχνουν κάτι πολύ πιο περίπλοκο ε;

2. η αρχικοποίηση του min/max μπορεί να είναι πιο μπελαλίδικη... 
πχ
διαβάζονται πραγματικοί αριθμοί ώσπου να διαβαστεί το 0, ή έχουμε έναν πίνακα με 100 πραγματικούς αριθμούς,
και θέλουμε να βρουμε τον άρτιο αριθμό με τα λιγότερα δεκαδικά
τί αρχική τιμή θα βάλεις;

Akis73

Ναι σίγουρα συμφωνώ μαζί σου πολλά μπορούν να γίνουν μπελαλίδικα αλλά εκεί είναι που ξεχωρίζει ο μαθητής που έχει καταλάβει την λογική του μαθήματος από αυτόν που απλά έχει αποστηθίσει κομμάτια κώδικα , επομένως δύσκολο να καταγραφούν όλα όσα είναι πιθανόν να πέσουν.

pgrontas

Παράθεση από: epsilonXi στις Χθες στις 12:33:54 ΜΜ1. μακάρι στην ουρά την εισαγωγή και την εξαγωγή να την κάναμε κάπως έτσι, αλλά τα βιβλία δείχνουν κάτι πολύ πιο περίπλοκο ε;

Εχεις απόλυτο δίκιο.
Εφόσον η ουρά είναι θεωρία τα παιδιά πρέπει να ξέρουν τον αλγόριθμο του βιβλίου (με όλα τα προβλήματα του)

Θεωρώ άκρως επικίνδυνo να είναι αναρτημένες σημειώσεις που περιέχουν διαφορετικό αλγόριθμο.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

pgrontas

Επίσης κάτι που είδα με μια διαγώνια ματιά (γιατί δεν έχω χρόνο να το δω αναλυτικά)

Πίνακες περνούν πάντα και μόνο σε διαδικασίες???

Όχι βέβαια. Και οι συναρτήσεις δέχονται πίνακες, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν πίνακα.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

Akis73

Προφανώς υπάρχουν λάθη όπως ανέφερα και πιο πριν απλά είναι μια δοκιμαστική προσπάθεια.
Τέτοιες σημειώσεις είναι καλό να μην χρησιμοποιούνται από μαθητές αν δεν έχουν περάσει από λεπτομερή έλεγχο από κάποιον με εμπειρία στο μάθημα.
Γενικά οποιαδήποτε σημείωση εκτός του σχολικού βιβλίου την χρησιμοποιεί ο καθένας με δική του ευθύνη.

George Eco

Άκη γεια κι από εμένα, max min αρχικοποίηση το ασφαλές είναι minimum μεγαλύτερο της μέγιστης δυνατής τιμής και maximum μικρότερο της ελάχιστης δυνατής.
Πολύ ωραία προσπάθεια, τελειοποιώντας τη θα γίνει πολύ καλό βοήθημα!