Πολλαπλό Βιβλίο - Νέα Διδακτικά Πακέτα

Ξεκίνησε από dski, Σήμερα στις 01:35:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

dski

Δείτε τα νέα διδακτικά πακέτα (πολλαπλό βιβλίο) εδώ:

https://ebooksdl.cti.gr/didaktika_paketa

Στην Πληροφορική Γυμνασίου υπάρχουν δύο βιβλία για την Α' και τη Β' τάξη (από ΕΠΥ και Εκδόσεις Πουκαμισά) ενώ στη Γ' τάξη υπάρχει μόνο ένα βιβλίο από τις Εκδόσεις Πουκαμισά.

Πρόλαβα και έριξα μια πολύ γρήγορη ματιά. Είναι φανερό ότι οι συγγραφείς κατέβαλαν προσπάθεια όμως όλα τα βιβλία μου φάνηκαν εξαιρετικά πυκνογραμμένα και, από τα δείγματα που είδα, αρκετά απαιτητικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Υπάρχει πάρα πολλή πληροφορία και κάποιες ασκήσεις/δραστηριότητες μου φάνηκαν τραβηγμένες. Το υλικό που διατίθεται είναι πάρα πολύ ακόμη και για το δίωρο της Α'. Εκτιμώ ότι κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να κάνει κάποια επιλογή που θα επιμείνει.

Είδα λίγο και το βιβλίο για την Α' ΓΕΛ (Εφαρμογές Πληροφορικής, και εκεί διατίθεται μόνο ένα βιβλίο από την ΕΠΥ). Αν και επίσης πυκνό μου φάνηκε κάπως πιο down to earth.

Φυσικά αυτή είναι μόνο η προσωπική μου γνώμη μετά από μια γρήγορη ματιά και ίσως είναι βιαστική.

Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει (evry;): Τα (νέα) βιβλία στην Πληροφορική Γυμνασίου που μοιράστηκαν φέτος θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται; Θα μπορεί κάποιος να επιλέξει αυτά αντί για τα νέα προσφερόμενα;

pgrontas

Παράθεση από: dski στις Σήμερα στις 01:35:29 ΜΜΠρόλαβα και έριξα μια πολύ γρήγορη ματιά. Είναι φανερό ότι οι συγγραφείς κατέβαλαν προσπάθεια όμως όλα τα βιβλία μου φάνηκαν εξαιρετικά πυκνογραμμένα και, από τα δείγματα που είδα, αρκετά απαιτητικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Υπάρχει πάρα πολλή πληροφορία και κάποιες ασκήσεις/δραστηριότητες μου φάνηκαν τραβηγμένες. Το υλικό που διατίθεται είναι πάρα πολύ ακόμη και για το δίωρο της Α'. Εκτιμώ ότι κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να κάνει κάποια επιλογή που θα επιμείνει.
Ένα πρώτο σχόλιο στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν αρκετοί (όπως συζητείται και στην ομάδα στο FB), είναι ότι οι συγγραφείς ακολουθούν κατά γράμμα το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο περιέχει τρελά πράγματα: ανάλυση μέσης περίπτωσης αλγορίθμου - σε μαθητές Γ Γυμνασίου που δεν ξέρουν τι είναι η πιθανότητα.
Για να μην πούμε πως υπάρχει αναδρομή με memoization στο ίδιο βιβλίο.

Και εγώ έχω ρίξει μια ματιά μόνο - είναι φανερό ότι οι συγραφείς το πάλεψαν, αλλά νομίζω ότι η πυκνότητα οφείλεται στο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ακολουθεί την τάση της εποχής για εύκολο εντυπωσιασμό.
Κατα τα άλλα μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές μου της Α Λυκείου θα με ρωτάνε πώς να ανεβάσουν τα site τους στην η-τάξη σε αρχεία zip.

Χαιρετισμούς παλιοσειρά Δημήτρη!
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson