Διαγώνισμα Προσομοίωσης Ψηφιακό Φροντιστήριο 2026

Ξεκίνησε από nikolasmer, Χθες στις 03:04:20 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

nikolasmer

Παραθέτω το θέμα.
Δυο παρατηρήσεις από μένα.
Αρχικά πολλά μπράβο στους συναδέλφους για όλο το υλικό αλλά και για το παρόν διαγώνισμα.
Συγχαρητήρια.
Ωραία θέματα, χωρίς ασάφειες.
Προσωπικά δε μου άρεσε το Β1 με το μαύρο κουτί και γενικά σαν θέμα μου είναι αδιάφορο. Όπως και οι ερωτήσεις ανάπτυξης που είναι για παπαγάλους και δεν εξετάζεται κάτι άλλο.
Τώρα από την αντικειμενοστρέφεια έχει μείνει ο ορισμός της Κληρονομικότητας (  ;) ) που δεν έχει μπει ακόμα (με κάθε επιφύλαξη γιατί μπορεί να ξεχνάω και κάτι).
Επίσης δεν είδα Υποπρογράμματα και 2d πίνακες. Θεωρώ οτι δε θα λείπουν από κάποιο επόμενο θέμα προσομοίωσης.
Καλή επιτυχία και από εδώ στους μαθητές.

Και πάλι μπράβο.
Μερεντίτης Νικόλαος
Πληροφορικός

pgrontas

Νίκο, είσαι σίγουρος;
Προσωπικά θα το χαρακτήριζα διεκπεραιωτικό με κακά θέματα Α και Β
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

nikolasmer

Παναγιώτη , τι να πρωτοκαλύψει κάνεις.
Να βγάλουν αυτά τα 10 μόρια στο Α με τη θεωρία και να βάλουν κανέναν γράφο, καμία ιεραρχία κλάσεων (καλό διατυπωμένη), κανένα δισδιάστατο στο Δ και λειτουργίες εισαγωγή και εξαγωγή με υποπρόγραμμα (αφού πιάσαμε την ουρά και τη στοίβα)
Έχουν σχεδόν όλα τα σημεία του σχολικού ,μπει από μια φορά. Εννοώ σημεία και θέματα  νορμάλ και όχι εξωπραγματικά.
Ναι ωραία προσομοίωση πιστεύω. Προσωπικά πάντα.

Δεν ξέρω αν βγαίνει και προσομοίωση Vo2 , αλλά θα το ήθελα.
Θέλω απλά πάλι να επικροτήσω την προσπάθεια των συναδέλφων. Κάθε χρονιά να είναι και καλύτερα.
Μερεντίτης Νικόλαος
Πληροφορικός

George Eco

Νομίζω πως ο Παναγιώτης έχει δίκιο Νίκο και δεν έχει τόσο να κάνει μόνο με το τι καλύπτεται, αλλά και με το πώς.
Όχι εγώ θα είμαι σκληρός κριτής για δύο λόγους:
Πρώτον το αποκαλούν προσομοίωση Πανελληνίων. Δε προσομοιώνει, δεν είναι απλό πράγμα να βγάλεις θέματα προσομοίωσης.
Δεύτερον αν βγάζουν ωραία θέματα προσομοίωσης, θα γίνονται πολύ χρήσιμο υλικό για τα παιδιά πριν τις εξετάσεις. Έτσι όπως είναι το δίνεις μεν αλλά ξεκάθαρα δε σ' αρέσει δε.

Ας πούμε το πρώτο Σ/Λ τι ακριβώς εξετάζει και πόσο σαφές είναι;

Μαύρο κουτί κι έλεγχος σεναρίων. Τι εξετάζουμε εδώ; Γιατί να μη μπει ένα ΣΛ μαύρο κουτί κι ένα εκσφαλμάτωσης με πρόγραμμα που να εξετάζει και τα είδη λαθών δηλαδή; 10 μονάδες για συμπλήρωση κενών σε έλεγχο σεναρίων. Άρα ό έλεγχος σεναρίων είναι 10% της ύλης; Τέλος πάντων.

Β2 Κλασικό, μια χαρά.
Β3 Έχει 5 κενά κι όχι 4. Οκ όμως.

Το Γ3 θα έπρεπε να ήταν Γ3,Γ4,Γ5

Το θέμα Δ είναι απαράδεκτο. ΕΛΕΟΣ πια με την εφαρμογή ουράς ή στοίβας σε θέμα Δ. 
Δεν είναι το μάθημα παπαγαλία και κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε ένα πρακτικό θέμα Δ να βασίζεται συνδυαστικά με απομνημόνευση αλγορίθμων ή γνώση θεωρίας. Θες να πρωτοτυπίσεις και να πας και κόντρα στα παπαγαλάκια λύτες θεμάτων Γ,Δ με δήθεν "μεθοδολογίες ψευτοσυνταγές" Στήσε ένα θέμα με ιδιαίτερο τρόπο. Θες να βάλεις στοίβα ή ουρά με το στανιό; Ζήτα ώθηση, απώθηση με υποπρόγραμμα περιγράφοντας παραμέτρους, κρίνε τι θα επιστρέφουν σε κάθε περίπτωση και περιέγραψέ το και ΜΗ ΖΗΤΗΣΕΙΣ υλοποίηση, αλλά ζήτα κάτι πιο ουσιώδες.

Ταξινόμηση πίνακα; 
Μέγιστα ελάχιστα σε πίνακα; 
Ποσοστά, μέσος όρος ξέρω γω, κάτι;
Λίστες, δένδρα, γράφοι;
Μαθητής που ξέρει όλα αυτά ΚΑΙ διαγράμματα κλάσεων, κληρονομικότητα και πολυμορφισμό και συνεργασίες και παρόλα αυτά δε του δίνεται η ευκαιρία να διαφέρει από άλλους, θα γίνει έξω φρενών. 

Όσο για το όλα τα σημεία του σχολικού βιβλίου, τι ακριβώς έβαλαν από θεωρία πρώτων κεφαλαίων, τι έβαλαν από τη 4.1, τι έβαλαν από το 6 θεωρία και τι έβαλαν από θεωρία υποπρογραμμάτων κι αντικειμενοστραφούς. Πιστεύουμε τώρα πως με αυτές τις 100 μονάδες προσεγγίστηκε το 100% της ύλης;

Δε μου αρέσει. Γνώμη μου μεν, αλλά θέλω να τη μοιραστώ για να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο. 

Άσχετα αν μου αρέσει ή όχι, είμαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ προς τους συντάκτες του, γιατί από το τίποτα, είναι κάτι και γιατί είναι ξεκάθαρο πως έχουν προσπαθήσει αρκετά να βγάλουν κάτι. Δε θέλω να φανώ αχάριστος. Αν δε το δω αυστηρά όμως, δε θα τελειοποιηθεί στο μέλλον. 

nikolasmer

Παράθεση από: George Eco στις Σήμερα στις 11:28:28 ΠΜ......

Άσχετα αν μου αρέσει ή όχι, είμαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ προς τους συντάκτες του, γιατί από το τίποτα, είναι κάτι και γιατί είναι ξεκάθαρο πως έχουν προσπαθήσει αρκετά να βγάλουν κάτι. Δε θέλω να φανώ αχάριστος. Αν δε το δω αυστηρά όμως, δε θα τελειοποιηθεί στο μέλλον.

Μερεντίτης Νικόλαος
Πληροφορικός

dimitrios67

Παράθεση από: nikolasmer στις Χθες στις 03:04:20 ΜΜΤώρα από την αντικειμενοστρέφεια έχει μείνει ο ορισμός της Κληρονομικότητας (  ;) ) που δεν έχει μπει ακόμα (με κάθε επιφύλαξη γιατί μπορεί να ξεχνάω και κάτι).
Νίκο, εχει πέσει Επαν.2023. Τωρα γιατι η κληρονομικότητα σε αναπτυξης μονο σε επαναληπτικες, δεν θα μπορουσα να συμφωνήσω.

nikolasmer

Παράθεση από: dimitrios67 στις Σήμερα στις 02:55:42 ΜΜΝίκο, εχει πέσει Επαν.2023. Τωρα γιατι η κληρονομικότητα σε αναπτυξης μονο σε επαναληπτικες, δεν θα μπορουσα να συμφωνήσω.
Ναι σωστά Δημήτρη. Ευχαριστώ . Το είχα ξεχάσει εντελώς. 
Μερεντίτης Νικόλαος
Πληροφορικός