Συμπλήρωση Κενών από Συσσωρευτική Ακουλουθία

Ξεκίνησε από nikolasmer, Χθες στις 10:44:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

nikolasmer

Δεν ξέρω αν ο τίτλος του νήματος είναι κάλος.
Θέλω να σχολιάσω τα επισυναπτόμενα.
Μα καλά τώρα, ο φοιτητής αξιολογείται στην κατάκτηση της αλγοριθμικής σκέψης αν μπορεί να συμπληρώσει τα κενά στις παρακάτω ασκήσεις; (Εφαρμοσμένη Πλ. ΠΑΜΑΚ) Σε εξέταση 2 ωρών;
Μιλάω για τις 2 πρώτες εικόνες και διαφωνώ.
Για την τρίτη εικόνα με την ουρά το συζητάω και είμαι πιο θετικός.

1.jpeg2.jpeg3.jpeg
Μερεντίτης Νικόλαος
Πληροφορικός

petrosp13

Δεν κατάλαβα το πνεύμα της διαφωνίας σου Νίκο, απλά να προσθέσω ότι οι συγκεκριμένου τύπου ασκήσεις έχουν μπει στην διαδικασία της εξέτασης του μαθήματος μας εδώ και μια 10ετία περίπου και αποτελούν μεγάλο βάρος για όλους όσους εμπλεκόμαστε, καθηγητές και μαθητές

Έχουν καταντήσει να είναι τα δυσκολότερα θέματα για τους περισσότερους χρόνους, καθώς απαιτούν πολλαπλές ικανότητες, δουλειά σε όλη την ύλη, ταλέντο στον προγραμματισμό και αντίληψη

Εξαφάνισαν τις ασκήσεις με πίνακες τιμών (ορθώς μάλλον) και για να έχουμε λιγότερο γράψιμο ή ευκολότερη διόρθωση, εισήγαγαν αυτές οι οποίες πολλές φορές μοιάζουν με τεστ νοημοσύνης

Θεωρώ απαράδεκτο να ζητώνται ασκήσεις που εμφανίζουν κάποιο μοτίβο αριθμών, ειδικά αν αυτό ξεφεύγει σε δυσκολία

Δεν μπορεί να ζητάω από τους άλλους να συμπληρώσουν ένα κώδικα για ένα μοτίβο που σκέφτηκα εγώ, έναν κώδικα που σκέφτηκα εγώ και με (πιθανότατα) μοναδική λύση

Θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να είναι καλός και διαβασμένος στο μάθημα μας και να υστερεί σημαντικά σε αυτό το κομμάτι ασκήσεων χωρίς να φταίει

ΥΓ. Αυτά και οι άχρηστες παράγραφοι και ερωτήσεις θεωρίας αποτελούν καρκίνωμα για το μάθημα μας που δεν έχει λυθεί μετά από 26 χρόνια

ΥΓ2. Σόρρυ για το offtopic (αν είναι)

Παπαδόπουλος Πέτρος
Καθηγητής Πληροφορικής

nikolasmer

Παράθεση από: petrosp13 στις Σήμερα στις 11:26:08 ΠΜΔεν κατάλαβα το πνεύμα της διαφωνίας σου Νίκο, απλά να προσθέσω ότι οι συγκεκριμένου τύπου ασκήσεις έχουν μπει στην διαδικασία της εξέτασης του μαθήματος μας εδώ και μια 10ετία περίπου και αποτελούν μεγάλο βάρος για όλους όσους εμπλεκόμαστε, καθηγητές και μαθητές

Έχουν καταντήσει να είναι τα δυσκολότερα θέματα για τους περισσότερους χρόνους, καθώς απαιτούν πολλαπλές ικανότητες, δουλειά σε όλη την ύλη, ταλέντο στον προγραμματισμό και αντίληψη

Εξαφάνισαν τις ασκήσεις με πίνακες τιμών (ορθώς μάλλον) και για να έχουμε λιγότερο γράψιμο ή ευκολότερη διόρθωση, εισήγαγαν αυτές οι οποίες πολλές φορές μοιάζουν με τεστ νοημοσύνης

Θεωρώ απαράδεκτο να ζητώνται ασκήσεις που εμφανίζουν κάποιο μοτίβο αριθμών, ειδικά αν αυτό ξεφεύγει σε δυσκολία

Δεν μπορεί να ζητάω από τους άλλους να συμπληρώσουν ένα κώδικα για ένα μοτίβο που σκέφτηκα εγώ, έναν κώδικα που σκέφτηκα εγώ και με (πιθανότατα) μοναδική λύση

Θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να είναι καλός και διαβασμένος στο μάθημα μας και να υστερεί σημαντικά σε αυτό το κομμάτι ασκήσεων χωρίς να φταίει

ΥΓ. Αυτά και οι άχρηστες παράγραφοι και ερωτήσεις θεωρίας αποτελούν καρκίνωμα για το μάθημα μας που δεν έχει λυθεί μετά από 26 χρόνια

ΥΓ2. Σόρρυ για το offtopic (αν είναι)

Πέτρο ίσως να μην το έγραψα καλά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Οι ακολουθίες με κενά και γενικότερα οι ασκήσεις με κένα στο Β3 έχουν σφάξει πάρα πολύ κόσμο. Για αυτό και οι θεματοδότες θεωρώ πως προσπαθούν - όσο μπορούν - να βάζουν κενά με κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας. Οπότε ο άριστος ενδεχωμένως να μη χάσιε τίποτα, ο καλός να χάσει ίσως ένα κενό με 2 μονάδες κλπ. 

Φυσικά και δε μπορώ να βάλω το μαθητή να σκεφτεί όπως σκέφτηκα εγώ, γιατί στο κάτω κάτω μπορεί να σκεφτεί ο ίδιος καλύτερη λύση πιο αποδοτική με μένα, λιγότερο αποδοτική η οποία λύνει το πρόβλημα και λοιπά. 

Μπορώ να δεχτώ μια ακολουθία με μια σχετική δυσκολία η οποία προσφέρει πλεονεκτήματα αλγοριθμικά. Πχ πως δουλεύουν οι εμφωλευμένοι βρόχοι, πως βρίσκουμε την αρχή το τέλος και το βήμα "κοιτώντας"  και πρατηρώντας τους αριθμούς που εμφανίζονται και άλλα με τα οποία εντοπίζουμε αν ένας μαθητής έχει θεμελιώσει βασικά πράματα που είναι απαραίτητα. 

Από την άλλη, και τώρα μιλάω για τις φωτο από εξετάσεις εξαμήνου που ανέβασα παραπάνω, είναι αμαρτία να εξετάσεις τον φοιτητή σε τέτοιες ακολουθίες που κατα τη γνώμη δεν προσδίδουν τίποτα παραπάνω και δεν εξετάζουν την αλγοριθμική αρτιότητά του. Απευθύνονται σε μειοψηφία φοιτητικού πληθυσμού. Από αυτά τα κενά ο μαθητής χάνει μάνι μάνι 20 μονάδες , 2 στις 10 δηλαδή. Σακατεύεται χωρίς να υπάρχει στο θέμα κλιμακούμενης δυσκολίας κενό. 

Μερεντίτης Νικόλαος
Πληροφορικός

nikolasmer

Επίσης, θέλω να καταγράψω φίλε μου @petrosp13 επίσης και τη δική μου απέχθεια για τις 7-10 μονάδες θεωρίας οι οποίες δεν έχουν να προσφέρουν (σχεδόν) τίποτα.

Να και ένα θέμα που θα ήμουν θετικός για εξέταση φοιτητών στη C.
13.png 
Μερεντίτης Νικόλαος
Πληροφορικός