Windows 11 updates σε διαδραστικούς πίνακες της LG

Ξεκίνησε από falexakos, 18 Νοε 2025, 11:17:54 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

falexakos

Παράθεση[...] να βάζουμε τους Δήμους να πληρώνουν κι ας τα κάνουν και χάλια, μέχρι να παραπονεθούν για τα έξοδα στο Υπουργείο για να δώσει αυτό την σωστή λύση...
Αμ δε! Ο Δήμος θα πει στον Δ/ντή του σχολείου : "Δεν υπάρχει σάλιο, κόψε το λαιμό σου". Στην περιοχή μου ήδη έχουμε δυο (2) Δημάρχους που αρνήθηκαν από χρήματα για αντικατάσταση refurbished PC που είχε κάψει μητρική  (<=100€), μέχρι και αγορά λουκέτου (!) γιατί κάποιοι -προφανώς επίδοξοι διαρρήκτες- είχαν σπάσει το παλιό. Πραγματικά σηκώνεις τα χέρια ψηλά.
Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν σας έχει τύχει, αλλά μιας και ο Άλκης μίλησε και για υποστήριξη της λειτουργίας του τοπικού δικτύου ενός σχολείου, προσωπικά ως Υπ. ΠΛΗΝΕΤ, σ' αυτό τρώω τον περισσότερο χρόνο μου. Μετά π.χ. από διακοπή ρεύματος γίνεται ένα reset σ' ένα Access Point, οπότε ξεκινά και αυτό να λειτουργεί ως DHCP και ... άντε γεια. Ή, δίνει ο έμπορας φωτοτυπικών ένα IP τύπου 10.181.x.10 κατά το σέρβις του πολυμηχανήματος και αρχίζουν τα τηλέφωνα (από κωμόπολη 30Km απ' την έδρα της Δ/νσης Εκπαίδευσης) τύπου: "Δεν μπορούμε να τυπώσουμε στο τάδε Γυμνάσιο".  Ρωτάς τον συνάδελφο ΠΕ86 του σχολείου: "Τι IP έχει το πολυμηχάνημα;" ή ακόμα: "Είναι συνδεδεμένος δικτυακά ή σε USB Η/Υ ο εκτυπωτής; Και αν ισχύει το 2ο, είναι κοινόχρηστος;" και δεν ξέρει να σου απαντήσει. Πολλά και συχνά τέτοια.
Κι αναρωτιέμαι: Μήπως πρέπει να οργανωθεί απ' τις ΠΔΕ ίσως σε κάθε Νομό ένα σεμινάριο (είχε ξαναγίνει στο παρελθόν) με τα εντελώς βασικά για LANs, με υποχρεωτική παρουσία (απουσίες κλπ) όλων των ΠΕ86 της περιοχής; Λέω εγώ τώρα...

Τέλος πάντων, από αλλού το ξεκίνησα και γι' αλλού τραβάει αυτό το thread. ::)  Συγγνώμη!
Conclusion: ΔΕΝ πειράζουμε τα Windows 11 των διαδραστικών.  :) 

"Be ashamed to die until you have won some victory for humanity."
Horace Mann (USA, 1796–1859)

falexakos

Απάντηση @mandarinos:

Παράθεση
  • dual boot με Linux που δεν έχει signed bootloader,
τότε το Secure Boot μπορεί να μπλοκάρει την εκκίνηση μέχρι να το ξανακλείσεις.

Την Τεχν. Νοημοσύνη να ευχαριστείς συνάδελφε για την ιδέα.  ;)

pgrontas

Παράθεση από: falexakos στις Σήμερα στις 10:08:39 ΠΜΤέλος πάντων, από αλλού το ξεκίνησα και γι' αλλού τραβάει αυτό το thread. ::)  Συγγνώμη!
Εγώ φταίω γι'αυτό, αλλά νομίζω η συζήτηση που ξεκίνησε είναι σημαντικότερη.
ΠαράθεσηΠαρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν σας έχει τύχει, αλλά μιας και ο Άλκης μίλησε και για υποστήριξη της λειτουργίας του τοπικού δικτύου ενός σχολείου, προσωπικά ως Υπ. ΠΛΗΝΕΤ, σ' αυτό τρώω τον περισσότερο χρόνο μου. Μετά π.χ. από διακοπή ρεύματος γίνεται ένα reset σ' ένα Access Point, οπότε ξεκινά και αυτό να λειτουργεί ως DHCP και ... άντε γεια. Ή, δίνει ο έμπορας φωτοτυπικών ένα IP τύπου 10.181.x.10 κατά το σέρβις του πολυμηχανήματος και αρχίζουν τα τηλέφωνα (από κωμόπολη 30Km απ' την έδρα της Δ/νσης Εκπαίδευσης) τύπου: "Δεν μπορούμε να τυπώσουμε στο τάδε Γυμνάσιο".  Ρωτάς τον συνάδελφο ΠΕ86 του σχολείου: "Τι IP έχει το πολυμηχάνημα;" ή ακόμα: "Είναι συνδεδεμένος δικτυακά ή σε USB Η/Υ ο εκτυπωτής; Και αν ισχύει το 2ο, είναι κοινόχρηστος;" και δεν ξέρει να σου απαντήσει. Πολλά και συχνά τέτοια. 
Ακριβώς αυτό έχω παρατηρήσει. Η διαχείριση του δικτύου είναι το πιο χρονοβόρο κομμάτι ειδικά όταν εμπλέκονται τρίτοι. Μπορεί να έρθουν και να σου διαλύσουν το σύμπαν.
Παράθεση από: falexakos στις Σήμερα στις 10:08:39 ΠΜΡωτάς τον συνάδελφο ΠΕ86 του σχολείου: "Τι IP έχει το πολυμηχάνημα;" ή ακόμα: "Είναι συνδεδεμένος δικτυακά ή σε USB Η/Υ ο εκτυπωτής; Και αν ισχύει το 2ο, είναι κοινόχρηστος;" και δεν ξέρει να σου απαντήσει. Πολλά και συχνά τέτοια.
Κι αναρωτιέμαι: Μήπως πρέπει να οργανωθεί απ' τις ΠΔΕ ίσως σε κάθε Νομό ένα σεμινάριο (είχε ξαναγίνει στο παρελθόν) με τα εντελώς βασικά για LANs, με υποχρεωτική παρουσία (απουσίες κλπ) όλων των ΠΕ86 της περιοχής; Λέω εγώ τώρα...

Εδώ όμως μου τα χαλάς. Όπως έγραψα παραπάνω δεν υποχρεούται από πουθενά να ξέρει και φυσικά δεν υποχρεούται από πουθενά να παρακολουθήσει τέτοιο σεμινάριο, αφού η τεχνική υποστήριξη δεν είναι δουλειά του. Υποχρεούται ο ΠΕ04 να ξέρει από ηλεκτρολογικά; Αυτό προσπαθούμε να λύσουμε.
Να τονίσω ότι δεν μέμφομαι τους συναδέλφους ΠΛΗΝΕΤ και καταλαβαίνω τον φόρτο τους, αλλά δεν μπορούν να αναγκάζουν τους καθηγητές ΠΕ86 να γίνουν τεχνικοί. Η δουλειά τους είναι η διδασκαλία.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

falexakos

Παράθεσηδεν υποχρεούται από πουθενά να ξέρει και φυσικά δεν υποχρεούται από πουθενά να παρακολουθήσει τέτοιο σεμινάριο
Δεν είπα πως είναι υποχρεωμένος να ξέρει π.χ. να δίνει ipconfig, αλλά -ιδίως σήμερα- θα μπορούσε πολύ εύκολα να μάθει άπαξ (π.χ. απευθυνόμενος στην ΤΝ). Θα μου πεις: Στο σχολείο είναι για να διδάσκει, όχι για να φτιάχνει το δίκτυο
Σωστά! Υπάρχει όμως και η συναδελφικότητα. Εν ολίγοις, αν θέλεις "να γίνει σύντομα η δουλειά", βοηθάς! Διαφορετικά μπορούμε να μην αλλάζουμε το toner στο φωτοτυπικό αν τελειώσει όσο βγάζουμε φωτοτυπίες και να περιμένουμε να έρθει ο τεχνικός. Ή να μην κοιτάζουμε να σηκώσουμε μια ασφάλεια που έπεσε, διότι -πράγματι- δεν είναι δουλειά κανενός εκπαιδευτικού αυτή. Και ενέχει ίσως και τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Κι αν μας πούνε "κάνε σε παρακαλώ ένα reset τον router", μπορούμε να πούμε ότι δεν ξεχωρίζουμε ποιος είναι ο router και ποιο το switch. Anyway... Ίσως και να πρέπει να γίνουν αυτά.  ???
Για το σεμινάριο τώρα, δικό μου λάθος που δεν το διατύπωσα σωστά: Θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό μόνο για όσους δηλώσουν πως επιθυμούν να το παρακολουθήσουν. Αυτό ώστε να μπορεί μεν να γίνει πρωινές, εργάσιμες ώρες, αλλά να μη λειτουργήσει και ως ... ευκαιρία για σκασιαρχείο. 
Τέλος πάντων, ξέρω πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, διότι θα πουν το κλασικό: "Δεν υπάρχει χρήμα", "δε γίνεται να χαθούν άλλες ώρες διδασκαλίας".