Θέμα Γ

Ξεκίνησε από gpapargi, 03 Ιουν 2025, 09:57:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gpapargi

Παράθεση από: tsak στις 05 Ιουν 2025, 10:56:55 ΜΜΤο Γ2 μπορεί να μην το έκανε με πίνακα κάποιος αλλά να έβαλε μόνο την τελική επίδοση (>10.3) αυτών που προκρίθηκαν σε πίνακα και εκεί να βρήκε τα 2 μεγαλύτερα, γι'αυτό λέω ότι εμπλέκεται μόνο το Γ4 ερώτημα σε πίνακα. 

Ναι αλλά τι μέγεθος θα έχει αυτός ο πίνακας; Δεν είναι μόνο η αλγοριθμική διευκόλυνση του Γ4 που πρέπει να αποφέρει απώλεια βαθμών. Είναι και το ότι έβαλε άγνωστο πλήθος στοιχείων χωρίς άνω όριο στη στατική δομή. Πρέπει και αυτό να φέρει απώλεια βαθμών. Το Γ2 έχει σα βασικά θέματα εξέτασης τη μη χρήση πίνακα, το φρουρό και το στήσιμο της εμφώλευσης. Από αυτά πρέπει να χάσει για τη χρήση πίνακα.  Θα έλεγα 4 βαθμούς. Άντε 3. Και όλο το Γ4. Σύνολο δηλαδή 9-10 βαθμούς. Δεν πρέπει να πέσει στα μαλακά αυτό όπως έγινε το 2010. Διαφορετικά θα αναπτυχθεί στρατηγική "βάλτε τα όλα σε πίνακα" που θα υποβαθμίσει επικίνδυνα το ήδη υποβαθμισμένο μάθημα. Και εμείς θα πρέπει να μπορούμε να διδάξουμε ότι η χρήση πίνακα σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να επιφέρει ως και ολική απώλεια βαθμών αν πχ χάρη στον πίνακα μπορείς να λύσεις εύκολα όλα τα επόμενα ερωτήματα. 

Το ευχάριστο είναι ότι μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχουν δοθεί λύσεις με πίνακα κι έτσι αυτό το ζήτημα ίσως το λύσει η ζωή. Αν είναι έτσι το θέμα του 2010 φαίνεται ως έκανε τη δουλειά του έστω και αν τότε δεν υπήρξαν βαθμολογικές απώλειες. 
Γιώργος Παπαργύρης

tsak

Παράθεση από: gpapargi στις 06 Ιουν 2025, 10:14:10 ΠΜΝαι αλλά τι μέγεθος θα έχει αυτός ο πίνακας; Δεν είναι μόνο η αλγοριθμική διευκόλυνση του Γ4 που πρέπει να αποφέρει απώλεια βαθμών.
το ίδιο λέμε...

δεν έπρεπε να πάρουν πίνακα και κακώς όποιος πήρε...

gpapargi

Πόσο πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κοπεί; Εγώ έγραψα ένα επιχείρημα για 9-10 μόρια.
Γιώργος Παπαργύρης

Kost_kp

Καλησπέρα σας, έδωσα προχθές πληροφορική και για κάποιο λόγο στο ερώτημα Γ2 δεν κατάλαβα ότι πρέπει να σταματάω την επανάληψη όταν διαβάσει 5 προσπάθειες ή όταν ξεπεράσει το όριο. Οπότε εγώ διάβασα μια επίδοση μέσα στην οσο και μετά έκανα όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα σωστά, και max1,max2 και ποσοστό. Λόγω αυτού θα χάσω και τις 8 μονάδες του ερωτήματος πιστεύετε;

pgrontas

Όχι. 
Παράθεση από: Kost_kp στις 06 Ιουν 2025, 07:24:57 ΜΜΚαλησπέρα σας, έδωσα προχθές πληροφορική και για κάποιο λόγο στο ερώτημα Γ2 δεν κατάλαβα ότι πρέπει να σταματάω την επανάληψη όταν διαβάσει 5 προσπάθειες ή όταν ξεπεράσει το όριο. Οπότε εγώ διάβασα μια επίδοση μέσα στην οσο και μετά έκανα όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα σωστά, και max1,max2 και ποσοστό. Λόγω αυτού θα χάσω και τις 8 μονάδες του ερωτήματος πιστεύετε;
Υπολογίζω 4 μονάδες.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

tsak

Παράθεση από: tsak στις 06 Ιουν 2025, 02:43:01 ΜΜτο ίδιο λέμε...

δεν έπρεπε να πάρουν πίνακα και κακώς όποιος πήρε...
Παράθεση από: gpapargi στις 06 Ιουν 2025, 04:25:41 ΜΜΠόσο πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κοπεί; Εγώ έγραψα ένα επιχείρημα για 9-10 μόρια.
Αν πήρε κάποιος πίνακα μόνο στο Γ4 (στο οποίο εστίασα εγώ) πρέπει να χάσει κάτ' εμέ τουλάχιστον το μισό ερώτημα. Τώρα αν πήρε πινακα και στο Γ2, θα συμφωνήσω, κάπου εκεί είναι το δίκαιο ναι.