Η αλήθεια είναι ότι ακούω από τους περισσότερους ότι δε θα πρέπει να επηρεάζομαι από το επίπεδο της σχολής και τους συμφοιτητές μου και ότι θα πρέπει να προσπαθώ ανεξαρτήτως αν αγαπάω αυτό που κάνω, αλλά νιώθω ότι το κίνητρο και το κλίμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αγαπήσεις ακόμη περισσότερο μία επιστήμη και να φορτσάρεις. Επιπλέον, με έχουν συμβουλέψει να κάτσω στη Θεσσαλονίκη να τελειώσω τις σπουδές του προπτυχιακού και με τα ίδια λεφτά που θα ξόδευα για προπτυχιακές σπουδές στην Κρήτη, να κάνω αντ αυτού μεταπτυχιακές σπουδές σε κάποιο αξιόλογο πανεπιστήμιο της Ελλάδος (γιατί όχι και στην Κρήτη ) ή σε κάποιο του εξωτερικού και αυτό επειδή δε τρέχουν από τα μπατζάκια μας τα χρήματα, αλλά όπως γνωρίζεται η ελληνική οικογένεια βρίσκει πάντα την οικονομική λύση αν αφορά την εκπαίδευση.
Όσο για τα μαθηματικά, τα έχω παρακολουθήσει ανά τα χρόνια μπορώ να πω και συστηματικά, σίγουρα έχω κάποια κενά και σίγουρα δεν είμαι μέσα στους καλύτερους αλλά με ένα "Α" διάβασμα μπορώ να φτάσω στο επίπεδο που απαιτεί η σχολή. Επισκέφθηκα πρόσφατα το Ηράκλειο γιατί σπουδάζει ένας φίλος μου και έχω ενημερωθεί μέχρι ένα σημείο για την δυσκολία της σχολής και για την σοβαρότητα που δίνει στα μαθηματικά. Και στο ΤΕΙ κάνουμε μαθηματικά, μέχρι τώρα έχουμε κάνει 2 μαθήματα, γραμμική και ανάλυση σε ένα μάθημα και διακριτά. Νομίζω μόνο από τον διαχωρισμό των μαθημάτων καταλαβαίνεται ότι δε δίνεται βάση...
Όσο για το ΙΤΕ, την αξία του πτυχίου αλλά και την ανταμοιβή του μόχθου κάποιου μέσα στο CSD έχω να πω:
1. ότι σε αυτή την φάση δε μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με την έρευνα στο ΙΤΕ (ακόμη και να μου δινόταν η ευκαιρία) αλλά δεν έχω κάποια παρόμοια εμπειρία και πιστεύω ότι είναι θετικό που μπορεί να σου δωθεί μία τέτοια ευκαιρία όσο σπουδάζεις εκει.
2. ότι η δυσκολία της σχολής και ο μόχθος του καθενός θα έχει ενά σοβαρό αντίκρισμα στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Παρόλο που δε πιστεύω ότι ένας εργοδότης θα σου αναγνωρίσει πλήρως χρηματικά ή με κάποιον άλλο τρόπο τα χρόνια των σπουδών σου και της δυσκολίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, η διαφορά θα πρέπει να είναι αισθητή στην αντιμετώπιση νέων δυσκολιών και στη προσέγγιση ενός προβλήματος. Όπως είπε και κάποιος σε ένα παλαίοτερο παρόμοιο ποστ, αυτός που έχει την θεωρητική πλευρά της πληροφορικής θα μπορεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει καλύτερα τις αλλαγές στο χώρο της σε μία περίοδο που γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη.
Σας ευχαριστώ!