Να ξεκινήσω λέγοντας πως το βιβλίο οδηγίες μελέτης μου άρεσε πάρα πολύ όταν βγήκε.
Στη σελ. 30 χρησιμοποιείται παρόμοια σύνταξη με αυτή που περιέγραψα ότι δίνω ως δικλείδα ασφαλείας και δέχτηκα χαρακτηρισμό.
Και ναι! Έχεις δίκιο, γνωστό πως στη σελ. 44 το δείχνει ξεκάθαρα πως είναι προαιρετικό. Αλλά πίσω στη σύνταξη- περιγραφή... πάλι λείπει, ενώ δεν έχει καν νύξη για την ΕΠΙΛΕΞΕ.

Το βιβλίο αυτό δεν εξετάζεται. Αλλά για να βοηθήσω λίγο, στο νέο βιβλίο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (συμπληρωματικό)
που είναι εντός ύλης, δεν υπάρχει νύξη στη θεωρία μεν, αυτό που γκρινιάζω, ΑΛΛΑ υπάρχει μία εφαρμογή της προαιρετικότητας του ΑΛΛΙΩΣ στην άσκηση ΠΛΟΙΟ2. Αν προσέξεις, η ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ τελειώνει
δίχως ΑΛΛΙΩΣ! Κι είναι εντός ύλης το βιβλίο. Γι' αυτό και γκρινιάζω. Γιατί ΘΕΛΩ να βρίσκεται στη γενική σύνταξη και τη περιγραφή εκτέλεσης η προαιρετικότητα. Θέλω να αναφέρεται. Εμείς το ξέρουμε για κάθε άλλη γλώσσα. Οι μαθητές όχι. Το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές. Γιατί να μη μπορούμε να το στηρίξουμε by the book και στη ΓΛΩΣΣΑ; Το βιβλίο είναι ένα εργαλείο που πρέπει να διευκολύνει τη μαθησιακή διαδικασία.
Επειδή τα έχουμε χιλιοπεί κι έχει γίνει κουραστικό όμως, ας το αφήσουμε το θέμα. Δε θα πω άλλα, ωστόσο μου άρεσε πολύ η καλή θέλησή σου και η παράθεση του σημείου αυτόυ συνάδελφε!
ΕΔΩ για γρήγορη πρόσβαση στο βιβλίο. Δες σελ 32.
Δες μετά στη σελίδα 75 τι όμορφα που ορίζει την ΕΠΙΛΕΞΕ. Για να μην αναφέρω και την εναλλακτική σύνταξη της ΕΠΙΛΕΞΕ στις νέες οδηγίες που ομοιάζει με πραγματικές γλώσσες προγραμματισμού.