Τώρα μιλάμε για την 8η έκδοση, με κλάσεις. Χθες έβαλα κώδικα για μετατροπή bitmap σε jpg, ώστε όσο το δυνατόν ο κώδικας να μην βασίζεται σε εξωτερικές βιβλιοθήκες dll οι οποίες σε νεότερα λειτουργικά να έχουν πρόβλημα. Ο κώδικας της Μ2000 είναι ελεύθερος με gnu άδεια χρήσης, 3, 2007. Έχω καταργήσει όλες τις έτοιμες φόρμες και έχω δικές μου που σε όλα τα Windows βγαίνουν ίδιες και έχουν τη ιδιότητα να μεγεθύνονται όταν τις τραβάμε από το κάτω δεξιό άκρο. Περιλαμβάνει φόρμα ρυθμίσεων, επιλογή φακέλου, επιλογή αρχείου, επιλογή γραμματοσειράς, χρώματος, επιλογή αρχείου εικόνες με προεπισκόπηση, μηνύματος, εισαγωγής, ακόμα και το αναδυόμενο μενού με το δεξί κλικ. Επίσης χρησιμοποιώ δικό μου textbox και edit box. Όλα τα στοιχεία ελέγχου είναι ακριβώς ένα στοιχείο χρήστη με προσθήκη πάνω σε αυτό λειτουργικότητας....(αυτή είναι η δύναμη της vb6).
υπάρχει language definition στα αγγλικά. Συμπληρώνω πίνακα εντολών στο παράρτημα και μετά το φτιάχνω και στα Ελληνικά. Οπότε λίγη υπομονή.
Δοκιμάστηκε σε Windows 10 και τρέχει καλά. Σε Linux είναι προτιμότερο να τρέξει μέσω virtualbox, ακόμα και σε XP. ( το ελάχιστο).