Κάποτε, 1992 ή 1993 έγραψα ένα προγραμματάκι σε Basic για την έκδοση βαθμολογίας, τόσο των τετραμήνων όσο και την ετήσια.
Στο γυμνάσιο που υπηρετούσα όταν το έδειξα αρκετοί είπαν: "Τι ωραίο!! τώρα θα βγάλεις εσύ όλη τη βαθμολογία".
Αρνήθηκα ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ και ΑΠΟΛΥΤΑ. Τους είπα οτι όποιος θέλει, να έρθει στο εργαστήριο να του δείξω το πρόγραμμα, διαφορετικά ας βγάλει τη βαθμολογία με τον τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα (χαρτί, στυλό, προσθαφαιρέσεις και ειδικά πινακάκια). Μερικοί ήρθαν, τους άρεσε και μετά θέλαν όλοι οι υπεύθυνοι των 16, νομίζω, τμημάτων να χρησιμοποιήσουν το προγραμματάκι.
Στο λύκειο που ήμουν πέρυσι, έκανα λίγο από όλα (Έπαφο γιατί βοηθούσα το συνάδελφο ΠΕ19, λίγα έγγραφα, με κύρια εργασία το ωρολόγιο πρόγραμμα) επειδή το ήθελα. Αρνήθηκα να κάνω κάποιες εργασίες που δεν μπορούσαν, υποτίθεται, να κάνουν οι υπεύθυνοι. Ο λόγος; Οι εκπαιδευτικοί πήραν χρήματα για να επιμορφωθούν, πήραν χρήματα για την αγορά υπολογιστή, είναι υποχρεωμένοι τώρα να γνωρίζουν απλή χρήση υπολογιστή. Ναι, να τους δείξω κάτι στο Word ή στο Excel, αλλά όχι δεν θα βγάλω εγώ τη δουλειά τους. Αν το κάνω, και του χρόνου τα ίδια θα γίνουν. Μικρές αντιπαραθέσεις πρέπει να υπάρχουν. Θα βάλουν όμως μερικά πράγματα στη θέση τους. Στο κάτω κάτω μερικοί αν είναι να μου λένε κάθε μέρα: "καλημέρα..." και να συμπληρώνουν από μέσα τους "...κορόιδο", τότε ας μην έχω καμιά καλημέρα μαζί τους.
Είχες και εσύ μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και την έχασες. Όταν βγήκαν οι επιτροπές έπρεπε να πατήσεις πόδι, να διαμαρτυρηθείς έντονα. Να μην δεχθείς να κάνεις όλα αυτά που κάνεις. Όταν ασχολείσαι με τόσα πολλά και μάλιστα χωρίς πληρωμή, πρέπει να θεωρείται ότι αυτόματα μπαίνεις σε κάθε επιτροπή όπου και θα πληρώνεσαι. Άλλως δεν υπάρχει λόγος να κάνεις και τα χωρίς πληρωμή. Ας τα κάνουν αυτοί που όταν υπάρχει χρήμα τότε αυτομάτως αποκτούν και ικανότητες.
Αυτά και επειδή εντελώς τυχαία έπεσα στο φόρουμ και μου άρεσε (το φόρουμ), το επόμενο μήνυμα θα είναι σαν μέλος και όχι σαν επισκέπτης.