Συνάδελφοι,
αυτή την στιγμή οι προτάσεις έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνονται.
Είναι εμφανές ότι οι συγκεντρώσεις τελείωσαν.
Επίσης, είναι σημαντικό να τα ακούσει ο υπουργός από τα ΜΜΕ. Να ειπωθεί ότι έβαλε μάθημα τις ειδικότητάς του και των σπουδών του και αφαίρεσε το μάθημα της επιστήμης των υπολογιστών.
Πώς γίνεται αυτό;
1. Ζητάει η ΠΕΚΑΠ οικονομική βοήθεια από εταιρείες πληροφορικής και βγάζουν μαζί ένα φύλλο/μια σελίδα με το θέμα που μας καίει. Δίνεται επ αμοιβή σε όλες τις εφημερίδες.
2. Εταιρείες είναι όλες του ΣΕΠΕ, του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ και της ΕΕΔΕ.
3. Εταιρείες είναι ακόμα η vodafone, η cosmote, η wind, η Microsoft hellas και πολλές άλλες... με πολλά έσοδα...
4. Εννοείται ότι υπαάρχει διαφήμιση των εταιρειών στο φτλάδιο αυτό.
5. Δείτε για παράδειγμα
https://www.dropbox.com/s/lnkrsgx087l11a7/Code_CinC_state_one_pager.pdfΣήμερα το υπουργείο άλλαξε την ατζέντα. Είμαι βέβαιος ότι το έχετε καταλάβει...
Άλλαξε την δυναμική της ομάδας. Αν μέχρι την Κυριακή δεν έχει γίνει πάταγος στα ΜΜΕ... δεν θα τα καταφέρουμε... Η ΠΕΚΑΠ να έρθει άμεσα σε επαφή με τις εταιρείες να κάνει διαφήμιση. Εταιρείες πληροφορικής (ΣΕΠΕ, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ) και ΜΜΕ. Εκεί παίζεται το πολιτικό παιχνίδι... Είδα σε άλλο mail 17 ενώσεις που μας εκπροσωπούν (
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=5267.msg56542#msg56542). Χρειάζεται να συστρατευτούν. Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ είναι απαραίτητο να τους κυνηγήσουν.
Επίσης, τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ έχουν υποχρέωση να ανακοινώνουν όπου υπάρχει γη και πατρίδα το τι κάνουν. Το στέκι είναι τέτοιος χώρος.
Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ έχουν επίσης την ηθική υποχρέωση να κυνηγούν τους εκπαιδευτικούς.
Αν δεν το κάνουν θα μαραζώσουν την ένωση όπως μαραζώθηκαν άλλες ενώσεις.
Υπάρχει ένα χώρος εκπαιδευτικών πληροφορικής εδώ και η ΠΕΚΑΠ χρειάζεται να είναι παρούσα. Βέβαια τα εδώ μέλη δεν ανήκουν όλα στην ΠΕΚΑΠ, αλλά αυτό νομίζω να μην πειράζει... Το καταστατικό της ΠΕΚΑΠ χωρά κάποιους...
Όλοι βλέπουμε ότι πέρασαν οι εποχές με τις συντεχνίες. Είναι οι εποχές ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Και αυτό είναι πλέον εμφανές. Μέσα σε ένα πρωινό το ΥΠΑΙΘ μας άλλαξε την ατζέντα. Συζητάγαμε εδώ για το λύκειο και το θέμα κατακλύστηκε με μνμ για άλλο ζήτημα.
Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ ας κάνουν τον αγώνα τους. Ας ακούσουν όμως και την βάση. Την εδώ βάση! Και ας πορευτούν.
Ας γυρίσουμε όμως στο θέμα της σχεδιαζόμενης κατάργησης. Η δικιά μου άποψη όπως την κατέγραψα στον πρώτο ποστ είναι οτι τελικά θα υπάρξει αντίδραση απο βουλευτές και το νομοσχέδιο θα αλλάξει. Και αυτό γιατί η κατάργηση της Πληροφορικής θα κοστίσει πολύ σε δημόσια εικόνα όπως ήδη φαίνεται απο τους σχολιασμούς σε άρθρα του online τύπου. Είναι προφανές οτι σε 2-3 μέρες θα ξεπεράσουμε σε σχόλια οποιουδήποτε άλλου νομοσχέδιου στην Διαβούλευση. Με τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων να είναι κατά της κατάργησης.
Αν λοιπόν πρέπει να αντιδράσουμε, ας αντιδράσουμε άμεσα. Δεν θεωρώ οτι οι συγκεντρώσεις είναι πλέον αποδοτικές γιατί δείχνουν μια εικόνα βολεμένων ανθρώπων που θα υπερασπίζονται τη θέση τους (δημόσιοι) η τα φροντιστηριακά κέρδη τους (ιδιωτικοί). Η άποψή μου είναι οτι θα πρέπει να γίνει διαφήμηση σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας που απευθύνονται στον ψηφοφόρο της συγκυβέρνησης. Αφενός για να βγεί το μήνυμά μας (μέσα απο τη διαφήμηση) αφετέρου για ασχοληθούν πιο σοβαρά οι εφημερίδες μαζί μας. Δεν ξέρω ποιός μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για να οργανώσει κάτι τέτοιο. Ίσως η ΠΕΚΑΠ ? Ίσως ο Παναγιώτης Τσιωτάκης (αν η ΠΕΚΑΠ αδρανεί) ? Επειδή όμως θα χρειαστούν χρήματα, θα πρέπει να ανοιχτεί και ένας λογαριασμός στον οποίο να μπορούμε να συνδράμουμε ώσπου να συμπληρωθούν τα απαραίτητα χρήματα. Εγώ πάντως θα συνδράμω.
Κάτι τέτοιο πάντως, αν είναι να γίνει, ας γίνει σύντομα. Πριν την ψήφιση. Αλλά ίσως καλύτερα μετά τη διαβούλευση ωστε να είναι ξεκάθαρο οτι την διαβούλευση την έχουν γραμμένη.