Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (οργανικές υπεραριθμίες), και να χαρακτηριστείς υπεράριθμος, ακόμα και με το νέο νόμο, η οργανική δεν χάνεται. Ο νέος νόμος απλώς άλλαξε τις 11 ώρες που δικαιολογούσαν οργανική σε 12, λόγω της αύξησης ωραρίου.
Με τα Π.Δ. 50/96 και 100/97, δεν έχανες την οργανική με τίποτα εκτός αν καταργούνταν η σχολική μονάδα (ή η ειδικότητα).
Με το νέο νόμο για να χάσεις την οργανική στο σχολείο σου πρέπει να χαρακτηριστείς
ολικά υπεράριθμος που σημαίνει να περισσεύεις και να μην μπορούν να σε διαθέσουν σε κάποιο σχολείο ούτε με Α ούτε με Β ανάθεση, ούτε με Β ειδικότητα, ούτε στην Πρωτοβάθμια κλπ (ξέρω, ξέρω εμείς δεν έχουμε Β αναθέσεις, λέω τι ισχύει γενικά) και ... και ...
Η αλλαγή με το νέο νόμο: από Σεπτέμβριο, αν και εφόσον πάρχουν λειτουργικές υπεραριθμίες και δεν καλύπτεσαι πουθενά, έρχονται τα δύσκολα: πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης περιφερειακής εμβέλειας, πίνακες υποχρεωτικές μετάθεσης πανελλαδικής εμβέλειας και "ξέρουμε" όλοι ότι παντού περισσεύουμε άρα πού οι οργανικές που θα μετατεθούμε;
Από την άλλη, στο νομό μου π.χ. (Ηρακλείου), πέρσι καλύφθηκαν όλοι οι Πληροφορικοί και πήραν και αναπληρωτές, που και με την αύξηση ωραρίου, πάλι χρειάζονται.
Χώρια την επιχειρηματολογία ότι οι οργανικές μας είναι στο Υπουργείο και όχι στο σχολείο.
Τώρα βέβαια, αν η κυβέρνηση αποφασίσει για το καλό του έθνους π.χ. 8 Ιουλίου θα θέσει σε διαθεσιμότητα τις ειδικότητες που αρχίζουν από Πλη... και τελειώνουν σε ...ικής, μόνο ο Θεός το ξέρει.
Καλά κάνουμε και ανησυχούμε συνάδελφε, αλλά για λάθος λόγους.
Για το τι ίσχυε μέχρι τώρα βλέπε, Υπεραριθμίες: Αναλυτικές διευκρινίσεις και παραδείγματα, των αιρετών Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη στο π.χ.
http://www.esos.gr/article/apopseis/yperarythmies_analytikes_dieykriniseis_paradeigmata