Νομίζω ότι όλα αυτά τα ερωτηματολόγια συνάδελφε arlimpa δε θα δώσουν απαντήσεις, αλλά θα δημιουργήσουν τελικά και άλλα ερωτήματα και θα μπούμε σε φαύλους κύκλους.
Απλή λογική χρειάζεται και καλή θέληση και πρόθεση από όλους μας.
Τα εργαστήρια χρησιμοποιούνται από εμάς κατά 99%( μπορεί και 100%). Είναι λογικό να είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το εργαστήριό μας.
Η 3ωρη μείωση ωραρίου επιβάλλεται να υπάρξει και στην Α’θμια.
Δε νομίζω ότι οι σύμβουλοι είχαν πρόθεση να μην μπει η μείωση στην Α’θμια, πολλές φορές δεν ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται στη «διπλωματία» των διεκδικήσεων.
Πολλά πράγματα δεν κατακτώνται «με τη μία», χρειάζονται πολλές μάχες, ας κρατήσουμε το θετικό (θεσμοθετείται υπεύθυνος στην πρωτοβάθμια) και ας παλέψει το νέο Δ.Σ. (και όχι μόνο) για αλλαγή του κανονισμού (3ωρη μείωση στο ωράριο, σπάσιμο τμημάτων, περαιτέρω μείωση αν υπάρχει και κινητό εργαστήριο κ.λ.π.).
Είμαι σίγουρος ότι οι σύμβουλοι δεν είναι αντίθετοι σε δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου, το αντίθετο συμβαίνει.
Για τα υπόλοιπα ισχύουν τα γνωστά: Είμαστε εκπαιδευτικοί και η προτεραιότητά μας είναι αυτή: Η τάξη (και το εργαστήριο).
Για το θέμα της Γραμματειακής υποστήριξης όλοι οι κλάδοι θα πρέπει να έχουν -ας πούμε- «πρώτη ανάθεση». Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά προτεραιότητα σε ΠΕ19-20. Όποιος θέλει να κάνει γραμματεία, ας αναλάβει και ας απαλλαγεί από ωράριο, αίθουσες ή ταλαιπωρίες να πηγαίνει και σε άλλα σχολεία.
Για τον υπόλοιπο τεχνικό εξοπλισμό του σχολείου που έχει να κάνει με υπολογιστές (pc, δίκτυο, εκτυπωτές, κ.λ.π.) νομίζω ότι θα πρέπει να έχει προτεραιότητα (και αν θέλει να αναλάβει) συνάδελφος ΠΕ19-20. Αυτό το λέω γιατί και αν αρνηθεί, με το πρώτο σοβαρό πρόβλημα σ’ αυτόν θα απευθυνθούν και έτσι «δε θα τη γλιτώσει». Αυτό θα μπορούσε να συνοδεύεται όχι από μείωση ωραρίου αν είναι ήδη υπεύθυνος εργαστηρίου (γιατί αν πάρει και άλλη μείωση θα φτάσει να κάνει σχεδόν ωράριο υποδιευθυντή, πράγμα όχι σωστό, αλλά θα έχει και τη δυσαρέσκεια των υπολοίπων συναδέλφων), αλλά από άλλα Bonus, π.χ. απαλλαγή από εφημερίες. Αν δεν είναι ήδη υπεύθυνος εργαστηρίου τότε να υπάρχει μείωση ωραρίου.
Σε δεύτερο επίπεδο υποστήριξης συμφωνώ με το συνάδελφο illiasthes. Θα πρέπει να υπάρχει οργανωμένο ΚΕΠΛΗΝΕΤ, το οποίο θα καθοδηγήσει για οποιοδήποτε σοβαρότερο πρόβλημα. Άλλωστε για σοβαρά προβλήματα όλοι ξέρουμε ότι χρειάζεται «πάγκος» και εξοπλισμός για να διορθωθούν.
Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις, μην αρχίζετε να πυροβολείτε αν δε συμφωνείτε, μόνο τον εαυτό μου εκπροσωπώ!
(Παναγιώτη ξεπέρασα και γω τις 300 λέξεις, ελπίζω να με διαβάσεις…

)