κι όμως Νίκο, από τα δύο τελευταία σου μηνύματα
και με απλή παρακολούθηση των συζητήσεων που γίνονται τον τελευταίο καιρό στο στέκι
μου φαίνεται πως δε χρειάζεται να εξηγήσω κάτι.
Παναγιώτη δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς αφού η αναφορά σου μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους και σίγουρα δεν αποτελεί τοποθέτηση για το γεγονός που συζητάμε. Παρόλλα αυτά αν πρόσεξες το τελευταίο μου μήνυμα ήταν μια απάντηση και σε προηγούμενο δικό σου μήνυμα (αλλά κυρίως στις προσπάθειες κάποιων άλλων). Εννοώ ότι η τοποθέτηση:
δεν το έκρινα Λευτέρη, παρότι έχω γνώμη
απλά είπα πως δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα μπορούσε κανείς να επηρεαστεί από αυτό (διαφορετικά υποτιμώ τους συναδέλφους μου)
γιατί όντως δεν είναι πρόβατα οι καθηγητές πληροφορικής
αντιμετωπίζει το θέμα σε λάθος βάση για 2 λόγους:
1) Γιατί ενώ έχεις όπως λες γνώμη, λες ότι δεν την καταθέτεις-δεν το κρίνεις, αλλά στην πραγματικότητα εμμέσως περνάς το μήνυμα ότι δεν έγινε και τίποτα, το οποίο στην πραγματικότητα είναι κατάθεση γνώμης.
2) Για τους λόγους που ανέφερα στο τελευταίο μήνυμά μου που προσπάθησα να καταδείξω ότι έγινε και παράγινε κάτι (άμεση προσπάθεια επηρρεασμού την καταλληλότερη ώρα των εκλογών, το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την ωριμότητα ή μη του ακροατηρίου αλλά ούτε και με το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας το οποίο όσο και να συζητάμε δεν μπορεί κανείς να το αποδείξει).
Γενικά τώρα για τις συζητήσεις στο στέκι (ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που αναφέρεις και εσύ) η άποψή μου είναι η εξής:
Το πρόβλημα είναι ότι παρακολουθώντας μία συζήτηση (δηλαδή τους λόγους κάποιων) μπορείς μεν να βγάλεις κάποια σωστά συμπεράσματα αλλά μπορεί να βγάλεις και πολλά λάθος συμπεράσματα.
Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να παρακολουθούμε όλοι τα γεγονότα (και αναφέρομαι σε ότι έχει γίνει μέχρι τώρα στον κλάδο μας και στον τρόπο δράσης κάποιων εκπροσώπων) και να κρίνουμε αυτά και όχι τους λόγους. Και σε αυτή τη συζήτηση εγώ καταλαβαίνω ότι ακριβώς αυτό κάνουμε, δηλαδή κρίνουμε ένα ΓΕΓΟΝΟΣ! Φυσικά, λόγω του γεγονότος, ακολουθεί μια συζήτηση που ο καθένας μας βγάζει και τα συμπεράσματά του (σωστά ή λάθος) από τις απόψεις-τοποθετήσεις του καθενός για τα γεγονότα.
Σίγουρα όποιος έχει γνώση των γεγονότων (της ιστορίας) θα βγάλει και τα σωστότερα συμπεράσματα, γι' αυτό και καλό είναι οι νεότεροι που δεν γνωρίζουν και θέλουν να μάθουν, αλλά και οι παλαιότεροι που γνωρίζουν και θέλουν να καταθέσουν τις απόψεις τους, να πάνε στην εκδήλωση
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=497