Συνάδελφοι, είμαι μέλος της ΠΕΚΑΠ, ψηφίζω ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν ανέχομαι κάποιοι να με θεωρούν και να μου συμπεριφέρονται σαν χαζό και προβατάκι.
Σε πολλούς δεν άρεσαν παλαιότερά μου σχόλια σχετικά με τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις και την εικόνα του θεσμικού ρόλου του Προέδρου μιας επιστημονικής ένωσης. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, και μη έχοντας προσωπικά με κανέναν (προσπαθώ να προλάβω σχετικές αντιδράσεις) δεν μπορώ να μην σχολιάσω το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του απερχόμενου προέδρου της ΠΕΚΑΠ, η οποία, άκουσον άκουσον, ακούστηκε ενώπιον των μελών της ΠΕΚΑΠ μισή ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.
'Ομιλία Προέδρου απερχόμενου ΔΣ ΠΕΚΑΠ (εκλογές 11/11/11)"
"Ευχαριστώ όλα τα μέλη του ΔΣ για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όσους με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα και προσέφεραν στη συλλογική προσπάθεια. Με αυτή τη λογική θέλω να εκφράσω την υποστήριξή μου στους συναδέλφους υποψηφίους Κανίδη, Μάλαμα από το απερχόμενο ΔΣ και Μακρυγιάννη, Νικολακόπουλο από τους νέους, που με διάφορους τρόπους συνέβαλαν την προηγούμενη περίοδο στη δυναμικότερη παρουσία μας."
Τι να πει πια κανείς; Ανήκω σε κομματική ένωση και δεν το έχω καταλάβει ακόμα, σε καμιά μυστηριώδη συντεχνία ή απλά σε μία παρεούλα/κλίκα 5 ατόμων;
Είναι δυνατόν ο απερχόμενος πρόεδρος επιστημονικής-ακομμάτιστης ένωσης να εκμεταλλεύεται με τέτοιο τρόπο τη θέση του, να δηλώνει τέτοια ανοιχτή στήριξη σε υποψηφίους και να κατευθύνει τους ψηφοφόρους μισή ώρα πριν τις εκλογές μπροστά από την κάλπη; Με ποιο δικαίωμα κύριε Πρόεδρε; Τελικά δεν μάθατε τίποτα στα χρόνια της θητείας σας;
Η 'ισονομία΄στο μεγαλείο της. Τελικά κάποιοι δεν πρέπει να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία με τους υπολοίπους....κάποιοι πρέπει να είναι πιο ίσοι από τους άλλους...
Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι η διαγραφή από την Εφορευτική Επιτροπή των 4 υποψηφίων που υποδεικνύονται στην ομιλία ή η οικειοθελής, για προφανούς λόγους ευθυξίας, παραίτηση των ιδίων από την υποψηφιότητά τους.