Απαντώ στον skoud με συντομία:
Παναγιώτη, έπρεπε να υπάρχουν like και στο ΣΤΕΚΙ!
Επειδή θεωρώ ότι όλοι εδώ μέσα είναι έξυπνοι άνθρωποι και δεν ξεχωρίζω ούτε κατά ένα χιλιοστό από κανέναν άλλον, είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια και εσύ βέβαια την ήξερες και αποδείχτηκε αυτό με την αλλαγή της επιχειρηματολογίας σου.
Όσο για την «απαράδεκτη» πρότασή μου που πέρασε στη ΓΣ, απλώς σε ενημερώνω ότι, με έκπληξη είναι αλήθεια, άκουσα τον ομόλογό μου Γ.Γ. της ΕΠΕ στο συνέδριό μας (της ΠΕΚΑΠ εννοείται) στα Γιάννενα, να μιλά δημόσια για "2 ευχάριστες εκπλήξεις" που του έκανε η Π.Ε.ΚΑ.Π.: η μία που κάλεσε στο συνέδριο τους Κύπριους συναδέλφους και η άλλη αυτή ακριβώς η απόφαση της ΓΣ. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος από τους 500+ παρόντες.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι είπε ο Γ.Γ. της ΕΠΕ. Είπε ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ αυτό που πήγατε συντονισμένα να περάσετε και ήταν ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ χειρότερο από αυτό που ψηφίστηκε και το οποίο όπως σου εξήγησα
για εμένα ήταν το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που θα μπορούσατε να ψηφίσετε. Φυσικά αυτό έγινε γιατί αντί να στρέψετε την συζήτηση στην κατάργηση την στρέψατε στην μετατροπή σε τεχνικούς και οδηγήσατε σε αυτή την απόφαση. Σε αυτό αναφερόταν και αν διαφωνείς στείλε του ένα mail να το επιβεβαιώσεις ! Για να σε διευκολύνω το κείμενο
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=467 έχει την απάντηση.
Επί της ουσίας, η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει αν υπήρχαν οι προθέσεις που με το μυστρί πετάς: Αντί να γίνουμε τεχνικοί κερδίσαμε την απαλλαγή από τις εξωδιδακτικές και στο Λύκειο υπάρχουμε, όχι στο βαθμό που θέλαμε, αλλά υπάρχουμε και συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα βελτίωση.
Να μην ασχοληθώ βέβαια με τον υπαινιγμό σου για τους συναδέλφους που ψήφισαν και τις 2 προτάσεις στη ΓΣ, αυτόν δηλ. που εμπεριέχει η άποψή σου ότι «χειραγωγήθηκαν» οι συνάδελφοι. Ποιος υποτιμά τους συναδέλφους και έχει αρνητικές απόψεις για αυτούς? Γλώσσα λανθάνουσα, λένε…
Δηλαδή λες ότι υποτιμώ τους συναδέλφους επειδή λέω ότι συντονισμένα τους καθοδηγήσατε να συζητούν για τους τεχνικούς, με έξυπνο τρόπο αποφύγατε να βάλετε βασικές απαιτήσεις τους μέσα (όπως υποχρεωτικό και σε όλες τις τάξεις) ? Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι όποιος χειραγωγείται είναι χαζός ή κάτι τέτοιο ?
-Πρώτον οι συνάδελφοι ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ αυτό που προσπαθήσατε να περάσετε συντονισμένα ! Φυσικά η προσπάθεια έφερε αποτελέσματα όπως το συγκεκριμένο παθητικό - ελάχιστο για τις περιστάσεις ψήφισμα.
-Δεύτερον όλοι χειραγωγούμαστε καθημερινά με διάφορους τρόπους, όλη η κοινωνία, και το πιο εύκολο είναι να χειραγωγήσεις άτομα σε συνέλευση ιδιαίτερα αν σε εμπιστεύονται ή νομίζουν ότι εκπροσωπείς αυτούς ή ότι ξέρεις περισσότερα από αυτούς.
-Τρίτον δεν είναι υποτιμητικό αν σε έχουν χειραγωγήσει, υποτιμητικό είναι η πράξη της χειραγώγησης, δηλαδή σε υποτιμά αυτός που προσπαθεί να σε χειραγωγήσει.
Άλλο ένα παράδειγμα υποτίμησης είναι αυτό που κάνεις εσύ που πετάς λάσπη σε εμένα και την ίδια στιγμή λες ότι εγώ πετάω λάσπη (με την έκφραση "...που με το μυστρί πετάς."). Δηλαδή μας υποτιμάς όταν ισχυρίζεσαι ότι υποτιμώ τους συναδέλφους επειδή λέω ότι προσπαθήσατε να τους χειραγωγήσετε και ότι έχω αρνητικές απόψεις ενώ απλώς περιέγραψα τι προσπαθήσατε να κάνετε.
Το γελοίο είναι ότι λες ότι εγώ έχω αρνητικές απόψεις ενώ ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑΠ έχει γράψει τα ακατανόμαστα για τους συναδέλφους και είχε το θράσος να ισχυρίζεται ότι τους εκπροσωπεί !!!! Μάλιστα εσύ κατηγορείς εμένα λασπολογώντας ενώ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ με αυτόν πολύ καλά !!!
Ερώτηση:
Μήπως έχεις πρότυπα τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε και υιοθετείς τις επικοινωνιακές τους τεχνικές ?..και επειδή στο προηγούμενο post σου έγραψες ότι δεν ασχολήθηκε η Π.Ε.ΚΑ.Π. με το πρότζεκτ και με την Α’ Λυκείου δες αυτά:
http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=273 (7 μήνες πριν)
http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=257 (4 μήνες πριν)
http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=246 ή ολόκληρο στο http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/PEKAP_4_5_11.pdf (5 μήνες πριν)
Τέλος κάτι επί προσωπικού:
Το θέμα δεν είναι αν σε εκπροσωπώ ή όχι. Προφανώς και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις για το ένα ή το άλλο θέμα, πάντα και διαχρονικά. Απ' αυτή την άποψη μπορεί να μην εκπροσωπώ εσένα και άλλους πολλούς. Γι αυτό η εκπροσώπηση πρέπει να βασίζεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και να είναι συλλογική και επίσης ανακλητή και με χρονικό όριο.
Αυτά ήταν και είναι οι αρχές μου, τις οποίες πάντα τήρησα, σε όποια θέση υπηρεσιακή ή συλλογική βρέθηκα.
Το να μου στέλνεις συνδέσμους με κείμενα που βγήκαν κατά τον "υποτιθέμενο διάλογο" του υπουργείου ενώ τώρα που ψηφίστηκε δεν κάνετε τίποτα λες και το έχετε αποδεκτεί, δεν μου λέει τίποτα !! Τα ίδια κάνατε με τις αναθέσεις βγάλατε 2 κείμενα πριν και μετά τα αποδεκτήκατε όλα !!! Σιγή ιχθύος για τα ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ που αφορούν την Πληροφορική και έχουν ήδη ψηφιστεί και εφαρμόζονται.
Φυσικά τι να πείτε όταν μετά από τόσα που έχει κάνει το Υπουργείο πηγαίνετε και οργανώνεται συνέδρια μέσα σε αυτό και καλείτε και ομιλητές από την ηγεσία του χωρίς να τους τα ΞΑΝΑΘΕΤΕΤΕ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ !!! Αλήθεια πριν σας δώσουν αίθουσες και κανονίσετε να έρθει η Υπουργός/Υφυπουργός/ΓΓ κάνετε και συμφωνία για το τι θα πείτε όπως κάνουν στα κανάλια στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τους τηλεθεατές ?
Κάνατε 4-5 συναντήσεις με "κάποιους" στο Υπουργείο πριν την κατάργηση και βγαίνατε και κάνατε ανακοινώσεις ότι τα πράγματα είναι καλά και είμαστε σε συζήτηση κλπ καθησυχάζοντας τους συναδέλφους ενώ προετοιμαζόταν η κατάργηση !
Σας ζήτησε η ΕΠΕ να είναι σε κάποια από αυτές τις συνατήσεις και ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ! Σας ζήτησαν να κατονομάσετε με ποιους μιλάγατε και ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ !!
Μήπως αυτός ο τρόπος λειτουργίας από κάποια μέλη του ΔΣ εκπροσωπεί το Υπουργείο αντί να επκροσωπεί τους συναδέλφους ?
Κατάλαβες τώρα γιατί λέω ότι δεν με εκπροσωπείς ?
Αλήθεια εσείς τι πρόβλημα έχετε με την ΕΠΕ ? Ούτε στις Συνδέσεις-->Άλλες Επιστημονικές Ενώσεις δεν έχετε βάλει έναν σύνδεσμο αλλά απαιτείται να σας αναφέρει με τα ακριβή αρχικά σας στις ανακοινώσεις της !!!
Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα προβλήματα της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση είναι απολύτως συνδεδεμένα με την ευρύτερη πολιτική της κυβέρνησης (της όποιας κυβέρνησης) για την Πληροφορικής γενικότερα.
Η Πληροφορική είναι συνολικά υπό διωγμό σε αυτή τη χώρα γιατί η αξιοποίσησή της θα οδηγούσε άμεσα στην κατάργηση του πελατειακού-κομματικού κράτους, θα καταπολεμούσε τη γραφειοκρατεία, τη διαφθορά και την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή μέσα σε ελάχιστο (ιστορικά) χρόνο και θα απογείωνε αναπτυξιακά τη χώρα. Μόνο συνολικά ως Πληροφορικοί θα λύσουμε τα προβλήματα και όχι ως Εκπαιδευτικοί, ως Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, ως Ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ !!
Ας σταματήσουν κάποιοι να διασπούν τους Πληροφορικούς και να τους εγκλωβίζουν σε δέκα διαφορετικούς χώρους "προστατεύοντας" τους χώρους αυτούς σαν να είναι το δικό τους μαγαζί ... Για τον χρήση fof
Γιατί dkoneta τέτοια βιασύνη ;;
Ακόμα το project δεν άρχισε , δεν ξέρουμε πως θα κυλήσει, θα ικανοποιηθούν οι στόχοι του; Θα ωφελήσει τους μαθητές; Τι γνώμη έχει η εκπαιδευτική κοινότητα;
Ότι καινούριο ξεπετιέται στον χώρο μας δεν σημαίνει ότι είναι και άξιο εκπαιδευτικής καινοτομίας, ούτε σημαίνει πως θα ικανοποιήσει στο έπακρον τους παιδαγωγικούς σκοπούς και στόχους μάθησης.
Θα έπρεπε λοιπόν η ΕΠΕ να περιμένει (ή μάλλον να μην ασχοληθεί)
Στο τέλος θα καταντήσουμε οι ζήτουλες του σχολείου, και δεν θα μας παίρνει κανείς στα σοβαρά γιατί θα σπεύδουμε να αρπάξουμε ότι προλάβουμε…!
Το κείμενο βγήκε γιατί αν διαβάσετε καλά τις οδηγίες της Ερευνητικής Εργασίας στα ΓΕΛ ουσιαστικά αυτά που λένε, όπως και το βιβλίο του εκπαιδευτή, δημιουργούν τα εξής:
1) Αποδεικνύουν τις αντιφάσεις του Υπουργείου που καταργεί τα μαθήματα Πληροφορικής (μαθήματα με εργασίες) ενώ μιλάει για την σημαντικότητα των εργασιών.
2) Προωθούν άλλους κλάδους και κόβουν εμάς (πχ με την αναφορά της σημαντικότητας του να συσχετίζεται με υπάρχον μάθημα ενώ καταργήσαν το δικό μας, αλλά και με άλλους τρόπους).
3) Ουσιαστικά (αν δει κανείς τις φάσεις της ερευνητικής εργασίας αλλά και το βιβλίο του εκπαιδευτικού) χρειάζεται ως βασική υλικοτεχνική υποδομή το εργαστήριο, αλλά το σημαντικότερο οι γνώσεις που απαιτούνται από το δικό μας μάθημα το οποίο όμως το κατάργησαν και αυτό το κενό είναι απαράδεκτο και για εμάς που χάνουμε αλλά κυρίως για τους μαθητές πολλοί από τους οποίους μπορεί να καταφύγουν και στην παραπαιδεία και τα πιστοποιητικά για να καλύψουν κάποια κενά.
Το κείμενο δεν μπαίνει πουθενά στην ουσία να κρίνει αν είναι καλό ή όχι το συγκεκριμένο μάθημα. Αντιθέτως αποκαλύπτει τις προχειρότητες και τους ανύπαρκτους σχεδιασμούς του Υπουργείου. Έχω προσωπική άποψη για το μάθημα αλλά η δική μας συμμετοχή μπορεί να βοηθήσει στο να έχει καλό αποτέλεσμα για τους μαθητές.
Ναι το κείμενο ζητάει κάποια πράγματα, με ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ το να επαναφερθεί το μάθημα της Πληροφορικής, αλλά όλα είναι σε όφελος και της Ερευνητικής Εργασίας και των Μαθητών και των συναδέλφων ! Εκτός αν διαφωνείς ότι κάποιο δεν είναι οπότε γράψε ποιο και γιατί να το συζητήσουμε ...
Δεν θεωρώ ότι από αυτά που ζητάμε βγαίνει το συμπέρασμα ότι είμαστε ζήτουλες όπως αναφέρεις. Το να ζητάς να κάνεις κάτι που ήδη διδάσκεις (μάθημα με βασικό στοιχείο την εργασία) και το οποίο μπορεί και θα έπρεπε να αξιοποιεί γνώσεις των μαθημάτων που διδάσκεις σε διάφορες φάσεις του δεν μπορείς να το χαρακτηρίζεις έτσι.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους !!