Είμαι 4 χρόνια καθηγητής ΠΕ19 σε Λύκειο και το έχω μετανιώσει πικρά. Ο λόγος δεν είναι οι αλλαγές που έρχονται αλλά το επίπεδο της πληροφορικής που διδάσκεται στην εκπαίδευση. Για να είμαι ακριβής θα έλεγα ότι δεν διδάσκεται καμία πληροφορική στην εκπαίδευση αλλά χρήση ΤΠΕ και για αυτό οι μαθητές σου συνάδελφε έχουν απόλυτο δίκιο.
Ποιος ευθύνεται όμως για αυτό? Μα οι ίδιοι οι καθηγητές πληροφορικής φυσικά. όχι μόνο εμείς αλλά κυρίως αυτοί που έφτιαξαν τα βιβλία και γενικά την ύλη της εκπαίδευσης. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή δεν είχαν σπουδάσει πληροφορική έβαλαν στην εκπαίδευση αυτό που αυτοί νόμιζαν πληροφορική , δηλαδή το πάτημα των πλήκτρων. Τώρα έχουμε και επίσημα στο γυμνάσιο την εκμάθηση της πλατφόρμας της μικροσοφτ λες και αυτό είναι δική μας δουλειά. Δεν έχει λοιπόν άδικο η υπουργός που λέει ότι τα παιδιά ξέρουν κομπιούτερ. Πολύ καλά κάνει, αφού όλοι ξέρουν ότι ουσιαστικά πληροφορική στο σχολείο δεν υπάρχει, δεν αναφέρομαι στο μάθημα της ΑΕΠΠ γιατί αν αυτό είναι αλγοριθμική όπως το προσφωνούν μεγαλόπνοα κάποιοι που δεν έχουν γράψει μια γραμμή κώδικα στη ζωή τους εγώ είμαι ο Πάπας.
Εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα, αφού οι ίδιοι δεν ενδιαφερθήκαμε να αναβαθμίσουμε το μάθημα μας, αλλά το αφήσαμε στα χέρια ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την πληροφορική αφού έχουν άλλα πτυχία, καλά να πάθουμε. Αυτοί έπεισαν τους μαθητές ότι το μάθημα είναι ΤΠΕ. και τα παιδιά πλέον για κακή μας τύχη ξέρουν ΤΠΕ. Θα μου πείτε μα γιατί δεν αναβάθμιζαν το μάθημα? μα γιατί αν το αναβάθμιζαν δεν θα μπορούσαν να το κάνουν, ούτε να το εκμεταλλευτούν παίζοντας τους προτωπόρους της "πληροφορικής"