Ηλία, έχεις δίκιο και ελπίζω να είναι σαφής η ανακοίνωση της ΠΕΚΑΠ ως προς το θέμα αυτό. Κατά την έξοδο τους από το υπουργείο μας είπαν ότι ο συνεργάτης της υφυπουργού είπε ότι δεν θα καταργηθεί ως γνωστικό αντικείμενο από το Λύκειο (αν υπήρχε προσδιορισμός γενικό ή νέο δεν θυμάμαι). Πάντως τόνισαν το γνωστικό αντικείμενο.
Κάτι άλλο που δεν έχει σχέση με την συγκέντρωση, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, είναι οτι άσχετα με την ύπαρξη του Αλγοριθμική/Προγραμματισμός (του μαθήματος κατεύθυνσης - με όποια μορφή και αν έχει) πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικό μάθημα γενικής παιδείας πληροφορικής με αντικείμενο κατά την γνώμη μου βασικές έννοιες της επιστήμης μας (και όχι χρήση). Αυτό είναι που θα εγγυηθεί την παρουσία μας στο λύκειο, ως καθηγητές και όχι ως τεχνικό προσωπικό με ένα τριωράκι για να ξεγελιόμαστε. Στο πρόγραμμα που έχει διαρρεύσει υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο (πχ. αντί τρίωρο Γυμναστική/Αγγλικά να έχει 2ώρο Γυμναστική/Αγγλικά/Πληροφορική). Επίσης πολύ κρίσιμη είναι η παρουσία μας και στην Α' Λυκείου, όπου από ό,τι φαίνεται θα είναι η μεταβατική τάξη από το Γυμνάσιο. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να τεθεί ΤΩΡΑ, πριν διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα, όπου τα περιθώρια αλλαγών θα είναι μικρά. Η συνάντηση της Πέμπτης είναι δηλαδή η κατάλληλη στιγμή.