Υ.Γ. 'Ασε που θα ήθελα να έχει 3.000.000 η κάθε ομάδα μπας και βγεί και τίποτα.
Εκεί ακριβώς νομίζω πως έγκειται το πρόβλημα. Πέρα από τις κάποιες αμφιβολίες που έχω ως προς το κατά πόσον το facebook είναι μέσο που "αγγίζει" ή επηρεάζει αν θέλετε τις όποιες εξελίξεις, μπορεί και ναι μπορεί και όχι δεν ξέρω, το θέμα είναι άλλο.
Θα έπρεπε οι υπογραφές στη Διαμαρτυρία να είναι τριπλάσιες (και όλες επώνυμες φυσικά για να έχουν ειδικό βάρος) και στο facebook, μιας και η απήχηση του στους χρήστες του Διαδικτύου είναι τεράστια, τα add και τα like θα έπρεπε πραγματικά να είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες τουλάχιστον. Άσε που σε μερικά από τα like διάβασα μηνύματα ..υπέρ του μέτρου της κατάργησης διατυπωμένα μάλιστα με περισπούδαστο Διαμαντοπούλειο ύφος!
Η συμμετοχή παραμένει πρόβλημα και μη μου πείτε ότι ο κόσμος δεν το ξέρει. Οι συνάδελφοι δεν έχουν το δικαίωμα να μην το ξέρουν και ο υπόλοιπος πληθυσμός προφανώς το γνωρίζει το θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι οι αντιδράσεις εστιάζονται στην Ιστορία πρωτίστως, στα Θρησκευτικά έπειτα και στα Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία μετά.
Για την Πληροφορική ο πολύς ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται και περνάει το όλο θέμα "στο ντούκου".
Αντί να γίνει χαμός με την κατάργηση του μαθήματος από τα λύκεια και τον υποβιβασμό / εξευτελισμό του (προσωπική άποψη εδώ) με τη διδασκαλία "Πληροφορικής" από την πρώτη δημοτικού από Πληροφορικούς, οι αντιδράσεις είναι σποραδικές και χλιαρές. Δεν μιλάω για τα κλαδικά μας όργανα φυσικά, μιλάω για τους πολλούς.
Όσο λοιπόν η μαζικότητα παραμένει ζητούμενο, τα πράγματα είναι δύσκολα και μπορούμε να πετύχουμε κάτι μόνο δρώντας
και με άλλους τρόπους αν έχουμε τη δυνατότητα.
Το "παιχνίδι" δεν είναι δίκαιο και με σαφείς και διαφανείς κανόνες και διαδικασίες, ποτέ δεν ήταν άλλωστε.
ΥΓ Ένα από τα πράγματα που επαναλαμβάνονται συνεχώς από "ειδικούς" και μη και που με ενοχλεί αφάνταστα σε σημείο κοπανήματος του κεφαλιού μου στο πληκτρολόγιο είναι η φράση
"Τα παιδιά ήδη ξέρουν υπολογιστές". Δεν πάνε καμια βόλτα σε ένα Γυμνάσιο όλοι αυτοί να ρωτήσουν τα παιδιά της Α΄Γυμνασίου τί ακριβώς "ξέρουν" και μετά να έρθουν να μας πουν κι εμάς τι κατάλαβαν;