Αποστολέας Θέμα: AΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ  (Αναγνώστηκε 2919 φορές)

skoud

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 252
  • Σταύρος Κουνάδης
Απ: AΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
« Απάντηση #15 στις: 20 Ιουν 2010, 11:37:37 μμ »
Ένα κατάπτυστο NON PAPER...
(οι επισημάνσεις δικές μου)
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

iliasthes

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 790
Απ: AΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
« Απάντηση #16 στις: 21 Ιουν 2010, 12:03:24 πμ »
Το κείμενο προκειμένου να πετύχει τους πολιτικούς του στόχους, αναφέρει πολλά ψευδή στοιχεία και αποκρύβει άλλα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Είτε η Υπουργός δεν είναι ενημερωμένη και οι σύμβουλοι της στο Υπουργείο βρίσκουν επιχειρήματα που την εκθέτουν στους εκπαιδευτικούς, είτε τα γνωρίζει και δεν την ενδιαφέρει. Πρώτη φορά από συζητήσεις που έχω με συναδέλφους βλέπω τόσο καθολική αρνητική αξιολόγηση Υπουργού από τους συναδέλφους.

Στο σχολείο που εργάζομαι ποτέ δεν απαλλάξαμε συνάδελφο είτε γιατί ήταν βαθμολογητής, είτε γιατί είχε επικουρία στο βαθμολογικό. Φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει στα περισσότερα σχολεία. Επίσης οι βάρδιες στο βαθμολογικό είναι 6ωρες και όχι 4ωρες (τουλάχιστον εκεί που επικουρούσα μια χρονιά) και συνήθως φεύγαμε στις 12 το βράδυ. Οι βαθμολογητές πολλές φορές προέρχονται από γειτονικούς νομούς έρχονται μετά την βάρδια τους στο σχολείο διανύοντας έως και 200 με την επιστροφή και κάθονται μέχρι τελευταία στιγμή, ενώ πολλές φορές ζητούν να μην κλείσει το βαθμολογικό για να ολοκληρώσουν και τα τελευταία γραπτά και να γλιτώσουν ακόμα μια κουραστική μετακίνηση. Να μην αναφέρω το άγχος και την ευθύνη που έχουν και από φέτος και τον φόβο των ενστάσεων, από τις οποίες εκτίθεται πλέον ο βαθμολογητής.

 Οι επιτηρητές συχνά διανύουν αρκετά χλμ για να επιτηρήσουν σε σχολεία μακριά από τα σχολεία που διδάσκουν και από τον τόπο διαμονής τους. Πέρσι έκανα 42+42 χλμ για την επιτήρηση και η αμοιβή κάλυπτε τις μισές μου βενζίνες (για οδοιπορικά δεν συζητάμε). Ο καθένας διαλέγει τον τόπο κατοικίας του με βάση τον τόπο εργασίας του, και όχι φυσικά με το οποιοδήποτε πιθανό σχολείο θα τον στείλουν να επιτηρήσει. Άλλη συνάδελφος πέρσι έκανε 69+69=138 χλμ ημερησίως για μια επιτήρηση και ακόμα περιμένει τα οδοιπορικά. Η ώρα προσέλευσης επίσης είναι αρκετά διαφορετική. Φέτος έπρεπε στις 7:15 να είμαι στο σχολείο επιτήρησης κάτι που σήμαινε αναχώρηση 6:50, δηλαδή ξύπνημα στις 6:00.Αν πούμε για τα μέλη της επιτροπής καλύτερα να βάζαν ράντζα να κοιμηθούν στα σχολεία. Φυσικά τις μέρες των επιτηρήσεων δεν πήγα στο σχολείο μου, αλλά θα το προτιμούσα, γιατί με αυτό τον τρόπο συμπιέστηκαν οι εισηγήσεις μου και οι επιτηρήσεις που μου αναλογούσαν και τα γραπτά τα παίρνω σπίτι, ενώ κάλλιστα θα μπορούσα να τα διορθώσω στο σχολείο τις μέρες που επιτηρούσα στις πανελλαδικές, όπως και όλοι οι συνάδελφοι.

Πολύ εύστοχες και οι επισημάνσεις σου συνάδελφε.