Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα διδακτικό συμβόλαιο και νομίζω ότι οι ενώσεις μας μπορούν να το "γράψουν".
Σπύρο για την ΕΠΥ να μην σχολιάσω γιατί, αν το κάνει, μάλλον θα μας βάλει να το πληρώσουμε!!! (βλέπε σεμιάριο για την ΑΕΠΠ πριν από λίγους μήνες)
Σε όλες τις (θετικές τουλάχιστο) επιστήμες, υπάρχει ένα διδακτικό συμβόλαιο...
Απλά στη φυσική όταν μπαίνει μια δύσκολη άσκηση που διαπραγματευεται το νόμο του Νεύτωνα οι αντίρήσεις είναι του στυλ:
Δεν ισχύει ο νόμος του Νεύτωνα πια γιατί έχουμε την θεωρία της σχετικότητας, οπότε αν ο μαθητής έλυσε την άσκηση με την θεωρία της σχετικότητας πρέπει να "πάρει" όλες τις μονάδες γιατί είναι επιστημονικά σωστή
Αν δεν έκανε τις σωστές υποθέσεις και παραδοχές κατά τη λύση της δεν πειράζει, μην ζητάμε και πολλά από τους μαθητές...
Νομίζω ότι και στην δική μας υπάρχουν οι απαραίτητες παραδοχές!
Το βιβλίο ήταν υπέροχο όταν πρωτομπήκε στα σχολεία (τότε που είχαμε δικαίωμα να κάνουμε pascal στον πίνακα)
Ο Τάκης Πολίτης είναι φυλακή γιατί δεν υπέγραψε το κείμενο που δεν μπορούσε να διαβάσει (Αλγοριθμική σκέψη ονομάζεται αυτό ή αλγοριθμική ψυχή;)
Και το ΠΙ νομίζω ότι θέλει πάνω απο 15 χρόνια για να διαμορφώσει απαιτούμενες αλλαγές στο βιβλίο και ίσως πάνω από 20 για να δημιουργήσει ασκησιολόγιο στα επιλογής...
edit: Θέλω wireless internet στο βαθμολογικό για να πάω να βαθμολογήσω γιατί δεν προλαβαίνω!!! :-)