ΑΔΙΑΦΟΡΩ για τις ασαφείς / αντικρουόμενης λογικής (ή όπως θέλετε να τις πείτε) ασκήσεις του διδακτικού πακέτου.
Θεωρώ ότι του χρόνου θα γίνει ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ και θα βγουν εκτός.
Θέλω να μου απαντήσουν οι συνάδελφοι που εκτιμώ πολύ την άποψή τους και την θεωρώ βαρύνουσας σημασίας (είναι πάρα πολλοί αυτοί εδώ στο στέκι και μάλλον γίνονται περισσότεροι μέρα με τη μέρα), που έχουν και περισσότερα πτυχία από μένα, βαρύτερα κλπ. ΑΝ έχω κάτι λάθος στο συλλογισμό μου και ΠΟΥ.
1) Πιστεύω ότι ο αλγόριθμος είναι η μια σειρά από βήματα που πρέπει να ακολουθήσω (σύμφωνα με κάποιους κανόνες) για να λύσω ένα πρόβλημα που με απασχολεί (σε πεπερασμένο χρόνο) (Σωστό / Λάθος)
2) Ο αλγόριθμος δεν προορίζεται ΠΑΝΤΑ για να υλοποιηθεί από Η/Υ (Σωστό / Λάθος)
3) Επίσης δεν προορίζεται πάντα για ΜΗΧΑΝΗ (με διάφορα specs "μνήμης", "ισχύος") (Σ/Λ)
4) Πολλά προβλήματα (καθημερινά) μπορώ να τα λύσω αλγοριθμικά (Σ/Λ)
5) Ο ρόλος του ΠΙΝΑΚΑ σε έναν αλγόριθμο δεν αναφέρεται αποκλειστικά σε μνήμη RAM H/Y (Σ /Λ)
6) Ανάλογα με το πρόβλημα, ο πίνακας σε έναν αλγόριθμο της ζωής μας μπορεί να αναφέρεται (αντιστοιχεί) σε ράφια, σελίδες τετραδίου, βαζάκια κλπ (Σ/Λ)
7) Ανάλογα με το πρόβλημα μπορεί να έχω από πολύ λίγα έως πολλά μαξιμουμ ΑΜΕΣΑ διαθέσιμα στοιχεία πίνακα, δηλαδή τετράδια, ράφια κλπ (Σ/Λ)
8 ) Δεν μπορώ να αγοράσω ΑΜΕΣΑ extra τετράδια, βαζάκια (αντιστοιχεί πιστεύω στις δυναμικές δομές) (Σ/Λ)
9)Στο μάθημά μας ΔΕΝ μας απασχολούν οι σκοπιές του υλικού, γλωσσών, άρα δεν μπορώ να κάνω ανάλυση της κατάστασης (πόσα ράφια έχω διαθέσιμα, πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορώ να αγοράσω άλλα κλπ) (Σ/Λ)
10) Η ανάλυση του χώρου του προβλήματος φαίνεται για τον παραπάνω λόγο (ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ) από την ΕΚΦΩΝΗΣΗ του προβλήματος (θεώρησε ότι έχεις 500 διαθέσιμα τετράδια, βαζάκια, για να λύσεις το πρόβλημα), ή θεώρησε Χ τα βαζάκια σου, δεν με ενδιαφέρει το Χ, έχω κάνει ΕΓΩ την ανάλυση για σένα και σου λέω ότι σου φτάνουν, είτε Χ=100 είτε 100^100. Θα σου τα αγοράσω εγώ (Σ/Λ)
11) Θέλω να βιδώσω κάτι με πολλές όμοιες βίδες. Έχω στην αποθήκη μου πολλά διαφορετικά σακουλάκια με βίδες (μικρές, μεγάλες, κλπ). Το κάθε σακουλάκι έχει όμοιες βίδες. Δεν ξέρω πόσα διαφορετικά σακουλάκια έχω. Ψάχνω το σακουλάκι με τις περισσότερες βίδες (για να μην χαλάσω από τις λίγες). Έχω διαθέσιμη μια εργαλειοθήκη (αυτή με τα πολλά κουτάκια - συρταράκια).Η εργαλειοθήκη δεν ξέρω πόσα κουτάκια έχει αλλά έχει πολλά (ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι μου φτάνουν αλλά δυστυχώς είμαι μαθητής και δεν έχω διδαχθεί ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ / ΑΠΟΔΟΣΗ, οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα ακριβώς είναι. Ο πατέρας μου (που ξέρει ανάλυση) ΔΕΝ μου είπε πόσα είναι όταν μου ανέθεσε το πρόβλημα και έχει πάει διακοπές. Βάζω κάθε σακουλάκι σε ένα κουτάκι της εργαλειοθήκης. Ταξινομώ τα σακουλάκια και βρίσκω αυτό με τις περισσότερες βίδες.
). (ΣΩΣΤΟΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ / ΛΑΘΟΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ)
Το ξέρω ότι σας κούρασα αλλά είναι 10 + 1 Σ/Λ που θέλω να μου απαντήσετε.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Edit: Το διόρθωσα στο 11 για να είμαι πιο κατανοητός / πιστός σε αυτό που έγινε