...
Θα ήταν ένα ωραίο εκπαιδευτικό παιχνίδι να προσπαθήσουμε να διδάξουμε ή έστω να σχεδιάσουμε υποθετικά ένα μάθημα διαφορετικής γνωσιακής βάσης από τη δική μας.
Τι λέτε θα τα καταφέρναμε;

...
εννοείται θα τα καταφέρναμε - αυτό είναι στη φύση της "πραγματικής" επιστήμης μας. Όμως έχει νόημα; ειδικά όταν γίνονται τέτοιες αδικίες σε τέτοιου τύπου εξετάσεις! Μία κοινώνια στηρίζει πολλά στο μάθημα που διδάσκουμε και πρέπει να είμαστε σοβαροί, με την έννοια των καλώς ορισμένων κανόνων. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΣΤΗ... εγώ προσωπικα θα δεχόμουν σημείωση πάνω στα θέματα κάποιο από τα ερωτήματα να ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ λύση χώρις πίνακες. οχι ομως αυτό που έγινε...
και να σας πω και κάτι άλλο: πόσες δομές δίδασκουμε στα παιδία; Μόνο μία: arrays... ουτε lists, ουτε τίποτα άλλο πόσες ταξινομήσεις διδάσκουμε στα παιδία; Μόνο μία, bubble sort και τίποτα άλλο... πόσες αναζητήσεις διδάσκουμε στα παιδιά; Μόνο μία, sequential και τίποτα άλλο. ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
Πρέπει κάποια στιγμή να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ περισσότερο χρόνο για το μάθημα μας... αλλιώς η απαξίωση είναι κοντά... ήδη αν δεν κάνω λάθος η υπουργός εξισώνει την γνώση Πληροφορικής με την σώστη πληκτρολόγηση...
Επίσης, για την τεχνολογία επικοινωνιών: έχετε προσπαθήσει ποτέ να εξηγήσετε στα παιδία τι είναι πληροφορία, τι είναι θόρυβος σε ένα κανάλι επικοιννωνίας, τί είναι εύρος ζώνης κλπ κλπ, στοιχεία δηλαδή της Θεώριας πληροφορίας και κωδικών; σε κοιτάνε εμβρόντητα! plasma, lcd, led τηλεόρασεις όλές ίδιες είναι για αυτά... τους μιλάμε για κασετόφωνο και δεν το έχουν δει ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ! (αφήστε που η ύλη των μαθηματικών δεν συμβαδίζει - τους εγραψα log στον πινακα και με ρωτάγανε τι ειναι αυτό!)και μετά τους λένε στην Γ λυκείου μάθε προγραμματισμό και φέτος τους λένε θέλω και την καλύτερη λύση... αν αυτό δεν είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? η τεχνολόγια επικοινωνιών είναι ένα μάθημα ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ που ουσιαστικά όμως ειναι ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ... για μένα ως τέτοιο πρέπει να διδάσκεται... θα μπορούσα να πω κι άλλα όμως, εδώ είναι το section των φετινών θεμάτων- τα αναφέρω μόνο για να δικαιολογήσω την διαμαρτυρία μου...
Τέλος, έχετε συζητήσει πότε όλα αυτά με συναδέλφους εκτος εκπαίδευσης; ΓΕΛΑΝΕ και μας κράζουνε για την ποιότητα των γνώσεων που προσφέρουμε στα παιδία... Όπως γέλαγα και εγώ το 2004 που μπήκα στην εκπαίδευση...
Είμαστε κλάδος που αποτελείται από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έξυπνους και ικανούς ανθρώπους- μακάρι να έλειπε αυτή η αυταρέσκεια και η φιγούρα...