Εγώ έγραψα παραπάνω τη γνώμη μου, έχοντας υπόψιν το εξής: όοοοοταν έδινα μαθηματικά δέσμης, έκανα ένα απλό αριθμητικό λάθος. Είχα βρει το δύσκολο θεώρημα, το είχα υλοποιήσει, λίγοι το είχαν κάνει αυτό τότε, όλα ήταν σωστά και έκανα ένα λάθος σε μια διαίρεση, το οποίο δεν είχα εντοπίσει ούτε κατά την ώρα που ξαναέβλεπα τις απαντήσεις μου. Αυτό ήταν εξαιρετικά σπάνιο για εμένα.
Παρόλα αυτά έγραψα 14,25/20 και όχι 16/20, εξαιτίας αυτού του λάθους. Το υπόλοιπο της άσκησης ήταν ολόσωστο, απλά έβγαλα άλλο αποτέλεσμα. Σας ενημερώνω ότι αυτή η απόκλιση με άφησε έξω από την πληροφορική Αθήνας (ΑΕΙ)...
Φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι έτσι πρέπει να γίνονται τα πράγματα. Απλά εγώ θα έβαζα 16 γιατί πρέπει να τα προσέχουμε όλα. ακόμη και το αριθμητικό λάθος. Με ένα τέτοιο βαθμό ούτε το τιμωρούμε ούτε και το επιβραβεύουμε. Σκεφθείτε ότι ο άριστος θα πάρει 20 ενώ εκείνος που έκανε 3 επαναλήψεις ή έβγαλε άλλες εξόδους, θα πάρει 18 ή 19. Ποιά είναι η διαφορά; Είναι δίκαιο για εκείνον που έκανε το λάθος και εντελώς άδικο για εκείνον που δεν το έκανε. Σαν να τιμωρούμε εκείνον που το έλυσε ολόσωστα.
Παρόλα αυτά οφείλουμε όλοι (κι εγώ) να συμμορφωθούμε πλήρως προς τις οδηγίες βαθμολόγησης, που εκδίδουν οι αρμόδιοι.