Αποστολέας Θέμα: Εκδρομές περίπατοι  (Αναγνώστηκε 4197 φορές)

iliasthes

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 790
Απ: Εκδρομές περίπατοι
« Απάντηση #15 στις: 03 Μαρ 2010, 11:00:08 μμ »
Απλά την ανέφερα επειδή ήταν ο βασικός προορισμός των πενθήμερων.

gimnasio

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 152
Απ: Εκδρομές περίπατοι
« Απάντηση #16 στις: 04 Μαρ 2010, 12:18:16 πμ »
πάντως δεν είναι μόνο οι εκδρομές που έχουμε ευθύνη. Και η άδεια που μας ζητάνε τα παιδιά για να πάνε τουαλέτα ή όταν γράφουν διαγώνισμα και τελειώνουν νωρίς και θέλουν να βγουν, πάλι αν τους συμβεί κάτι ευθυνόμαστε εμείς.

Καλά θα ήταν, όλα να είναι τέλεια στις εκδρομές αλλά όπως προείπατε ακόμα και με τα καλύτερα παιδιά όλο και κάτι μπορεί να συμβεί.

Σε μας ένας δ/ντής μας είχε πει ότι σε ένα σχολείο που ήταν και πήγε εκδρομή, πνίγηκαν κάποια παιδιά (Κρήτη) και μια καθηγήτρια που ήταν έγκυος γέννησε στη φυλακή. Από τότε ο ίδιος δε συνόδευσε ποτέ σε εκδρομή. Είναι μεγάλη ευθύνη να συνοδεύσεις παιδιά και να κάνουν του κεφαλιού τους. Είναι και πολύ άσχημο ψυχολογικά και για τα παιδιά που ζουν κάτι τέτοιο (Τέμπη) και φυσικά για τους γονείς που μένουν πίσω εάν γίνει το μοιραίο. Ακόμη η κόρη μου δεν πάει σχολείο αλλά τρελλαίνομαι στη σκέψη ότι θα μπορούσε να πάθει κάτι ή στα καλά καθούμενα να εμπλακώ κάπου εγώ.

dim

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 445
Απ: Εκδρομές περίπατοι
« Απάντηση #17 στις: 04 Μαρ 2010, 01:40:20 πμ »
""....Οι διδάσκοντες καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να συνοδεύσουν τους μαθητές στον πε-ρίπατο, εκτός εάν κατά την κρίση του Συλλόγου η συμμετοχή κάποιου καθηγητή κα-θίσταται αδύνατη."""

   Στην περίπτωση που η συμμετοχή ενός καθηγητή κα-θίσταται αδύνατη λόγω π.χ. παραπάτησε κ γύρισε το πόδι του ή  πονάει γόνατο... αυτός θα πρέπει να μείνει στο σχολείο κατά το διδακτικό του ωράριο εκείνης της ημέρας π.χ. πεντάωρο     ή     8:00 με 1:30?

Λάμπρος Μπουκουβάλας

 • Η παιδεία είναι: στους φτωχούς, ΠΛΟΥΤΟΣ. Στους πλούσιους, ΣΤΟΛΙΔΙ. Στους νέους, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ (Διογένης) !
 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 1242
  • Το μπλογκάκι μου
Απ: Εκδρομές περίπατοι
« Απάντηση #18 στις: 04 Μαρ 2010, 09:55:24 πμ »
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τα προβλήματα ΔΕΝ βρίσκονται ΜΟΝΟ στους μαθητές...

Έτος 2005-2006: είμαι καθηγητής σε γελ της Αθήνας. Μετά την πενθήμερη εκδρομή μας, επιτέλους παντρέψαμε δύο συναδέλφους που υπηρετούσαν στο σχολείο μας! Τα παιδιά αγαπιόντουσαν... Έρως ανίκατε μάχαν... Ωραία πράγματα... και οι δύο ήταν συνοδοί και τα αν καταγράφαμε τα σχόλια των μαθητών, θα γράφαμε εγκυκλοπαίδεια!

Έτος 2003-2004: είμαι καθηγητής στο γελ νέας περάμου (δυτ. αττική). Τα παιδιά πήγαν ποληύμερη, επέστρεψαν και μόλις 0,5 χλμ πριν την έξοδο από εθνική οδό για νέα πέραμο, ο οδηγός αντιλαμβάνεται ότι προσεχώς χάνει την έξοδο, φρενάρει και τότε κάνει το θεϊκό: σταματά τελικά λίγο μετά την έηοδο, μπαίνει στη βοηθητική λωρίδα και αποφασίζει να κάνει όπισθεν 300 μέτρα για να συναντηθεί με την έξοδο. Έρχεται η νταλίκα από πίσω και το μόνο που πρόλαβε να πει ο οδηγός, ήταν ένα "Παναγία μου"! Η Παναγία κάνει καθημερινά θαύματα, όμως εδώ η περίπτωση δε σήκωνε θαύμα για τον οδηγό, αλλά για όσους ήταν στη γαλαρία: από θαύμα δεν σκοτώθηκε κανείς (αν βλέπατε το πούλμαν μετά τη σύγκρουση, θα καταλαβαίνατε...)... Το αποτέλεσμα: δύο συνάδελφοι και 5 μαθητές στο νοσοκομείο, από 2 εβδομάδες η πιο ελαφριά περίπτωση... γίναμε οι καλύτεροι πελάτες στο θριάσιο και στο κρατικό νίκαιας.

Αυτοί - από μόνοι τους - αποτελούν βέβαια μεμονωμένες περιπτώσεις και δεν είναι λόγοι για να μη γίνονται πολυήμερες εκδρομές, αλλά είναι λόγος ο συνδυασμός όλων όσων γράφονται σε αυτό το θέμα!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται…

dim

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 445
Απ: Εκδρομές περίπατοι
« Απάντηση #19 στις: 10 Μαρ 2010, 08:40:43 πμ »
ΕΛΜΕ  ΧΑΝΙΩΝ
Σχολικές εκδρομές
..........

 1ον Δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται σήμερα εκδρομές σε τέτοια έκταση χωρίς η Ελληνική Πολιτεία να αναλαμβάνει την αστική ευθύνη για ότι συμβεί στα πλαίσια διεξαγωγής τους.
Δηλαδή οι συμμετέχοντες μαθητές και συνοδοί καθηγητές να είναι καλυμμένοι ιατροφαρμακευτικά, μισθολογικά συνταξιοδοτικά εφ’ όρου ζωής, για ότι δυσάρεστο συμβεί σε μια εκδρομή.
 Δεν είναι δυνατό η Ελληνική Πολιτεία να αποποιείται τις ευθύνες της μέσω της υπεύθυνης δήλωσης του γονέα για τον μαθητή και της εθελούσιας συμμετοχής του εκπαιδευτικού σ’ αυτήν.
................
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank10_3_10_758.php