Αποστολέας Θέμα: Εκκαθαριστές και XML  (Αναγνώστηκε 16200 φορές)

toufeki

 • Επισκέπτης
Απ: Εκκαθαριστές και XML
« Απάντηση #45 στις: 09 Μαρ 2010, 02:22:28 μμ »
Φυσικά και απάντησαν με έγγραφο.

Δείτε το συνημμένο.

Δημήτρης Δαλαγιώργος

 • Πληροφορικός Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Πληροφορικοί Δυτικής Μακεδονίας
 • *
 • Μηνύματα: 384
Απ: Εκκαθαριστές και XML
« Απάντηση #46 στις: 26 Απρ 2010, 06:52:15 μμ »
Ησυχία βλέπω...

Τακτοποιήθηκαν όλα τα ζητήματα ή μεταφέρθηκε η συζήτηση αλλού;

Παρόμοιο έγγραφο με αυτό της Διεύθυνσης Δωδεκανήσου μας έστειλαν κι εμάς εδώ στην Κοζάνη. Η απαίτηση αυτή είναι παράλογη διότι:

α) Τη μισθοδοσία την εκδίδει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης. Στο σχολείο έρχονται απλώς κάποιες τυπωμένες καταστάσεις. Κανένας συνάδελφος δεν έχει την κατάρτιση να ξέρει ούτε αν είναι σωστές, ούτε πώς βγαίνουν
β) Αφού η μισθοδοσία βγαίνει απ' τη Δευτεροβάθμια, αφού εκεί έχουν ΟΛΑ τα απαραίτητα δεδομένα, αφού τα έχουν ΗΔΗ σε ηλεκτρονική μορφή, γιατί απαιτούν απ' τα σχολεία να κάνουν την καταχώριση; Στην καλύτερη περίπτωση κάνουμε διπλή δουλειά. Στη χειρότερη φορτωνόμαστε με δουλειά που δεν είναι δική μας: ούτε λογιστές είμαστε, ούτε οικονομολόγοι, ούτε νομικοί για να ξέρουμε την εργατική νομοθεσία.

Αντί λοιπόν να "κατανέμουν" το πρόβλημα στα σχολεία, γιατί δεν ζητούν από κάθε Διεύθυνση να τους στέλνει τα στοιχεία που ΗΔΗ έχει; Και αυτός ο επιμερισμός στα σχολεία, είναι παραγγελία του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Παιδείας ή απλώς της κάθε Διεύθυνσης ξεχωριστά;

Με άλλα λόγια με ποιο σκεπτικό καλείται το κάθε σχολείο ξεχωριστά να καταχωρίσει και να επαληθεύσει δεδομένα που (α) δεν του ανήκουν, (β) δεν τα παράγει, (γ) δεν ξέρει να τα υπολογίσει;
Ενάντια στην ηλιθιότητα, ακόμα και οι θεοί, μάταια αγωνίζονται.
Friedrich Schiller

Loukritia

 • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
 • *
 • Μηνύματα: 221
 • It takes two to tango...
Απ: Εκκαθαριστές και XML
« Απάντηση #47 στις: 26 Απρ 2010, 07:47:46 μμ »
Και όμως, υπάρχει ένας νομός, όπου το κάθε σχολείο υπολογίζει τη μισθοδοσία του προσωπικού του είτε με προσωπική εργασία διευθυντή (ή καθηγητών)  είτε με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη και φυσικά με αμοιβή.... Και όμως συμβαίνει....
Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... - Louis Hector Berlioz

iliasthes

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 790
Απ: Εκκαθαριστές και XML
« Απάντηση #48 στις: 26 Απρ 2010, 07:51:09 μμ »
Και όμως, υπάρχει ένας νομός, όπου το κάθε σχολείο υπολογίζει τη μισθοδοσία του προσωπικού του είτε με προσωπική εργασία διευθυντή (ή καθηγητών)  είτε με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη και φυσικά με αμοιβή.... Και όμως συμβαίνει....

ΑΚριβώς σε όσες Β/ΘΜΙΕΣ δεν συμβαίνει αυτό, οφείλεται σε δική τους πρωτοβουλία. Όπως εδώ που υπηρετώ εγώ είναι δυο συνάδελφοι που τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, ασχολούνται αποκλειστικά με τη μισθοδοσία όλων των εκπαιδευτικών, όλων των σχολείων και εμείς απλά πάιρνουμε τις καταστάσεις και τις πηγαίνουμε στην ΔΟΥ για πληρωμή.

Keep Growing

 • Ομάδα διαγωνισμάτων 2011
 • *
 • Μηνύματα: 2023
 • Παναγιώτης Πέντσας Γυμνάσιο Σορωνής
  • Περισσότερες πληροφορίες για μένα
Απ: Εκκαθαριστές και XML
« Απάντηση #49 στις: 26 Απρ 2010, 08:32:11 μμ »
Εάν το σχολείο κάνει την εκκαθάριση (που σήμερα πλέον αυτό σπανίζει) τότε είναι ευθύνη του διευθυντή και του καθηγητή που ορίζεται στην αρχή του σχολικού έτους. Τελεία και παύλα.

Φ.353.1./324/105657/Δ1/8.10.2002 ΥΠ.Ε.Π.Θ.
ΦΕΚ 1340 τ.Β΄16.10.2002
Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και ΣΕΚ και των συλλόγων των διδασκόντων.
....
Άρθρο 12.
....
Γενικά καθήκοντα και αρμοδιότητες των Διευθυντών σχολείων.
....
θ) Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι εκκαθαριστής αποδοχών του προσωπικού του σχολείου του και βοηθείται στο έργο του αυτό από εκπαιδευτικό που ορίζει ο σύλλογος διδασκόντων.


..Δεν μπορεί όμως κανένας, είτε αυτός είναι η Διεύθυνση είτε ο Διευθυντής του σχολείου, με χαλαρότητα "σατράπη", να παραβλέπει τη νομοθεσία και να ορίζει ή να ξε-ορίζει υπεύθυνους για διαδικασίες(που ορίζονται ξεκάθαρα από την νομοθεσία) όποτε του "γουστάρει" και όπως τον βολεύει.
Με άλλα λόγια, άν για την εκκαθάριση της μισθοδοσίας έχει οριστεί υπεύθυνος ή υπεύθυνοι από τον σύλλογο των καθηγητών στην αρχή του έτους, αυτός πρέπει να είναι και ο μόνος εμπλεκόμενος στην ιστορία της εκκαθάρισης σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου.

Επίσης δεν μπορεί (σύμφωνα με την παραπάνω νομοθεσία), η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας να ορίζει συγκεκριμένη ειδικότητα  (ΠΕ 19-20 για παράδειγμα) για να "βοηθήσει" στην διαδικασία εκκαθάρισης, και μάλιστα με γραπτό έγγραφο, διότι αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα(και όχι ως προς την ειδικότητα υποχρεωτικά, αλλά προαιρετικά)  του συλλόγου των καθηγητών του σχολείου με προεδρεύοντα τον Διευθυντή του.


« Τελευταία τροποποίηση: 26 Απρ 2010, 09:02:10 μμ από Keep Growing »
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).